Tempomat
Moderátoři: Martun, Moderátoři
- CzechJoker
- **
- Reklama
Tempomat u New Accent 1,5 CRDi
Nechal jsem si domontovat u New Accenta 1,5 CRDi (r.v. duben 2007) tempomat ve variantě s páčkou pod volantem. Nedostal jsem k tomu návod. Poradí mi někdo jak tempomat ovládat?
ix35 2,0 CRDi VGT 100kW 4x4, Premium, 9/2010, Infra red
- David C3
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tempomat u New Accent 1,5 CRDi
Jaká byla prosímtě cena a nemůžeš dát foto té páčky? dík David
Accent Crdi Elegance GOLD 02/2008, parkovací čidla,Folie, 95tis km
Fabia II FL combi TSI 77kw DSG Elegance, inter. RS. 16 elba. 50tis km
YETI 2.0 TDI CR PDF 4x2 Experience 10/2009 ice blue, 17 alu, najeto 100tis km
Foto ze svého auta nemám k dispozici, lze však najít na: http://www.prokes.cz/download/prislusen ... accent.pdf.David C3 píše:Jaká byla prosímtě cena a nemůžeš dát foto té páčky? dík David
Cena včetně montáže a DPH mě vyšla na 14.000,-, namontováno včera, v ovládání však tápu.
- David C3
- Kontaktovat uživatele:
hmmm dal bych za to tak 5tis.. 14 je masakr..
Accent Crdi Elegance GOLD 02/2008, parkovací čidla,Folie, 95tis km
Ovládání tempomatu je jednoduché:WaVe píše:Foto ze svého auta nemám k dispozici, lze však najít na: http://www.prokes.cz/download/prislusen ... accent.pdf.David C3 píše:Jaká byla prosímtě cena a nemůžeš dát foto té páčky? dík David
Cena včetně montáže a DPH mě vyšla na 14.000,-, namontováno včera, v ovládání však tápu.
1. nejdřív musíš temp. aktivovat, buď na páčku zatlačíš a nebo přítáhneš k sobě ( jako když použiješ světelnou houkačku )
2. potom pohybem páčky nahoru nastavíš rychlost ( měla by se objevit na displeji tachometru ) a motor ji automaticky udržuje
3. a když chceš tempomat zrušit, tak šlápneš na brzdu a nebo je zrušení vyznačeno na páčce ovládání tempomatu
Má jednu velkou nevýhodu, při dlouhé jízdě po dálnici, pozor na mikrospánek !!!
Osobně ho nemám rád a moc ho nepoužívám ..............
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Dobrej balik
Jako u jinych aut nestacilo koupit packu tempomatu a nastavit v RJ?
Jako u jinych aut nestacilo koupit packu tempomatu a nastavit v RJ?
- CzechJoker
- **
Můj tempomat se ovládá úplně jinak, byl montovanej přímo v Hyundai, je to ten stejnej jako na obrázku a stál rozhodně méně. Páčka je připevněna nafest, hejbat s ní nejde.Vilda píše: Ovládání tempomatu je jednoduché:
1. malým čulibrkem vepředu se posune (oválek - viz fotka), tempomat se zapne a začne svítil zelená ledka
2. nohou si našteluju rychlost, jaká mi vyhovuje (výhoda je, že při jakémkoliv kvaltu)
3. bočním kolébkovým čulibrkem to zapnu (nahoře - je tam boule a symbol +)
4. rychlosti mohu regulovat kolébkou +/-
Když šlápnu na plyn, tempomat zůstane aktivní a opět se vrátí k původní rychlosti.
Když šlápnu na brzdu, tempomat se vypne.
Hyundai Accent 1.5 CRDi VGT SS Elegance
Tento tempomat je stejný, má to být originál díl Hyunadi. Páčka je "nafest".CzechJoker píše:Můj tempomat se ovládá úplně jinak, byl montovanej přímo v Hyundai, je to ten stejnej jako na obrázku a stál rozhodně méně. Páčka je připevněna nafest, hejbat s ní nejde.Vilda píše: Ovládání tempomatu je jednoduché:
1. malým čulibrkem vepředu se posune (oválek - viz fotka), tempomat se zapne a začne svítil zelená ledka
2. nohou si našteluju rychlost, jaká mi vyhovuje (výhoda je, že při jakémkoliv kvaltu)
3. bočním kolébkovým čulibrkem to zapnu (nahoře - je tam boule a symbol +)
4. rychlosti mohu regulovat kolébkou +/-
Když šlápnu na plyn, tempomat zůstane aktivní a opět se vrátí k původní rychlosti.
Když šlápnu na brzdu, tempomat se vypne.
Díky za návod.
tempomat na 1.6
nemate nekdo tempomat na 1.6? Zajima me jestli se vyplati si ho tam nechat dat a na kolik to asi prijde
1.6 elegance, ebony black,chrom int. loket. operka
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
Re: tempomat na 1.6
no neviem, neviem ale mam pocit ze tempomat dodavali len na CRdi... co sa mi zda podobne retardovane ako AT len s 1,4 a vyskove repro len s CRDi. Co sa tyka ceny - staci si otvorit stranku Hyundai a precitas si ze tempomat stoji cca 14 000kc, teda ak jazdis 30-50 000 rocne z toho 90% dialnicu tak sa ti ten tempomat mozno zaplati = znamena ze to pohodlie pokryje naklady. O uspore paliva sa zrejme neoplati hovorit, nejaka minimalna uspora to bude ale bude to radovo 0,0x litra na 100kmwant píše:nemate nekdo tempomat na 1.6? Zajima me jestli se vyplati si ho tam nechat dat a na kolik to asi prijde
EDIT: stranka s prislusenstvom:
http://www.hyundai.cz/prodej-sluzby/pri ... .php?id=16
tempomat je len u CRDi a cena je 14 000Kc s DPH, co viem tak ttempomat z fora ma len CzechJoker
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
- cert
- Kontaktovat uživatele:
Teda nevím to jistě, ale myslím si, že tempomat jde u motorů s elektronickým plynem. Accent 1,6 má plyn mechanicky - lanko tahá za klapku. Myslím, že CRDI motory stejně jako koncernové TDI mají elektronický plynový pedál.
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
Já měl dodělávaný tempomat na Elantře 2.0 benzín. Ta má taky klasické lanko ke škrtící klapce. Pracovalo to na podtlakovém principu.
Nejsem si tím uplně jistej, ale myslím, že lanko od plynu vede k řídicí jednotce motoru, kde je potenciometr na snímání polohy plynu a neovládá teda přímo klapku sání. Na 100% to ale nevím, někdy příležitostně se podívám.cert píše:Teda nevím to jistě, ale myslím si, že tempomat jde u motorů s elektronickým plynem. Accent 1,6 má plyn mechanicky - lanko tahá za klapku. Myslím, že CRDI motory stejně jako koncernové TDI mají elektronický plynový pedál.
To ale nic nemění na tom, že Hyundai pro 1.4 ani 1.6 tempomat nenabízí.