Turbo na scoupe

1991 - 1995

Moderátoři: Tringi, Piskotkiller, Moderátoři

Odpovědět
lukyn 81

Turbo na scoupe

Příspěvek od lukyn 81 »

Ahojky lidičky , předem bych se Vám chtěl představit.Jsem Lukyn a bydlím nedaleko České Lípy v obci Volfartice. S coupe mám už několikáté a nyní mám opět GT :D Veškere opravy si dělám sám, jelikož jsem v oboru a auta mě defakto živí. Mám takový dotaz. Nevíte někdo jaké turbo bylo originální v již zmíněném scoupe r.v 93 ???? Já tam mám GARRETT 58 určitě už ho někdo přede mnou měl venku a já ted nevím jestli je seriové nebo ne . Poradte prosím . Děkuji
Reklama

black_sheep
Moderátor

Re: Turbo na scoupe

Příspěvek od black_sheep »

nazdar pane, zname se? nebo je to takova nahoda.. ja jen ze takovych zmen? bydlis ve volfu, mas GTcko... vsecko bylo jinak :-) takze az takhle? jestli jo tak se ozvi nekdy a dame spicha na kafe, dlouho jsem te nevidel... a jestli ne tak te rad poznam :mrgreen:
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

Zdarec chlape, odkudpak jsi :)
O originálnim označení si nejsem jistej, měl jsem těch turbín v ruce už X (skupátek taky :-D :mrgreen: ) a na každý to bylo jinak... nicméně originální turbo ve Scoupu je Garrett T15 ve verzi pro benzínový motory.
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Romcis
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romcis »

Cua cua, nebydlel jsi drive v Lipe a nemel jsi cerny LSko? Pokud jo tak to se od videni zname, stejne jako black_sheep, bydlim ted v Lipe a mam porad to modry Scoupe co je v avataru 8)
Hyundai SCoupe - 1.5 12V ECFi 65kW 94' - KI Bright Aqua
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Yurii: mas to tam, Volfartice...:)
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

Joo nojo sem to ale vocas nepozornej :-)
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Yurii: tak to jsme dva:)
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
lukyn 81

Příspěvek od lukyn 81 »

Jooo to jsem já Peto :D Mno vrátil jsem se nazpět k turbu. Mno rád bych se ozval ale mám jiné číslo jelikož jsem jednou takle bumbala a nějak se mi bloknul tel. :( a přišel jsem o všechny čísla víš. Tady je mé nové 775 188 973. ROMCIS jinak jsem měl černé LS,tedy ted je už je jen na díly :lol: Yurii dík za info co se týka turba. Ted dělám takovej testík jentak pro info. Umřel mi motor s tubem tak jsem tam nacpal origo překrouškovanou 65 tak uvidím jak pofrčí s turbem. Počítám že v neděli autí už bude ustrojené tak uvidíme jak to stím bude hýbat :D snad neumře dřív než dám dohromady ten org. :mrgreen:
black_sheep
Moderátor

nazdaar lukyno, tak te tady opet vitam na klubu! ty s tim mas cece taky svatou trpelivost, preju i nadale pevny nervy pac peknejch scoupe se uz dneska moc nenajde.. ostatne, jakykoliv scoupe uz se moc nevidi :( coz na druhou stranu neni na skodu. taky si jedno do budoucna poridim na hrani, naky za smesnou cenu az uvidim tak ho beru :-)

cislo si ukladam, hned jak budu mit chvilec casu tak se ozvu, treba v tu nedeli bychom se na tebe sjeli s romcisem podivat jak tam s tim valcis, uz dlouho jsem zadne scoupe nevidel tak se radi mrknem kdyz nas teda pustis se podivat pod poklicku :lol:
I cars
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Romcis
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romcis »

lukyn 81 píše:Jooo to jsem já Peto :D Mno vrátil jsem se nazpět k turbu. Mno rád bych se ozval ale mám jiné číslo jelikož jsem jednou takle bumbala a nějak se mi bloknul tel. :( a přišel jsem o všechny čísla víš. Tady je mé nové 775 188 973. ROMCIS jinak jsem měl černé LS,tedy ted je už je jen na díly :lol: Yurii dík za info co se týka turba. Ted dělám takovej testík jentak pro info. Umřel mi motor s tubem tak jsem tam nacpal origo překrouškovanou 65 tak uvidím jak pofrčí s turbem. Počítám že v neděli autí už bude ustrojené tak uvidíme jak to stím bude hýbat :D snad neumře dřív než dám dohromady ten org. :mrgreen:
No ja vim chlape,sme se videli jednou vsichni na Prachni na mini srazu na parkovisti kdyz jsi mel jeste to cerny...ze ty cece mas dost zkusenosti s vymenou cerpadla v nadrzi ze jo? co sem tak slysel, hodlam ho vymenit tak budu rad kdyz mi nekdo o tom neco rekne :)
Hyundai SCoupe - 1.5 12V ECFi 65kW 94' - KI Bright Aqua
lukyn 81

Příspěvek od lukyn 81 »

JJ v neděli budu určitě doma tak se klído stavte. Budu rád když uvidím staré známé. Co se týká čerpadla a s coupe mám určitě zkušeností dost, měl jsem ho snad tisíckrát venku :D Taky to byla jedna z příčin proč ten černej takle blbnul :( Tlak paliva dělá hodně :!: Hlavně s coupe má tlačit 2,7bar. na volnoběh a pak při akceleraci na cca.3 až 3,5 bar.Mno a né jak tenkrát ten muj že dával 1,7 na volnoběh atd. Péto ty jsi nepamatuješ moje slova že až umřu já tak semnou scoupe :D :D :D
black_sheep
Moderátor

noo to sice jo ale netusil jsem ze to myslis smrtelne vazne :mrgreen:

tak my se ozvem, vid romcis? :wink: kruci to leti, kde jsou ty casy kdyz jsme dali gang 5ti scoupe tady po okoli.. mam privest fotky ze srazu tenkrat na prachni? mam je v pocitaci.. :mrgreen: jednou si taky koupim tretiho scoupace (a prvni GTcko), tomu verim 8)
I cars
Vladislav Bureš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vladislav Bureš »

V autech najdeš vše možné jak už napsal Yurii ale katalogově jsem dokonce našel podklady že od ledna 1995 se dávali jiná turba (jen drobná úprava)
Model turba TB1501 G
OE číslo 28231-22151 466287-0001
od 1.1995
OE číslo 28231-22152 466287-5005S
Scoupe LS
Scoupe GT
Nissan 200SX S13 1992
Nissan 200SX S13 1989
E36 318TDS T
Scoupe GT
E36 325Ci
E36 325Ci