Problémy s dálkovým ovládáním
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Problémy s dálkovým ovládáním
Abych toho neměl málo, tak ještě třetí závada na mojí i30
Za poslední 2 dny se mi už 4x stalo, že když jsem po dojetí chtěl zamknout auto dálkáčem, tak to prostě nefungovalo. Musel jsem vlézt zpátky do auta, zapnout zapalování, znovu vypnout a pak už vše OK. Stalo se vám to někomu?
Za poslední 2 dny se mi už 4x stalo, že když jsem po dojetí chtěl zamknout auto dálkáčem, tak to prostě nefungovalo. Musel jsem vlézt zpátky do auta, zapnout zapalování, znovu vypnout a pak už vše OK. Stalo se vám to někomu?
Hyundai i30 , 1.4 CVVT Comfort + ESP , r.2009
- Reklama
- kowalski1410
- **
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy s dálkovým ovládáním
???...tak to je luxusní chyba ...u mne dalkač v pohodě,hlavně ten dosah...byl jsem v robotě v třetím patře a přes pokovené folie na oknech jsem otevřel auto na parkovišti cca 300metrů vzdáleném...jinak zkus zatřepat klíčm jestli ti tam něco nerachotí,ale asi problém bude v BCM modulu,který by měl být zapíchnuty někde v palubovce...takže návštěva vChrochnik píše:Abych toho neměl málo, tak ještě třetí závada na mojí i30
Toyota Corolla...1,6(97kw)...super white 2...Trend+...03/2019
i30...1,4...white crystal...made in cz...12/08
No,máš toho nějak moc najednou.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
- 89majlo96
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ja mam dorabany... takze ziadne problemy
1,4i CVVT občas nezaškodí pozdraviť obmedzovač...
No moj jediny problem s dialkovym je ten, ze obcas musim stlacit naozaj stred gombika, aby zabral. Ak stalcim gombik na hornom alebo spodnom kraji, auto obcas nezareaguje. A preto musim posunut prst trochu nizsie a stlacit znova a potom je uz vsetko fajn. Proste ako se zenou, treba vediet kde ma clovek pritlacit
Hyundai Elantra, 1.6i Premium, 94kW, Marina Blue (2016)
Hyundai i30cw, 1.6CVVT Style, 92kW, Continental Silver (2009)
Hyundai i30cw, 1.6CVVT Style, 92kW, Continental Silver (2009)
Klíčem to určitě není, když se to stalo poprvé, tak jsem šel domů pro druhý klíč a taky nic. Navíc zatím 100% zabírá to zapnutí/vypnutí zapalování, takže je to v elektronice v autě.kowalski1410 píše:jinak zkus zatřepat klíčm jestli ti tam něco nerachotí
- kowalski1410
- **
- Kontaktovat uživatele:
no tak to kluci v Mobisu něco zku....,takže reklamačka,a doufat,že to na to nebudeš čekat půl rokuChrochnik píše:Klíčem to určitě není, když se to stalo poprvé, tak jsem šel domů pro druhý klíč a taky nic. Navíc zatím 100% zabírá to zapnutí/vypnutí zapalování, takže je to v elektronice v autě.kowalski1410 píše:jinak zkus zatřepat klíčm jestli ti tam něco nerachotí
Toyota Corolla...1,6(97kw)...super white 2...Trend+...03/2019
Můj problém bohužel přetrvává, když jsem měl auto na reklamaci s dalšíma závadama, tak se tato závada neprojevila, takže s tím nic nedělali.
Časem jsem zjistil, že problém je ve spínací skříňce zapalování. Když člověk vytahuje klíček ze zapalování tak to slyšitelně cvakne (asi sepnutí nějakých pružinkou tlačených kontaktů), no a mně tam občas prostě necvakne a tím pádem zůstanou rozsvícené světla a nejde zamknout dálkovým - auto si prostě myslí, že klíček je ještě v zapalování. Takže už při vytažení klíče slyším, že se to zas seklo, klíč zase zasunu, zakvedlám, vytáhnu, cvak a můžu jít.
Stává se to zřídka, takže speciálně kvůli tomu to do servisu dávat nebudu. Počkám jak se to vyvine do prvni garančky.
Časem jsem zjistil, že problém je ve spínací skříňce zapalování. Když člověk vytahuje klíček ze zapalování tak to slyšitelně cvakne (asi sepnutí nějakých pružinkou tlačených kontaktů), no a mně tam občas prostě necvakne a tím pádem zůstanou rozsvícené světla a nejde zamknout dálkovým - auto si prostě myslí, že klíček je ještě v zapalování. Takže už při vytažení klíče slyším, že se to zas seklo, klíč zase zasunu, zakvedlám, vytáhnu, cvak a můžu jít.
