Zadný stierač
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Zadný stierač
Mám trochu menší problém so zadným stieračom a bol by som rád ak by ste mi poradili. Asi 3roky som to neriešil ale teraz ma to pomaličky začina štvať.
Ide o to že zadný stierač ide v pohode na stredovom paneli mám dva spínače jeden na chod a druhý na chod a striekanie vody. No vodu som od tiaľ jakživ tiecť nevidel skoro som zodral stierač ale nič. Kde môže byť chyba? V nádobke vodu mám ak predpokladám že je spoločná s prednými ostekovačmi alebo sa mýlim????
Ide o to že zadný stierač ide v pohode na stredovom paneli mám dva spínače jeden na chod a druhý na chod a striekanie vody. No vodu som od tiaľ jakživ tiecť nevidel skoro som zodral stierač ale nič. Kde môže byť chyba? V nádobke vodu mám ak predpokladám že je spoločná s prednými ostekovačmi alebo sa mýlim????
Hyundai Accent X3 - 3dv, 1,3 55kW , r.v.6/1999
- Reklama
- Fulli
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zadný stierač
lacokubik píše:Mám trochu menší problém so zadným stieračom a bol by som rád ak by ste mi poradili. Asi 3roky som to neriešil ale teraz ma to pomaličky začina štvať.
nemylis sa...ide to z jednej nadobky.....nemas len upchatu tu trysku co strieka vodu na zadne sklo?
Hyundai Accent 1.3 GLS 62kW 1997, 185/60 R14 Dunlop SP 01 SPORT
ziarovky BLUE xenon, sportovy filter(ide ako o zivot),
chystaju sa dalsie zmeny ale najprv na ne musi niekto zarobit
ee tryska je v pohode.
Inak mn nikdy nebavili auta ale odkedy mám toto tak sa mi to začína páčiť Najskôr niečo spravím spolu s niekým čo to vie (alebo si myslím že to vie). A na ďalši krát to robím sám.
Inak mn nikdy nebavili auta ale odkedy mám toto tak sa mi to začína páčiť Najskôr niečo spravím spolu s niekým čo to vie (alebo si myslím že to vie). A na ďalši krát to robím sám.
- Fulli
- Kontaktovat uživatele:
este ti mohlo odist cerpadlo co mas priamo na nadobke na ostrekovacelacokubik píše:ee tryska je v pohode.
Hyundai Accent 1.3 GLS 62kW 1997, 185/60 R14 Dunlop SP 01 SPORT
Mozes maj aj tu hadicku niekde privretu. Skus si to omrknut. Motorceky su tam dva, len neviem ci jeden je cisto na okna a druhy na svetla alebo je to na predok a zadok.
Hadičku pozriem a mám tam dva motorčeky a predpokladám,že jeden je na predok a druhý na zadok, lebo na svetlá ostrekovače nemám (myslím si že je to zbytočné - môj názor). Inak ako tak rozmýšlam ešte pozriem na káble či niesú odpojené. A ak niekto vie sú na to 2poistky alebo iba jedna???mayq píše:Mozes maj aj tu hadicku niekde privretu. Skus si to omrknut. Motorceky su tam dva, len neviem ci jeden je cisto na okna a druhy na svetla alebo je to na predok a zadok.
Ano, motorky jsou dva, jeden pro přední, druhý pro zadní ostřik, nádobka je společná.
K hadičce je docela komplikovaný přístup, vede pod tapecírungem střechy (na pravé straně), který se nesundává zrovna snadno (vím to, protože jsem ho venku měl ) Co je ale v 90% hlavní příčina nefungujícího ostřikovače je motorek čerpadla - protože se zadní ostřik používá velmi málo, má motorek tendenci zareznout... Dá se to rozebrat a vyčistit.
Nejdříve je potřeba zjistit, jestli jde - a to nejlépe tak, že ty sedíš vevnitř a mačkáš čudlík zadního ostřiku a někdo se postaví k pravé straně nárazníku a poslouchá, jestli uslyší jedoucí motorek.
Když ano, je někde ucpaná hadička - a to se sundávání tapecu na střeše nevyhneš.....
