Problém s alternátorem

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři

Odpovědět
mgspeed
*

Problém s alternátorem

Příspěvek od mgspeed »

Zdravím mám problém s rachotem od motoru a zjistil jsem že je to alternátor. Rachotí v něm a vybruje. Vypadá to že budou v háji ložiska. Máte s výměnou těchto ložisek někdo zkušenosti. Jaké tam jdou a dá se to rychle opravit? S elektrikou problém nemám.
Hyundai Lantra 1.6 16V
Reklama

jelensoft
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jelensoft »

No mislým, že vímněna ložisek v alternátoru není zase taková věda, stačí ho opatrně rozdělat - pozor na uhlíky a postupně ložiska stáhnout z osy rotoru. Myslím, že jejich cena by se mohla pohybovat tak kolem 100Kč za kus.
Lantra sedan 1,6 16V r.v.96
mgspeed
*

Příspěvek od mgspeed »

No právě by se mi hodila nějaká čísla těch ložisek, abych si je koupil a hned vyměnil. Protože potřebuji být denně v provozu.
Hyundai Lantra 1.6 16V
tatulda
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tatulda »

Nazdar
Nechci tě strašit,ale ložiska jsou celkem problém.Dělal jsem je asi před 3mi měsíci a utrpení.Zadní ložisko se dalo ještě sehnat,ale přední v tom rozměru není a tak to znamenalo koupit podobné,větší a udělat do něj pouzdro,aby se dalo usadit.A jesna rada na závěr-jestli ti už rachtá,tak s opravou pospěš-nám se ložisko kouslo a zničilo alt.i elektricky.
H.Elantra 2,0i/104kW/02,dříve Lantra 1,6 a Pony 1,5
mgspeed
*

Příspěvek od mgspeed »

Tak jsem si je musel objednat přímo original, ale budu je mít až příští týden, protože je nemají na skladě a musí je odjednat z Německa. Cena za obě kolem 1 100.-. Jinak v tom rachotí jak prase, ale snad to vydrží.
Hyundai Lantra 1.6 16V
Odpovědět

Zpět na „Lantra - Elektronika“