Stává se to zřídka, takže speciálně kvůli tomu to do servisu dávat nebudu. Počkám jak se to vyvine do prvni garančky.
Laxius:
Diaĺkové ovládania sa dnes vyrábajú už tak, že sú bezpačné.Napr.:
-pri krátkodobom stlačení sa to vyhodnotí ako náhodné stlačenie a systém nereaguje
-pod čudlíkom môže byť viac kontaktov, ktoré musia vyť stlačené súčastne-opäť sa vylučuje náhodné stlačenie.
.....ale nemusí to byť v tom......
Diaĺkové ovládania sa dnes vyrábajú už tak, že sú bezpačné.Napr.:
-pri krátkodobom stlačení sa to vyhodnotí ako náhodné stlačenie a systém nereaguje
-pod čudlíkom môže byť viac kontaktov, ktoré musia vyť stlačené súčastne-opäť sa vylučuje náhodné stlačenie.
.....ale nemusí to byť v tom......
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
-
- *
Problem je na 100 procent ve vložce která se zasunuje do spínačky - to znamená zažádej si o kompletní výměny sady klíčů u dealera. či svého prodejce. CCA 1 hodinka opravykowalski1410 píše:no tak to kluci v Mobisu něco zku....,takže reklamačka,a doufat,že to na to nebudeš čekat půl rokuChrochnik píše:Klíčem to určitě není, když se to stalo poprvé, tak jsem šel domů pro druhý klíč a taky nic. Navíc zatím 100% zabírá to zapnutí/vypnutí zapalování, takže je to v elektronice v autě.kowalski1410 píše:jinak zkus zatřepat klíčm jestli ti tam něco nerachotí
PS: Nebudeš první kdo to reklamuje, o tomto problému se ví, boužel něco uteklo (nejde to detekovat tak jednoduše).
Jezdím:
Škoda Favorit 1.3 karburátor, 91 r.v.
-
- *
Došla mi odpověď jako soukomá zpráva:
Dořešil,děkuju.Pak jsme to společně nějak dali dohromady;)
Dořešil,děkuju.Pak jsme to společně nějak dali dohromady;)
Jezdím:
Ta zpráva byla ode mně.Ptal jsi se na to,jestli už jsme zjistili,jak spustit alarm. Jestli to neva,tak to časem smáznu.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Díky za radu, ale momentálně to naštěstí není aktuální. Už skoro 2 měsíce to neudělalo ani jednou. Buď se to už vychodilo, nebo se to vrátí zase v létě s teplým počasím. Mám totiž pocit, že to dělalo víc, když bylo auto vyhřáté sluníčkem a teplná roztažnost by mohla mít vliv... no doufám, že se to už nevrátí a nebudu to muset řešit.i30poradna píše: Problem je na 100 procent ve vložce která se zasunuje do spínačky - to znamená zažádej si o kompletní výměny sady klíčů u dealera. či svého prodejce. CCA 1 hodinka opravy
PS: Nebudeš první kdo to reklamuje, o tomto problému se ví, boužel něco uteklo (nejde to detekovat tak jednoduše).
Dnes mi vypadlo diaľkové-rozumej -prestalo fungovať.Priznám sa , na to, že robím z diaľkovými ovladačmi už 10 rokov-spanikáril som.Bol som pred obchodom, tak som hneď kúpil novú baterku, založil do dialkáča, cvakol, a nič .Skúšal som pred tým vyťahovať klúč zo spinacej skrinky, štartovať, a kombinácie rôznych nezmyslov. Tak som naštartoval z dlhým nosom a už rozmýšlal, kedy sa objednám do servisu . Prišiel som späť do firmy, cvaknem- a všetko funguje .
Poučenie:
Ak vám nejde centrál na dialkáči, zmente lokál.Riešili sme totiž tento problém aj pracovne, keď prestalo v jednej lokalite fungovať cca 20 ks dialkových na závore-v pravidelnú hodinu.Menili sme v rámci záruky takmer všetko, až do doby , keď zákazník oznámil, že nejde závora a ani centrálne ovládanie aut na parkovisku.Vedla ich budovy sídli ministerstvo..........
Poučenie:
Ak vám nejde centrál na dialkáči, zmente lokál.Riešili sme totiž tento problém aj pracovne, keď prestalo v jednej lokalite fungovať cca 20 ks dialkových na závore-v pravidelnú hodinu.Menili sme v rámci záruky takmer všetko, až do doby , keď zákazník oznámil, že nejde závora a ani centrálne ovládanie aut na parkovisku.Vedla ich budovy sídli ministerstvo..........
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com