Když ne, je potřeba sundat nárazník a prohodit kabely od motorků - aby se zjistilo, zda je chyba v motorku nebo v kabelech. Pokud zadní motorek nejede ani po napojení na kabely z toho předního, je v háji nebo zarezlý motorek. Pokud po tomhle propojení jede, je chyba někde v kabelech nebo pojistkách.
K hadičce je docela komplikovaný přístup, vede pod tapecírungem střechy (na pravé straně), který se nesundává zrovna snadno (vím to, protože jsem ho venku měl ) Co je ale v 90% hlavní příčina nefungujícího ostřikovače je motorek čerpadla - protože se zadní ostřik používá velmi málo, má motorek tendenci zareznout... Dá se to rozebrat a vyčistit.
Nejdříve je potřeba zjistit, jestli jde - a to nejlépe tak, že ty sedíš vevnitř a mačkáš čudlík zadního ostřiku a někdo se postaví k pravé straně nárazníku a poslouchá, jestli uslyší jedoucí motorek.
Když ano, je někde ucpaná hadička - a to se sundávání tapecu na střeše nevyhneš.....
Když ne, je potřeba sundat nárazník a prohodit kabely od motorků - aby se zjistilo, zda je chyba v motorku nebo v kabelech. Pokud zadní motorek nejede ani po napojení na kabely z toho předního, je v háji nebo zarezlý motorek. Pokud po tomhle propojení jede, je chyba někde v kabelech nebo pojistkách.
Dříve: Accent 1.3i 12 V, 1998, 3dv., green metal, sem tam lehce něco jinak, než jak to bylo originál
Nyní: Citroën C5 II generace, 1.6 HDI
Nyní: Citroën C5 II generace, 1.6 HDI
No a viem kde je chyba nejde motorček, no ani sám netuším kde sa rozoberá mne sa vidií že je celý zaliaty v čiernom plaste. Už sa pracuje na novom ten dam dopredu a starší (funkčný) do zadu
- Accentdevil
Me nejde ani jeden ostrikovac a moturky ani nebzuci motorky sem daval oba novy(novy jako pouzity jsem vymenil) a nevim cim to je...jeste sem se v tom teda nevrtal tak nevim no
Volkswagen Passat 2.8 V6 30V 142KW r.v.1999 LPG (ČERNÁ-METALÍZA)
Fiat Tipo 1,6 57KW r.v. 1991 LPG (ZELENÁ-METALÍZA)
Mazda Xedos6 1.6 16V DOHC 79KW r.v.1996(ZELENÁ-METALÍZA)
Bylo:
Škoda Favorit
Hyundai Accent 1.3 12V 62KW 3-dv, r.v.1997(ŠEDÁ-METALÍZA)
V.a.l.i.5@seznam.cz
Fiat Tipo 1,6 57KW r.v. 1991 LPG (ZELENÁ-METALÍZA)
Mazda Xedos6 1.6 16V DOHC 79KW r.v.1996(ZELENÁ-METALÍZA)
Bylo:
Škoda Favorit
Hyundai Accent 1.3 12V 62KW 3-dv, r.v.1997(ŠEDÁ-METALÍZA)
V.a.l.i.5@seznam.cz
Ahoj, mně se tenhle týden taky motorek odkýbloval, jelikož zadní nefungoval už dřív, neměl jsem co prohodit. Sundal jsem celou nádobku a zjistil jsem, že tam mám motorky tři. Jeden větší u blatníku a zespodu dva menší. Předpokládám že je asi jeden na předek, jeden na zadek a jeden na světla, i když to mě udivuje, světla by se měla ostříkávat podle mého zároveň s předkem, jelikož třetí tlačítko na ostřik nemám ( V každém případě ten větší a jeden z menších byli našrot zrezlé a puklé od vrchu dolů, takže začínám shánět. Na dvoře mi stojí jeden komplet Accent na náhradní díly a jediná věc, která na něm chybí, je nádobka s těmiti motorky. Prostě smůla....
Škoda actavia super r.v. 62, Škoda 105, 120, Škoda Rapid, Felicia, Trabant, Fiat Uno, Fiat Marea Weekend, Hyundai Accent
Ak si dobre pamätám, motorček na ostrekovač fungoval tak, že mal dva smery rotácie, a ak je to pravda, chyba je v elektrike, pretože ak sa točí do prava, nie je zakúsnutý a môže ísť aj do ľava.
Som tu pomerne nový, nechcem poučovať, ale pri závadách musíš rozdeliť a rozseknúť problém na niekoĺko častí, inak rozoberieš celé auto.
Rozdel problém na dve časti
1) ak počuješ že motorček beží aj na predné okno aj na zadné okno-chyba je v hadičkách.
2) ak "dopredu! počuješ chod a dozadu nie, chyba je v elektrike-skús odpojiť vodiče a priveď ich pokusne priamo z akumulátora na motorček, a vymeň polaritu.Môžeš mať len prerušený vodič.Kedysi som prevíjal motorčeky na ostrekovanie reflektorov na Accentoch, tam bolo prerazené tesnenie a voda sa dostala k rotoru a postupom času to zhrdzavelo a neskôr sa zakúsol a zhorel. Z toho dedukujem, že ak sú tam dva motorčeky a jeden je na svetlá, druhý musí mať dve rotácie.Mal som ACCENTA 94,ale je to už 10 rokov,preto si to nepamätám.
Som tu pomerne nový, nechcem poučovať, ale pri závadách musíš rozdeliť a rozseknúť problém na niekoĺko častí, inak rozoberieš celé auto.
Rozdel problém na dve časti
1) ak počuješ že motorček beží aj na predné okno aj na zadné okno-chyba je v hadičkách.
2) ak "dopredu! počuješ chod a dozadu nie, chyba je v elektrike-skús odpojiť vodiče a priveď ich pokusne priamo z akumulátora na motorček, a vymeň polaritu.Môžeš mať len prerušený vodič.Kedysi som prevíjal motorčeky na ostrekovanie reflektorov na Accentoch, tam bolo prerazené tesnenie a voda sa dostala k rotoru a postupom času to zhrdzavelo a neskôr sa zakúsol a zhorel. Z toho dedukujem, že ak sú tam dva motorčeky a jeden je na svetlá, druhý musí mať dve rotácie.Mal som ACCENTA 94,ale je to už 10 rokov,preto si to nepamätám.
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Ospravedlňujem sa. Až teraz som si všimol, že nemáš ostrekovanie reflektorov, v tom prípade rob podľa "draceq".
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
i30: Ja tam mam 2 motorceky, ostrekovanie vpredu, vzadu na oknach bez problemov ale svetla ani za nic. Takze ten druhy bude samostatny na svetla ?? Zda sa mi ze je tu v tom zmatok, ktory je naco
Pamäť mi už neslúži . Mal som Accent r.v.94 , 1,5 GLS cca 10 rokov dozadu a odišlo mi ostrekovanie reflektorov. Motorček som vybral, previnul ,ale zdá sa mi, že ostrekovače okien fungovali. V servise mi povedali, že ten druhý motorček má dva smery rotácie.Pri jednom smere funguje ako čerpadlo na predné okno a pri druhom na zadné okno.Som technik , a toto riešenie by malo logiku.V princípe je možné, že autá s ostrekovačmi svetiel mali dva motorčeky-
1)na svetlá
2)na okná zmenou polarity napájania
a autá bez mali osobitne motorčeky na každé okno.
1)na svetlá
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Diky moc, tak ten na svetla bude KOi30 píše:Pamäť mi už neslúži . Mal som Accent r.v.94 , 1,5 GLS cca 10 rokov dozadu a odišlo mi ostrekovanie reflektorov. Motorček som vybral, previnul ,ale zdá sa mi, že ostrekovače okien fungovali. V servise mi povedali, že ten druhý motorček má dva smery rotácie.Pri jednom smere funguje ako čerpadlo na predné okno a pri druhom na zadné okno.Som technik , a toto riešenie by malo logiku.V princípe je možné, že autá s ostrekovačmi svetiel mali dva motorčeky-
1)na svetlá