Moje příhoda ... jak mě auto nechalo na pospas osudu :)
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
Moje příhoda ... jak mě auto nechalo na pospas osudu :)
Ahoj říkal jsem si, že se podělím o svou ani ne týden starou historku.
Už předtím jsem tady na foru psal ohledně svítící kontrolky dobíjení a zároveň ruční brzdy. Kontroloval jsem skoro všechno co mě napadlo, a nakonec jsem zahýbal s pluskem na baterii a hle - kontrolky zhasly. S vědomím, že to byl jen špatný kontakt, vydal jsem se tedy ze Vsetína do Brna, na veletrh.
Asi 10 km od Vsetína mi spadly budíky, zastavil jsem tedy ke krajnici a podíval se na baterii, kontakt držel pořád stejně, říkám si .... co to muže být ... zkusím nastartovat a slyším "trrrrrrrrrrrrrr" .... cvakal startér takže vypráskaná baterie. Bylo 10 hodin ráno a vydal jsem se hledat pomoc. V nějaké firmě jsem sehnal číslo na automechanika, který za 20 minut přijel, a potvrdil diagnozu ... je to baterka... Ono přece jen v noci trochu mrzlo tak to lidem odchází. Koupil jsem si tedy za 2200 kč 74aH baterii.... Ještě jsem se zeptal co ty kontrolky, že zase svítí ... a on že i kdyby to byl alternátor, cestu do Brna a zpět určitě zvládnu .. Na veletrh jsem se potřeboval dostat, tak jsem to risknul. Cesta probíhala v pohodě.
Pak jsem se vydal domů, bylo tak kolem páté, v Ivanovicích na Hané (asi 30 km od Brna) jsem se rozhodl natankovat. Zaplatil jsem, a zase nenastartoval ... zase cvakání startéru ... popravdě jsem začínal být zoufalý ... nakonec jsem tedy počkal, za 10 minut se štěstím nastartoval, a bez světel a jakýchkoliv spotřebičů se vydal na 120km dlouhou trasu do Vsetína. Ale už to nešlo, za chvíli by byla tma, dojel jsem tedy do Kroměříže (za soustavného blikání aut z protisměru) ... bylo tedy nějakých půl 8 večer, jsem v Kroměříži na benzince, auto nenahodím, domů je to ještě asi 70 km.
Tak jsem stopoval, ptal se lidí na benzince, nakonec jsem jel přes Zlín autobusem asi 2,5 hodiny domů. (kdybych měl dlouhé vlasy a holčičí obličej, hned bych se vezl s nějakým strejdou )O půlnoci jsem lehnul o postele, uplně vyřízený..
2. DEN
Rozhoduju se co dělat ... baterku mi teď nikdo nepujčí, musím si pujčit jiné auto a jet do KR pro baterii, kterou v garáži dobiju a pak pojedu pro auto ...
Tak jsem si s kamarádkou udělal zase výlet, vzal jsem baterii, domluvil si to na pumpě že tam auto zůstane ještě 1 den, a vydal se zase 70km domů dobíjet baterii
3. DEN
Jedeme pro auto musel jsem otravovat kamaráda, protože s autobaterií jet v autobuse by šlo hodně blbě. Auto jsem tedy dovezl domů, už mi stojí před barákem, teď se zháním po novém alternátoru a zjišťuji, jestli jde opravit
kamarádi, nikdy ty kontrolky nepodceňujte jako já , říkal jsem si, kdyby to byl altík, proč by svítila i ruční brzda, a byl to on .... stálo mě to hodně sil a peněz, tady ty peripetie -) Celkově jsem místo cesty Vsetín-Brno a zpět (320 km) najel ještě dalších 280 navíc (dvakrát VS-Kroměříž a zpět)
Kdybyste někdo měli po ruce alternátor dejte vědět
Snad jste se aspo%ň trochu pobavili,
tak přeju všem hodně bezpečných kilometrů bez zbytečných investic,
Bohdan
Už předtím jsem tady na foru psal ohledně svítící kontrolky dobíjení a zároveň ruční brzdy. Kontroloval jsem skoro všechno co mě napadlo, a nakonec jsem zahýbal s pluskem na baterii a hle - kontrolky zhasly. S vědomím, že to byl jen špatný kontakt, vydal jsem se tedy ze Vsetína do Brna, na veletrh.
