Jsem zcela čerstvý majitel Nového Santa Fe

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

edd
*

Re: Jsem zcela čerstvý majitel Nového Santa Fe

Příspěvek od edd »

edd píše:
tomki píše:ahoj

no sice uz mam garaz ale minulu zimu som parkoval vonku mraz nemraz -5, -15 auto startuje ako hodinky bez problemov. Ci som startoval normalne alebo cez dialkovy start v tatrach pri -17 v noci, auto zmrznute zaliate ladom, bez problemu. Trochu v zime chrachle ako traktor ale to kazdy diesel ale ked sa zohreje po cca 10minutach jazdy/ do 5tich kuri v pohode/ tak je to ok. Ja som mal a mam vyhodu dialkoveho startu. Vzdy som v noci dal pred odchodom klimu na max, rano nastartoval a po 10min dosiel do zohriateho a rozmrazeneho auta
Tak se rovykládej o tom dálkovém startu....ani nevím jak se to...?? Jezdím často do hor a docela by se to hodilo.
edd
A jak to souvisí s nastavenou klimou na max ??
Reklama

DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

edd píše:
edd píše:

no sice uz mam garaz ale minulu zimu som parkoval vonku mraz nemraz -5, -15 auto startuje ako hodinky bez problemov. Ci som startoval normalne alebo cez dialkovy start v tatrach pri -17 v noci, auto zmrznute zaliate ladom, bez problemu. Trochu v zime chrachle ako traktor ale to kazdy diesel ale ked sa zohreje po cca 10minutach jazdy/ do 5tich kuri v pohode/ tak je to ok. Ja som mal a mam vyhodu dialkoveho startu. Vzdy som v noci dal pred odchodom klimu na max, rano nastartoval a po 10min dosiel do zohriateho a rozmrazeneho auta
Tak se rovykládej o tom dálkovém startu....ani nevím jak se to...?? Jezdím často do hor a docela by se to hodilo.
edd
tim mysli ze nastavi topeni na max a kdyz pak dalkacem nastartuje zapne se topeni jak ho nastavil a vytopi se to. Naopak v krajinach kde je desny vedro ze to nastavuje na klimu a nastartujes na dalku treba nez vyjdes z restaurace a auto se ti vyklimatizuje :)
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
edd
*

Příspěvek od edd »

edd píše:
edd píše:

Tak se rozvykládej o tom dálkovém startu....ani nevím jak se to...?? Jezdím často do hor a docela by se to hodilo.
edd
Výsledek vcelku chápu.Ale jde to startovat s "dálkačem"..u seriovky...co se musí přidat,dokoupit..domontovat?Když vytáhnu klíč ze zapalování,tak jak to z okna chaty nastartuju?
mirpie

Příspěvek od mirpie »

kamarád má dálkový start/dálkové chícpnutí na Subaru Impreza normálně v ovladači od centrálu. A to je auto z roku 97. Podmínkou je samozřejmě mít vyřazeno na neutrál a tedy mít zataženou ruční brzdu (má manual). Takže v zimě dálkové starty kvůli zatažené ručce moc nehrozí.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Haer

Příspěvek od Haer »

Pokud by se jednalo jen o vytopeni auta v zime, tak kamarad ma na dehtovem Citroenu dalkove ovladatelne nezavisle topeni. Funguje to bez nastartovaneho motoru, ohrev probiha primym spalovanim nafty. To bych rekl, ze je docela sikovny system, nemusi se vrtet motorem, resit imobilizer ani ostatni a neni to ani slyset s vyjimkou vrniciho vetraku...
Hyundai i30-2012 Style 99kW 04/2012...soucasnost Obrázek
Hyundai Accent LC OnAir 63kW 02/2006...04/2012 Prodano Obrázek
Suzuki Swift GLX 63kW 08/2002...07/2006 Prodano
tomki
**

