Ahoj,
musím zkontrolovat ozubená kola v difu...., protože si nejsem jistej, zda mám ještě všechny zuby OK.
potřeboval bych poradit s otevřením diferenciálu na zadní nápravě u H1 - starex
98 rok výroby. počítám, že všechna vozidla H1 mají kardan a přední víko udělané odbobně.
pokud odpojím kardan, vypustím olej, povolím všechny obvodové šrouby na víku diferenciálu, půjde to víko i s hřídelkou a ozubeným kolem normálně sudnat a v nápravě zůstane diferenciál s velkým ozubeným kolem a přítlačákem, nebo to je ještě nějak jištěné a víko diferenciálu nepůjde sundat -např. vadí ložisko,
podložky či závlačky. nebo je tam jiný fígl?
díky za rady a info.
R.
zadní náprava u H1
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: zadní náprava u H1
Nikdy jsem diferák neotevíral. Ale když vypustíš olej a sundáš to zadní kulaté víčko, tak si myslím, že vše zůstane na svém místě a můžeš se podívat na případné neštěstí uvnitř. Jestli se pletu tak mě někdo opravte. Jinak držím palce a dej vědět jak jsi dopadl,
Co nejde silou, jde ještě větší silou
Re: zadní náprava u H1
bohužel mám starou nápravu a ta zadní víčko nemá, takže bych musel sesadit kardan a
zřejmě povytáhnout poloosy, což se mi zrovna moc nechce...asi to nechám do doby, než
se to vysype....
zřejmě povytáhnout poloosy, což se mi zrovna moc nechce...asi to nechám do doby, než
se to vysype....