Signalizace nezapnutých pásů

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
Dire
**

Re: Signalizace nezapnutých pásů

Příspěvek od Dire »

laufas píše:
matysekul píše:Ne ,chtěl jsem vás jen naštvat,když vám to tak hrozně vadí.Já to nevnímám,páč se poutám neustále a ty různé výmluvy na garáž,popojetí o pár metrů,atd.atp. mi přijdou přinejmenším smutné.Taky mi nastala situace,že pásy pípaly,ale zavinil jsem si to pouze svojí lenností a za těch 50m,co jsem potřeboval přejet,mně opravdu nepřipravily o nervy.
Absolutne s tebou nesouhlasim =;
Aboslutne s tebou suhlasim (myslim laufasa). Dochadza mi trpezlivost s tym, ze tu je vzdy snaha zle vymysleny sytem zbagatelizovat a tvrdit, ze to je:
a) tak spravne
b) sice mozno zle, ale da sa s tym zit
c) je to urcite zle, ale nebudeme remcat, ked mame tak vyborne auto

Proste to nase auto ma much dost a niektore su vyslovene lajdackostou programatorov a technikov (niektore zas snahou usetrit, ...).
Preco auto po roku upozornuje na pasy (ale len spolujazdca ?) od 10 km, predtym vzdy od 20 km ? Zeby moj PC objavil sedadlo smrti :lol:
Vzadu signalizacia funguje uplne nahodne (myslim hlavne signalizaciu panackovu, nielen pipanie, takze spolahnut sa na nu neda).
A neviem, ale myslim, ze pri vyjazde z garaze, ked prekrocim na vzdialenosti cca 20m 20km a pasy zacinaju piskat, potom zastavim, dokonca z auta vystupim a aj tak zobudim celu stvrt, pretoze pasy si myslia, ze prave sedim v aute a pelasim rychlostou 100km/hod. ](*,) A ked sa toto opakuje 2-4x za den ...
Takze ja si stazujem, nadavam a myslim, ze dost blby system je horsi nez ziadny system, pretoze potom spusta ludi na neho rezignuje a nevyuziva ho. Ja pasy (ale az na ceste) zapinam poctivo, pretoze mam strach z ciest a blaznov na nich v krvi :)
Hyundai i30cw, 1.6CRDi Style, 85kW, Vivid Blue
Obrázek
Reklama

Radim Brožek
**

Příspěvek od Radim Brožek »

No nevím, zapnu a nic nepípá :-) To, že nepřestane pípat když zastavím je docela blbost, to je fakt.
Jinak zadní pásy fungují přesně podle manuálu. Nemají hmotnostní čidlo, takže po rozjezdu jen svítí a časem zhasnou, Pípají jen pokud byly zapnuté a za jízdy je někdo rozpojil.
Po tuším minutě přesnou.
i30cw 1.6i Comfort, ESP, Moonlight blue, 04/2009, CZ
Dire
**

Příspěvek od Dire »

Obcas niekto vzadu sedi a vsetky pasy mam zobrazene cervene, obcas je nejaky zelene. Obcas sa niekto rozopne a piap, obcas nepipa. Mozno len nemam dost sil ten system pochopit ...
Obrázek
Radim Brožek
**

Příspěvek od Radim Brožek »

No když se vzadu nikdo nezapne (nebo tam není), svítí vše červeně a po nějaké době jízdy to zhasne. Kdo se vzadu zapne, toho panáček bude zelený. A pokud se za jízdy odpoutá, bude to nějakou dobu pípat. Alespoň u mě to takto funguje bez problémů.
i30cw 1.6i Comfort, ESP, Moonlight blue, 04/2009, CZ
Dire
**

Příspěvek od Dire »

Ano, tak to chapem, ze by to malo fungovat. Ale proste obcas mam vzadu vsetky sedadla cervene a pritom tam niekto sedi a je zapnuty. Naposledy napr. vcera vecer. Ale uz to neriesim a panackov si moc nevsimam. Ti zadni su hodni a aspon nepipaju (myslim panackov) :)
Obrázek
matysekul
Moderátor

Příspěvek od matysekul »

Radim Brožek:Přesně tak.Minule mně to trochu vyděsilo,když jsem vezl mámu a ona se odpoutala,protože se potřebovala pro něco natáhnout.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
laufas

Příspěvek od laufas »

matysekul píše:Já s Tebou taky nesouhlasím,ale aspoň jsem to zdůvodnil :lol:
ja uz nekolikrat v tomto tematu!!
i30 1.4 + kn, 12/2007
laufas

Příspěvek od laufas »