Asi 10 km od Vsetína mi spadly budíky, zastavil jsem tedy ke krajnici a podíval se na baterii, kontakt držel pořád stejně, říkám si .... co to muže být ... zkusím nastartovat a slyším "trrrrrrrrrrrrrr" .... cvakal startér takže vypráskaná baterie. Bylo 10 hodin ráno a vydal jsem se hledat pomoc. V nějaké firmě jsem sehnal číslo na automechanika, který za 20 minut přijel, a potvrdil diagnozu ... je to baterka... Ono přece jen v noci trochu mrzlo tak to lidem odchází. Koupil jsem si tedy za 2200 kč 74aH baterii.... Ještě jsem se zeptal co ty kontrolky, že zase svítí ... a on že i kdyby to byl alternátor, cestu do Brna a zpět určitě zvládnu .. Na veletrh jsem se potřeboval dostat, tak jsem to risknul. Cesta probíhala v pohodě.
Pak jsem se vydal domů, bylo tak kolem páté, v Ivanovicích na Hané (asi 30 km od Brna) jsem se rozhodl natankovat. Zaplatil jsem, a zase nenastartoval ... zase cvakání startéru ... popravdě jsem začínal být zoufalý ... nakonec jsem tedy počkal, za 10 minut se štěstím nastartoval, a bez světel a jakýchkoliv spotřebičů se vydal na 120km dlouhou trasu do Vsetína. Ale už to nešlo, za chvíli by byla tma, dojel jsem tedy do Kroměříže (za soustavného blikání aut z protisměru) ... bylo tedy nějakých půl 8 večer, jsem v Kroměříži na benzince, auto nenahodím, domů je to ještě asi 70 km.
Tak jsem stopoval, ptal se lidí na benzince, nakonec jsem jel přes Zlín autobusem asi 2,5 hodiny domů. (kdybych měl dlouhé vlasy a holčičí obličej, hned bych se vezl s nějakým strejdou )O půlnoci jsem lehnul o postele, uplně vyřízený..
2. DEN
Rozhoduju se co dělat ... baterku mi teď nikdo nepujčí, musím si pujčit jiné auto a jet do KR pro baterii, kterou v garáži dobiju a pak pojedu pro auto ...
Tak jsem si s kamarádkou udělal zase výlet, vzal jsem baterii, domluvil si to na pumpě že tam auto zůstane ještě 1 den, a vydal se zase 70km domů dobíjet baterii
3. DEN
Jedeme pro auto musel jsem otravovat kamaráda, protože s autobaterií jet v autobuse by šlo hodně blbě. Auto jsem tedy dovezl domů, už mi stojí před barákem, teď se zháním po novém alternátoru a zjišťuji, jestli jde opravit
kamarádi, nikdy ty kontrolky nepodceňujte jako já , říkal jsem si, kdyby to byl altík, proč by svítila i ruční brzda, a byl to on .... stálo mě to hodně sil a peněz, tady ty peripetie -) Celkově jsem místo cesty Vsetín-Brno a zpět (320 km) najel ještě dalších 280 navíc (dvakrát VS-Kroměříž a zpět)
Kdybyste někdo měli po ruce alternátor dejte vědět
Snad jste se aspo%ň trochu pobavili,
tak přeju všem hodně bezpečných kilometrů bez zbytečných investic,
Bohdan
Hyundai Sonata 1995, 102kw
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Moje příhoda ... jak mě auto nechalo na pospas osudu :)
jo.. to ja uz neco malo o tomhle vim a znam..... sice ne tak drsne jak Ty, ale taky jsem mel problem s alternatorem... nastesti se mi to stalo nedaleko servisu, kde mi rekli, ze 50km ujedu... ale i tak jsem prespal u jedne kamaradky a rano jel dom ke svymu mechanikovi.. no nakonec tam auto stalo pres mesic a pul.... ono na V6 v cely republice nemeli tu cast altiku co jsem potreboval.... takze se to nadvakrat dovazelo z Belgie. poprve poslali na 2,0.. ostatne, tech tu je pry dost.. i na vrakacich.
Co vim, tak to je docela humus jet s nedobijejicim aute
Co vim, tak to je docela humus jet s nedobijejicim aute
H Tucson 1,6 T-GDI Go! od 10.5.2018
S Octavia combi SLX 2,0 od 3.5.2017 - 10.5.2018
H Genesis coupe 3,8 od 29.5.2014 - 22.3.2017
K Magentis 2,7 V6 EX+ od 8.5.2014 - 23.3.2016
H i30 1,4 Comfort+ESP od 25.8.2010 - 8.5.2014
H Sonata 2,5 V6 LPG - do 21.7.2010
S Octavia combi SLX 2,0 od 3.5.2017 - 10.5.2018
H Genesis coupe 3,8 od 29.5.2014 - 22.3.2017
K Magentis 2,7 V6 EX+ od 8.5.2014 - 23.3.2016
H i30 1,4 Comfort+ESP od 25.8.2010 - 8.5.2014
H Sonata 2,5 V6 LPG - do 21.7.2010
Tak nakonec to byla ta má varianta s altikem . Ale abych tě trochu utěšil tak mě se to stalo v černé hoře 1200km od domu.
cestu nebudu ani popisovat byl by to dlouhej článek.