Příspěvek od tomki »

takze dialkovy start

alarm je macigar as100 alebo tak nejak
Vecer pridem domov, nastavim klimu na max aj fukanie aj teplotu aj rezim teda ci chcem na okno na nohy a tak.
Vypnem motor idem spat. Rano vstanem idem pisat, stlacim gombik auto dole nastartuje pusti sa motor pusti sa klima a ide. Cas je nastaveny na 10 min. Väcsinou to staci na rozmrazenie ak sa zdrzim doma dlhsie alebo viem ze by to mohlo nestacit pri poslednej minute alarm pipne ze do skapatia motora je uz len minuta. Bud ho necham skapat alebo stlacim gombik a znova nabehne 10 minut. Auto je zamknute alarm aktivovany, ak by sa spustil auto automaticky zdochne. Pridem dole k autu, motor bezi, otvorim ho a mam z bezpecnostnych dovodov cas cca 15 sekund strcit kluc do zaoalovania lebo inak zdochne.
Takze kluc dam do polohy on, ked startujem naprv je prve pootocenie, druhe zapne kontrolky a treti pohyb startujes, pustis kluc a vracia sado druhej polohy ON.
Ak auto ide tak kluc das len do polohy ON teda cvak, cvak, a uz ziadne startovanie. Spinacia skrinka odomkuta klasika a mozes odfrcat. Taktiez mam Turbo rezim ,teda chladenie turba. Pridem domov, vypnem kluc auto bezi dalej, zamknem a po cca 2 minutach zdochne. Tym znacne predlzujem zivot turbu.
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

Jediný problém tohoto řešení je, že by se nemělo dělat u dieselu bez PTC. Motor má minimální odpadní teplo proti benzinu, takže se na volnoběh velmi pomalu ohřívá. Takový způsob zahřívání na místě nesvědčí turbu ani samotnému motoru. Tohle řeší jedině PTC nebo nezávislé topení.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
edd
*

Příspěvek od edd »

Rexcor píše:Jo rezerva pod autem je to nejlepší co mohli vymyslet. Proč? Protože stejnak sundáváš špinavé kolo, takže je jedno jestli se ušpiníš o 5 minut dřív či později a další výhoda je že sundané píchlé kolo nemusíš strkat do kufru a tak si nezaspiníš interiér.:-)
K tomuto názoru jsem našel docela vhodnou odpověď / to není z mé hlavy,ale je to fakt /.Co ti pomůže vyndat rezervu bez vyhazování věci z kufru,když stejně zvedák a nářadí máš pod podlahou kufru v přihrádkách...takže aby ses tam dostal,stejně musíš kufr z větší části vyložit !!
edd
dudl
**

Příspěvek od dudl »

asi si este koleso nedaval dole . zdvihak aj kluc mas v prvej casti (co je asi 1/4 )
edd
*

Příspěvek od edd »

dudl píše:asi si este koleso nedaval dole . zdvihak aj kluc mas v prvej casti (co je asi 1/4 )
To je pravda,ale když již vyndám kolem 1/4 kufru /a záleží jak velký tam mám "balík?..ten může obsáhnout celý kufr-takže? celý kufr ven/...a odpadnou mi -jak jsem se dočetl v diskusi peripetie s vyndáváním rezervy,kde ovládání prý bývá u všech vozů zarezlé.Jinak máš pravdu,ještě jsem rezervu nedobýval..jen jsem si to cvičně vyzkoušel a na suchu s prázdným kufrem...no,nic moc !..Mnohem praktičtější je umístění rezervy jak má třeba Honda CRV-také venku,ale více čisté a snadno přístupné.Na vizáži vozu tohoto typu to nepoškodí.Ale nejraději bych .kdybych nepotřeboval na cestě se k rezervě dobývat.
edd
Zdeněk ČB
**

Příspěvek od Zdeněk ČB »

Já bych to s tou rezervou neviděl tak tragicky. Jak často jezdíš s plně naloženým kufrem? Kolikrát za život potřebuješ rezervu? Za posledních cca 7 let co jezdím s vozy SF jsem píchnul 2x a vždy to bylo s pohodovým dojezdem do pneuservisu (bez výměny), kde mně hned zalepily.
Také jsem zkoušel, jak se rezerva vůbec vyndavá (poprvé po dvou letech) a šlo to naprosto bez problémů, a že by ta rezerva byla až tak moc špinavá se mi také nezdálo.
2002-2006 SF 2,00 CRDi dynamic Black
2006-? New SF 2,2 VGT elegance A/T Blue titanium MY 2007
Ovárek
*

Příspěvek od Ovárek »

Sice New santu nemam,ale rezervu bych tak strasne neresil :wink: slusne vymysleny,stejne se zaspinite a napr.ja mam v kufru vyskou vanu,takze se mi to ani nezasere :D/ jinak kazdorocne menim kolo asi 5x pokazdy nejak propichly,nejhorsi je ze jsem udelal 3x pruraz takovy,ze se to zvulkanizovat neda a neustale menim sady novych gum :roll: ale co chcete po jizde v lese a po polich :mrgreen:
Mám rád český pivo,holky a nesnáším český cigá..:-)
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“