poloosy ven

Tlumiče, nápravy, brzdy.

Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři

jfreedom25
*

poloosy ven

Příspěvek od jfreedom25 »

Zdravím všechny.
Chystám se měnit spojku, ale potřeboval bych poradit jak nejlíp na poloosy, abych mohl dostat ven převodovku. Nebo jestli nemá cenu se s tím zlobit a přenechat to mechanikovi. Zatím jsem to u lantry nerozebíral, tak si nechám poradit :wink: :?:
LANTRA 1,8 GT 16V, r.v.93, 93kW
OPEL OMEGA CARAVAN 2,0 AUTOMAT - dosloužil
Reklama

Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

No ja osobne bych to nechal na mechanika ....
Jinak jsem byl u toho, kdyz me to menil, a chce to to znat ....
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
tatulda
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tatulda »

Spojka mě čeká po neděli a rozhodnuto bylo hned-mechanik mi slíbil,že se to udělá na počkání,tj. asi 3-4 hoďky práce,tak proč se s tím trápit sám
H.Elantra 2,0i/104kW/02,dříve Lantra 1,6 a Pony 1,5
Dave
Kontaktovat uživatele:

Re: poloosy ven

Příspěvek od Dave »

jfreedom25 píše:Zdravím všechny.
Chystám se měnit spojku, ale potřeboval bych poradit jak nejlíp na poloosy, abych mohl dostat ven převodovku. Nebo jestli nemá cenu se s tím zlobit a přenechat to mechanikovi. Zatím jsem to u lantry nerozebíral, tak si nechám poradit :wink: :?:
To neni nějak hrozná práce, pokud si rád hraješ a jseš šikovnej, tak si to urob sám :D
Hyundai Coupe RD 2.0 139 PS ATF, Sparco, Momo, Ferodo, Schroth, OMP, Sony
Škoda Octavia combi 1.9 TDI 4x4
Ford Transit 96 2,5D 69 PS
Suzuki SV 650 N 99 -modrá metla, K&N filtr, G&G výfuk, Dynojet kit, NGK
Dastin

Příspěvek od Dastin »

Není to tak složité, měnil jsem ji jak u J1 tak U J2, akorát to zabere trochu času, ale jak píše kolega výše, za 3-4 hodky to určitě neuděláš, ani já jsem neudělal. Doba je asi 8hodin a stačí ti vyndat jedna poloosa z převodovky, druhou necháš na autě. Sám tu převodovku tam taky asi nedáš, chce to pomocníka a potřebuješ ještě vystředovací trn na spojku s dvěma průměry,kupodivu je stejný jak u J1 tak i u J2 a dokonce co jsem dělal Hondu Civic 1995, tak to taky v poho pasovalo.
tatulda
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tatulda »

Spojku mám od středy hotovou-cca 3hodky,ale sám bych to nedělal-tím,že občas proklouzla,tak byl docela dost spálenej přítlačák a ten bych těžko scháněl(nový stojí cca 5000,-)takže jsem byl rád,že jsem se tak rozhodl.
H.Elantra 2,0i/104kW/02,dříve Lantra 1,6 a Pony 1,5
jfreedom25
*

Dík za všechny rady a postřehy. Spojku jsem už měnil dřív sice na Favoritu, ale neměl by to být zase až takový rozdíl. kromě toho, že u Lantzry je o hodně míň místa pod kapotou. To, že mi stačí vyndat jednu poloosu je mi jasný, to že bude spálenej přítlačák - taky. Mně šlo spíš o nějakej fígl jak si nejvíc tu práci usnadnit. :idea: Dastine nemáš někde ty průměry středícího kolíku. Prosím :roll: Když tak mi je pošli na e-mail
Dastin

Příspěvek od Dastin »

zde je středící trn. Malý průměr 14,85mm a délka 27mm. Velký průměr 20mm a délka třeba 100mm. Závitu si nevšímat je to bývalý držák převodky řízení ze škodárny. Obrázek
jfreedom25
*

Díky za ten trn, je to super. :P
Dastin

Příspěvek od Dastin »

Rádo se stalo :wink:
jfreedom25
*

Tak jsem sed dneska pustil do tý spojky. Povyndání jsem se nestačil divit. :shock: Lamela je třetinová než nová, v přítlačáku jsou drážky od nejtků z lamely, a ložisko jsem myslel, že bude mít nějaký vůle ale ono nic. To ložisko se totiž ani neotočí. V pružinách na přítlačáku je od ložiska vybroušená drážka ani nešlo sundat z převodovky. :roll: Kdyby to auto nemělo naj. 190 tis. tak bych řek, že je to ještě všechno původní. :?: :?:
Dastin

Příspěvek od Dastin »

Kdybys potřeboval přítlačák, tak mám na 1993 ale z motoru 1.6. Nejsu si jistý zda jsou stejné. I lamela by byla,ale tu budeš dávat určitě novou. Obrázek
Emil
*

Příspěvek od Emil »

jfreedom25 píše:Tak jsem sed dneska pustil do tý spojky. Povyndání jsem se nestačil divit. :shock: Lamela je třetinová než nová, v přítlačáku jsou drážky od nejtků z lamely, a ložisko jsem myslel, že bude mít nějaký vůle ale ono nic. To ložisko se totiž ani neotočí. V pružinách na přítlačáku je od ložiska vybroušená drážka ani nešlo sundat z převodovky. :roll: Kdyby to auto nemělo naj. 190 tis. tak bych řek, že je to ještě všechno původní. :?: :?:
zdravim
ja som si nechal meniť u mechanika rozvody a tiež celu spojku , chcel som aj kružky, ale čudaci najprv sľubili, že mi vymenia aj kružky a nakoniec sa toho bali a hovorili že taky zasah do motoru by nebol dobry.
Ja som sa divil, ako vymenili spojku, keď nevybrali motor a ich vedúci mi hovoril, že u toho stači rozdeliť prevodovku od motora tak neviem neviem . Predtým my zaberala spojka celkom hore a teraz v dolnej časti .
menili my zadny diel fyfuku a ine drobnosti a zaplatil som a to ešte bez dokladu 35 000 SK
zdravim vas a nech sa vam dari hyundaci
jfreedom25
*

Dastin píše:Kdybys potřeboval přítlačák, tak mám na 1993 ale z motoru 1.6. Nejsu si jistý zda jsou stejné. I lamela by byla,ale tu budeš dávat určitě novou. Obrázek
Dík za nabídku, ale já měl celej novej spojkovej komplet, a zrovna jsem k tomu koupil fremkity na hlavní a pomocnej sp. válec. Dřív mi prokluzovala spojka při přidání plynu i z kopce a zabírala až na hoře, teď v pohodě dole a nemá žádný odpor. Já jsem měnil i táhla řazení a pár drobností.
Luciane Dedly
*
Kontaktovat uživatele:

Re: poloosy ven

Příspěvek od Luciane Dedly »

no lidi mam takovy problem........vcera mi z niceho nic prdlo ve spojkovem pedalu a us nesel seslapnout. Vzhledem k tomu ze se spojkou nebyly zadne problemy...myslim ze by to mohla byt jen pruzina, ktrera praskla a zasekla se tam.

potrebaval bych poradit jak se k tomu u lantry dostanu...protoze jak jsem rekl nemel jsem se spojkou jeste zadne problemy a tak jsem se k tomuto dilu jeste vubec nedostal!!

nemuze mi dat nejaky navod??diiky mooooc....
Hyundai Lantra 1.8 r.96
Odpovědět

Zpět na „Lantra - Podvozek a řízení“