S tím altikem to skus v náhradních dílech měl by to být jen regulátor napětí cena kolem 3000.- kč což je přijatelná cena oproti celýmu kolem 20000.-
Přeji rychlé co nejlacinější řešení
S tím altikem to skus v náhradních dílech měl by to být jen regulátor napětí cena kolem 3000.- kč což je přijatelná cena oproti celýmu kolem 20000.-
Hyundai Sonáta 94' 2.0l 16v 102KW
Ted jsem našel altik za 8000.- nový v E-Cat tak těch 20000.- už neplatí to bylo před třemi roky a u Hyundaie
Hyundai Sonáta 94' 2.0l 16v 102KW
já jel s renckem (asi 3roky zpět) z Brna 60km na Vysočinu a rozsvítila se mi kontrolka dobíjení. Vypnul jsem světla, ventilátor, radio a švihal dom. V garáži jsme měl náhodou naáhradní altík. Asi 5km od domova mi zeslábl displej palubního počítače, 2km od domu se mi rozsvítilo ABS (elektrické čerpadlo už nedodávalo tlak) a při zajíždění do garáže mi přestaly pálit svíčky a zdechlo to, takže fakt klika....Altík jsem druhý den vyměnil (pakárna, žádnej přístup, musel dolu chladič, tedy i voda z něho, vzduch filtr a spousta dalších krámu, co překáželo a úzkou mezerou mezi sacím potrubím a čelem jsem ho protáhl (tady byl motor o 180° otočený, resp, na místo sacíhop otrubí bylo výfukové a opačně).
Ten náhradní altenátor byl z jedné bouračky, kde jsem bral celý motor, takže jetý, ale jezdí to doted..
Ten náhradní altenátor byl z jedné bouračky, kde jsem bral celý motor, takže jetý, ale jezdí to doted..
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
To je snad legrace? Tyjo, netušil bych, že to mohlo vůbc stát 8000,- ...Barman píše:Ted jsem našel altik za 8000.- nový v E-Cat tak těch 20000.- už neplatí to bylo před třemi roky a u Hyundaie
Zeptám se známých v servise, jestli to půjde opravit, ať na to kouknou, a pokud ne, tak zkusím sehnat buďto z nějakého vrakoviště (tam za to ale chtějí podle mě moc), nebo pohledám tady na foru jestli někdo nemá nazbyt. Podle mě to půjde i s prací udělat do 3500,- no uvidíme
Naposledy upravil(a) bohdees dne 30 říj 2008, 23:31, celkem upraveno 1 x.
Pěkná příhoda, docela jsem si početl tohle se stalo mě taky přes dvěstě kiláků bez altíku .... auto jede, dokud může cucat z baterky. A znáte to, jak na potvoru začne pršet, k tomu se setmí, takže si o Tobě každej myslí, že si ožralej debil, kterej ani nemůže rosvítit světla a každou chvíly čekáš, kdy motor zdechne ........ Bezva zážitek já teda domů dojel, ale bylo o malý, ale o hodně malý prsa
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Tak mi napsali z Hyundai vrakoviště. Mám možnost si vzít za 1500 kč použitý, nebo za 2000 nový, zdá se mi to však nějak podezřele málo, protože jsem nejlevnější nový našel za 5570 od Helly. Samotný regulátor napětí dávají za 1100, což není tak moc.Barman píše:Tak nakonec to byla ta má varianta s altikem . Ale abych tě trochu utěšil tak mě se to stalo v černé hoře 1200km od domu.
Mechanik mi nabízel opravu za 3000-4000, tak co myslíte, vzít nový nebo má cenu vzít za 15 stovek jetý? ony se totiž docela kazí na tyto auta, tak uvidíme no ale za 4k to opravovat, to se mi moc nechce.
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
Nízké ceny bych se nebál Hlavně zkontroluj že je to opravdu správný altík ať si domů nepřivezeš jen těžítko s rotorem a statorem na kterym budeš moct učit dětičky jak funguje elektromotor
Altík na tak starý auto přece nemůže stát skoro 6000,-
Nicméně teď kdyř slyšim ty příhody s motorama sem rád že sem celý druhý auto koupil za 3150,-
Altík na tak starý auto přece nemůže stát skoro 6000,-
Nicméně teď kdyř slyšim ty příhody s motorama sem rád že sem celý druhý auto koupil za 3150,-
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)