Zarovka v prednich svetlech

1994 - 2005

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
tygrik007

Zarovka v prednich svetlech

Příspěvek od tygrik007 »

Ahoj vy zkuseni,
uz mam zase dalsi problem. Praskla mi potkavaci zarovka v prednim svetle a nejak se mi ji nedari vymenit. jediny co se mi povedlo bylo vycvaknout kabel, pak je zarovka ulozena v nejakym gumovym krouzku a tim jsem prohral. Nedostal jsem tu zarovku a ani ten gumovej nesmysl vyndat. Jaka je v tom, prosim, finta? S truzou jsem zjistil, ze je za levym svetlem jeste min mista nez v elantre :-)

Diky tygrik007
Accent 1,5 SOHC 12V, rok 2000
Reklama

Farmář

Re: Zarovka v prednich svetlech

Příspěvek od Farmář »

tygrik007 píše:Ahoj vy zkuseni,
uz mam zase dalsi problem. Praskla mi potkavaci zarovka v prednim svetle a nejak se mi ji nedari vymenit. jediny co se mi povedlo bylo vycvaknout kabel, pak je zarovka ulozena v nejakym gumovym krouzku a tim jsem prohral. Nedostal jsem tu zarovku a ani ten gumovej nesmysl vyndat. Jaka je v tom, prosim, finta? S truzou jsem zjistil, ze je za levym svetlem jeste min mista nez v elantre :-)

Diky tygrik007
u myho accentika 98 je to tak ze zmacknes ten dratek co drzi celou zarovku k sobe a smerem nahoru ho povytahnes...a zarovicku vyjmes a vymenis...jinak se u me nenachazi zadny gumovy krouzek...mno snad sem ti aspon trosku dal inspiraci :wink:
PedroKV

Příspěvek od PedroKV »

taky opatrně, jak ji tam dáš, mám accenta '05 a teď v zimě jsem se divil, že to svítí nějak divně, všichni mi to říkali, no a z výroby tam byla ta H4 žárovka daná obráceně. Nikdy jsem netušil, že to jde. ale jde to. :-)
tygrik007

Uz je to

Příspěvek od tygrik007 »

Prave v tom 2000 je takovy gumovy tesneni, kreta objima celou H4, jediny co z nej kouka jsou elektricky vedeni. Nakonec jsem zjistil, ze se za tu gumu musi dost zabrat a tim ji sundam. Ten dratek co drzi zarovku ve svetlometu je zasitej az pod tou gumou. Po sundani ty gumy uz to byla sranda, teda u pravyho svetla. Levy je ztizeny tim, ze jsem musel jeste vyndat baterii, potom uz to taky byla jednoduchost sama, az na to, ze predchozi majitel necim prilepil vodice k zarovce a musel jsem je doslova vypacit. To byla ta finta, kterou jsem hledal. Nejhorsi bylo, ze mi pred tydnem prdla leva zarovka a vcera i ta prava, takze jsem byl bez svetel. tak chte nechte jsem to musel dnes udelat.

Ale i tak dik.
Accent 1,5 SOHC 12V, rok 2000
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Taky když jsem prvně měnil žárovku, tak bez úspěchu :oops: Ta guma drží, jak prase a musíš to doslova servat, jinak smůla :)
JanJakoubek
*

Příspěvek od JanJakoubek »

Tak vymenu jsem si pred 2 tydny prodelal na obou svetlech.Mam posledni model accenta a toho ktery vymyslel ten pristup ke svetlu hned vedle baterie bych ...... Vymenil jsem je obe ale stalo me to rozrizli prst o ten ostry drat co drzi zarovku.Hodne uspechu vsem hlavne s tou gumou ktera obepina koncovku zarovky.
Accent 1.3,12V,2003,42 000 km
Korálek

Příspěvek od Korálek »

čauky accentíci z těma žárovkama není problém chce to jen dostat do ruky ten správnej grif a jde to i bez vyndání baterie. :)
Odpovědět

Zpět na „ACCENT“