Ide o to že zadný stierač ide v pohode na stredovom paneli mám dva spínače jeden na chod a druhý na chod a striekanie vody. No vodu som od tiaľ jakživ tiecť nevidel skoro som zodral stierač ale nič. Kde môže byť chyba? V nádobke vodu mám

Moderátoři: Farrael, Moderátoři
lacokubik píše:Mám trochu menší problém so zadným stieračom a bol by som rád ak by ste mi poradili. Asi 3roky som to neriešil ale teraz ma to pomaličky začina štvať.
Ide o to že zadný stierač ide v pohode na stredovom paneli mám dva spínače jeden na chod a druhý na chod a striekanie vody. No vodu som od tiaľ jakživ tiecť nevidel skoro som zodral stierač ale nič. Kde môže byť chyba? V nádobke vodu mámak predpokladám že je spoločná s prednými ostekovačmi alebo sa mýlim????
este ti mohlo odist cerpadlo co mas priamo na nadobke na ostrekovacelacokubik píše:ee tryska je v pohode.
Inak mn nikdy nebavili auta ale odkedy mám toto tak sa mi to začína páčiťNajskôr niečo spravím spolu s niekým čo to vie (alebo si myslím že to vie). A na ďalši krát to robím sám.
Hadičku pozriem a mám tam dva motorčeky a predpokladám,že jeden je na predok a druhý na zadok, lebo na svetlá ostrekovače nemám (myslím si že je to zbytočné - môj názor). Inak ako tak rozmýšlam ešte pozriem na káble či niesú odpojené. A ak niekto vie sú na to 2poistky alebo iba jedna???mayq píše:Mozes maj aj tu hadicku niekde privretu. Skus si to omrknut. Motorceky su tam dva, len neviem ci jeden je cisto na okna a druhy na svetla alebo je to na predok a zadok.
Diky moc, tak ten na svetla bude KOi30 píše:Pamäť mi už neslúži .Mal som Accent r.v.94 , 1,5 GLS cca 10 rokov dozadu a odišlo mi ostrekovanie reflektorov. Motorček som vybral, previnul ,ale zdá sa mi, že ostrekovače okien fungovali. V servise mi povedali, že ten druhý motorček má dva smery rotácie.Pri jednom smere funguje ako čerpadlo na predné okno a pri druhom na zadné okno.Som technik , a toto riešenie by malo logiku.V princípe je možné, že autá s ostrekovačmi svetiel mali dva motorčeky-
1)na svetlá
2)na okná zmenou polarity napájania
a autá bez mali osobitne motorčeky na každé okno.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |