Moc vác všechny zdravim !!!
Tak sem si myslel že budu mit zase chvilku pokoj a spokojeně se vozit se všim všudy nicméně to ještě nějak není ono. Jako není to nic s čím by se nedalo jezdit ale bojím se aby se to aspon nezhoršilo navíc v zimě to bude vadit určitě mnohem více!!! :
-----Když je auto studené a nastaruji ho motor jakoby si myslel že má provozní teplotu a nepřidá plyn a začne chcípat a pokud se aspon párkrát neprotočí a nezahřeje chcípne.
-----Když je auto zahřáté jede naprosto bez chyby nic nekolísá, neškube, nevybruje, zátahy slušný, volnoběh taky drží (ikdyž se za tepla nastartuje) nicméně když zapnu světla už trošku poklesne a nevyrovná se to, když zapnu klimu skoro to chcípe prostě to z nějakého důvodu nedorovná plyn kyž je potřeba.
1. Krokový motorek volnoběku podle všeho OK (vynutí proměřené hodnoty podle manuálu, promazán, chybějící pružinka namontována konektor v pořádku a když jsem ho tam dával tak sem ho naschál maximálně otevřel abych zjistil jestli se zasune a funguje a po nastartování (za tepla otáčky plynule padaly na 700-800 a už nekolísaly))
2. Potenciometr škrtící klapky odpojil jsem konektor napíchl multimetr podle manuálu a když jsem pootáčel plynem hodnoty se plynule měnily konektor vypadá taky slušně.
3. Pak mě napadlo že ECU nedostává povel od spínače na dorazu plynu (u konce lanka) a proto ho nedorovnává nicméně i ten hezky cvaká a po proměření spolehlivě plní svoji funkci
samodřejmně i reset ECU podle návodu jsem udělal - bez výrazné změny.
Co by jste ještě navrhly zkontrolovat? Vím asi by to chtělo píchnout na diagnostiku neznáte někoho v Brně kdo by mi to napích za flašu
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
při nejhorším to hodím do Židenic do
![Hyundai :hyu:](./images/smilies/eusa_boohoo.gif)
servisu na bubeníčkovou.
Třeba teplotní čidlo nasávaného vzduchu nebo teplotní čidlo motoru by to mohlo taky být?
Nebo mě ještě napadnul regulátor napětí u alternátoru - začínám být už trošku bezradný už jsem začal kontrolovat i uzemění motoru a vůbec všechno na co sem dosahnul
Přečetl jsem tady snad celé fórum popředu i pozpatku a pododný problém bohužel nenašel jestli o nějakém víte opravte mě prosím.
Sakra tolik sem se rozepsat ani nechtěl sám nemám rád dlouhé články nicméně sem nechtěl na nic zapomenout
prosím jestli máte kdokoli nějaké nápady budu vám vděčný...