Prosím o odpověď, od koupi Lantry 1996/ 1,6 benzín pořád něco bouchá v zadní nápravě, mám novou geometrii, ložiska jsou v pohodě, stabilizátory taky. V Hyundai mi kolega říkal, že to bude asi nějaký dvě gumy na každý straně je jedna, tak to stačí vyměnit. Dnes jsme s kámošem auto dlouho projížděli a nakonec zjistili, když vezmu za kolo tak jedno právě zadní pravé má vůli v náboji asi tak 2 mm na každou stranu, když jsem sundal kolo tak ty šrouby co na nich kolo drží se hejbou 2 mm na každou stranu. Takže ten hluk asi dělá toto. Ložisko tam je to s celým nábojem a mám abs, ozubený kolo. Ložisko nijak nehučí.
Jak tuto závadu odstranit. Je nutné měnit ložisko (docela nákladná oprava - cena ložiska), nebo to lze nějak běžně opravit? Nebo nechá se s tím normálně dál jezdit a nechat to bouchat?? Děkuji moc za vaše zkušenosti???
Novák - Havlíčkův Brod
Vůle v zadním kole - asi náboj
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
- Reklama
pomoc
tak nevíte nikdo nic, jak to spravit, dám to v pondělí do servisu, ale předem by mě zajímalo co s tím, zda je nutné měnit celé ložisko, které je i s nábojem a ozubeným kolem, když ložisko nehučí ale je tam vůle v tom náboji, nebo se to dá nějak sundat a něco dotáhnout a nandat znovu nazpět apod. Děkuji
díky
díky, ale to jste mě moc nepotěšili s tím celým nábojem, ale proč to měnit, když je ložisko ok, zítra to dám do servisu a uvidím.
Nebo jestli to nemůže nic vyvést tak bych s tím ještě jezdil dál. Na to uložení tlumičů taky mrkneme, napíšu to mechanikovi at to kolo prohlédne celé a hlavně at to projede, aby viděl závadu sám.
Nebo jestli to nemůže nic vyvést tak bych s tím ještě jezdil dál. Na to uložení tlumičů taky mrkneme, napíšu to mechanikovi at to kolo prohlédne celé a hlavně at to projede, aby viděl závadu sám.
to uložení mám možná taky v háji, ale v tom kole je prostě vůle, to je další závada, když auto stojí a vezmu za kolo tak je vůle dopředu a dozádu, kolo se hejbe a kotouč a ostatní stojí - kámoš co dělá do aut, toto prý nikdy neviděl a dělá do fordu, u hyundaů neví jak je to složený co tam vše je tak nebyl schopný mi říct
odstraněn hluk od zadního kola
Tak další moje závada byla, rády od zádní nápravy, myslel jsem že to jsou nějaký silentbloky nebo gumy na zádním pravém kole. Nákonec jsme s kámošem zjistili, že zadní kolo, když auto stojí má vůli dopředu a dozadu na každou stranu tak 3 mm. Dosud se s tím ani kámoš nikdy nesetkal. Když jsem kolo na heveru sundal, štefty co drží kolo se normálně vyklali a to způsobovalo ten hluk od zádního kola. Dal jsem to známému do servisu a naštěstí to nějak sjel v soustruhu či něco podobného a ložisko jsem zatím nemusel kupovat a je po hluku a klid. Teď ještě řeším v jiném vláknu zvuk od jednoho z předních kol a mám již vše OK. Auto bude snad už v super stavu.