poloosy ven
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
- jfreedom25
- *
poloosy ven
Zdravím všechny.
Chystám se měnit spojku, ale potřeboval bych poradit jak nejlíp na poloosy, abych mohl dostat ven převodovku. Nebo jestli nemá cenu se s tím zlobit a přenechat to mechanikovi. Zatím jsem to u lantry nerozebíral, tak si nechám poradit
Chystám se měnit spojku, ale potřeboval bych poradit jak nejlíp na poloosy, abych mohl dostat ven převodovku. Nebo jestli nemá cenu se s tím zlobit a přenechat to mechanikovi. Zatím jsem to u lantry nerozebíral, tak si nechám poradit
LANTRA 1,8 GT 16V, r.v.93, 93kW
OPEL OMEGA CARAVAN 2,0 AUTOMAT - dosloužil
- Reklama
Re: poloosy ven
To neni nějak hrozná práce, pokud si rád hraješ a jseš šikovnej, tak si to urob sámjfreedom25 píše:Zdravím všechny.
Hyundai Coupe RD 2.0 139 PS ATF, Sparco, Momo, Ferodo, Schroth, OMP, Sony
Škoda Octavia combi 1.9 TDI 4x4
Ford Transit 96 2,5D 69 PS
Suzuki SV 650 N 99 -modrá metla, K&N filtr, G&G výfuk, Dynojet kit, NGK
Škoda Octavia combi 1.9 TDI 4x4
Ford Transit 96 2,5D 69 PS
Suzuki SV 650 N 99 -modrá metla, K&N filtr, G&G výfuk, Dynojet kit, NGK
Není to tak složité, měnil jsem ji jak u J1 tak U J2, akorát to zabere trochu času, ale jak píše kolega výše, za 3-4 hodky to určitě neuděláš, ani já jsem neudělal. Doba je asi 8hodin a stačí ti vyndat jedna poloosa z převodovky, druhou necháš na autě. Sám tu převodovku tam taky asi nedáš, chce to pomocníka a potřebuješ ještě vystředovací trn na spojku s dvěma průměry,kupodivu je stejný jak u J1 tak i u J2 a dokonce co jsem dělal Hondu Civic 1995, tak to taky v poho pasovalo.
- jfreedom25
- *
Dík za všechny rady a postřehy. Spojku jsem už měnil dřív sice na Favoritu, ale neměl by to být zase až takový rozdíl. kromě toho, že u Lantzry je o hodně míň místa pod kapotou. To, že mi stačí vyndat jednu poloosu je mi jasný, to že bude spálenej přítlačák - taky. Mně šlo spíš o nějakej fígl jak si nejvíc tu práci usnadnit. Dastine nemáš někde ty průměry středícího kolíku. Prosím Když tak mi je pošli na e-mail
- jfreedom25
- *
- jfreedom25
- *
Tak jsem sed dneska pustil do tý spojky. Povyndání jsem se nestačil divit. Lamela je třetinová než nová, v přítlačáku jsou drážky od nejtků z lamely, a ložisko jsem myslel, že bude mít nějaký vůle ale ono nic. To ložisko se totiž ani neotočí. V pružinách na přítlačáku je od ložiska vybroušená drážka ani nešlo sundat z převodovky. Kdyby to auto nemělo naj. 190 tis. tak bych řek, že je to ještě všechno původní.
zdravimjfreedom25 píše:Tak jsem sed dneska pustil do tý spojky. Povyndání jsem se nestačil divit. Lamela je třetinová než nová, v přítlačáku jsou drážky od nejtků z lamely, a ložisko jsem myslel, že bude mít nějaký vůle ale ono nic. To ložisko se totiž ani neotočí. V pružinách na přítlačáku je od ložiska vybroušená drážka ani nešlo sundat z převodovky. Kdyby to auto nemělo naj. 190 tis. tak bych řek, že je to ještě všechno původní.
ja som si nechal meniť u mechanika rozvody a tiež celu spojku , chcel som aj kružky, ale čudaci najprv sľubili, že mi vymenia aj kružky a nakoniec sa toho bali a hovorili že taky zasah do motoru by nebol dobry.
Ja som sa divil, ako vymenili spojku, keď nevybrali motor a ich vedúci mi hovoril, že u toho stači rozdeliť prevodovku od motora tak neviem neviem . Predtým my zaberala spojka celkom hore a teraz v dolnej časti .
menili my zadny diel fyfuku a ine drobnosti a zaplatil som a to ešte bez dokladu 35 000 SK
zdravim vas a nech sa vam dari hyundaci
- jfreedom25
- *
Dík za nabídku, ale já měl celej novej spojkovej komplet, a zrovna jsem k tomu koupil fremkity na hlavní a pomocnej sp. válec. Dřív mi prokluzovala spojka při přidání plynu i z kopce a zabírala až na hoře, teď v pohodě dole a nemá žádný odpor. Já jsem měnil i táhla řazení a pár drobností.
-
- *
- Kontaktovat uživatele:
Re: poloosy ven
no lidi mam takovy problem........vcera mi z niceho nic prdlo ve spojkovem pedalu a us nesel seslapnout. Vzhledem k tomu ze se spojkou nebyly zadne problemy...myslim ze by to mohla byt jen pruzina, ktrera praskla a zasekla se tam.
potrebaval bych poradit jak se k tomu u lantry dostanu...protoze jak jsem rekl nemel jsem se spojkou jeste zadne problemy a tak jsem se k tomuto dilu jeste vubec nedostal!!
nemuze mi dat nejaky navod??diiky mooooc....
potrebaval bych poradit jak se k tomu u lantry dostanu...protoze jak jsem rekl nemel jsem se spojkou jeste zadne problemy a tak jsem se k tomuto dilu jeste vubec nedostal!!
nemuze mi dat nejaky navod??diiky mooooc....
Hyundai Lantra 1.8 r.96