Radim Brožek píše: A pokud se za jízdy odpoutá, bude to nějakou dobu pípat.
jj a mne nejde do hlavy, proc to nepipa treba 5 sekund, ale snad nekonecnych 30!? taky je zuzo, kdyz se nekdo odpouta a presedne (treba kvuli svitu slunka) za jizdy, to se pak ty pipaky muzou zblaznit ](*,)
a taky by me zajimalo, proc tam nedali ty hmotnostni cidla...

matysekul píše:Radim Brožek:Přesně tak.Minule mně to trochu vyděsilo,když jsem vezl mámu a ona se odpoutala,protože se potřebovala pro něco natáhnout.
co te na tom vydesilo? :)
i30 1.4 + kn, 12/2007
matysekul
Moderátor

Příspěvek od matysekul »

laufas píše:
matysekul píše:Radim Brožek:Přesně tak.Minule mně to trochu vyděsilo,když jsem vezl mámu a ona se odpoutala,protože se potřebovala pro něco natáhnout.
co te na tom vydesilo? :)
Páč si jedu 140 po dálnici a najednou mi začne pípat auto :mrgreen:
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
alarm

Příspěvek od alarm »

Najviac ma teší panáčik spolujazca-veĺký a tlstý.A sedadlo spolujazca je manželkine, tak si občas rypnem
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)

Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD

alarm.ba@gmail.com
zello
**

Příspěvek od zello »

Dire vyzera to tak ze si trafil sakra nevydareny kus z vyroby. S tym uz asi nic nenarobis.

Je to bezpecnostny system ktory ma pomahat zvysovat bezpecnost hoci tym ze bude otravovat posadku
otrasnym pipanim ked sa niekto nepriputa, pripadne odputa Laufas. ](*,) #-o
A ked uz ti tych 30 sekund na tych zadnych sedadlach tak strasne prekaza, tak nabuduce odporuc dotycnemu
co sa bude vzadu prehazdovat na druhu stranu koli svietiacemu slnku, aby zapol pas ktory predtym pouzival naprazdno.
Pipat Ti to nebude, a maximalne to mozni pri buracke odpali o jednu rozbusku v napinaci pasov naviac.
Ved poistovna Ti to aj tak potom preplati. :idea: 8)
i30 1.6 Style, Steel Gray
Obrázek
Obrázek

Recenzia i30 http://moje.auto.cz/zello/hyugo-1.html
Dire
**

Příspěvek od Dire »

zello: ja si stazujem na pasy vpredu, vzadu mi to nevadi, to snad i pisem. Vzadu mi vadi, ze panacci blikaju, ako sa im zachce. Aspon u mna. Tak ich ignorujem... Vpredu mi vadi pipanie, ked stojim a z auta vystupim.
Obrázek
laufas

Příspěvek od laufas »

Tak jsem zjistil, ze to pipani jde vypnout, ale hyundai.cz a ani servis ve Zline od toho davaj ruce pryc. Ze prej je to homologacni vec a nechteji do toho zasahovat. Teda pan ve Zline rikal, ze o tom nic nevi jako se vsim, ale proste to rve porad dale. Pritom uzivateli Aliinko to na Slovensku vypli, tak proc ne nam tady :(
Nevite nekdo o nejakym servise, kde by to deaktivovali?
i30 1.4 + kn, 12/2007
tatchwud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tatchwud »

Dire píše:zello: ja si stazujem na pasy vpredu, vzadu mi to nevadi, to snad i pisem. Vzadu mi vadi, ze panacci blikaju, ako sa im zachce. Aspon u mna. Tak ich ignorujem... Vpredu mi vadi pipanie, ked stojim a z auta vystupim.
No,zkus zastavit úplně do klidu a potom odepni pás a nemělo by to pípat. Alespoň tak to u mně v autě funguje.Každý odepíná pás,když je ještě v pohybu.Přijedu před branku,zastavím,odepnu,otevřu branku,nasednu a jedu.Bez pípání. :D/
i30, Champaigne Silver, Style, 1.6 benzín, 09/2008
I30 kombi, Ecotronic Gray Pearl, Style, 1.5 DPI, 07/2024

old - Š-Felicia 1,3 MPi,10/2000
89majlo96
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 89majlo96 »

ja zastavim, otvorim branku, nastupim, nepriputam, zacne pipat, vystupim a idem zavriet branku, pipa dalej, nastupim idem pred garaz a pipa stale, vystupim a furt PIPA :mrgreen:
1,4i CVVT občas nezaškodí pozdraviť obmedzovač...
Odpovědět

Zpět na „i30 Elektronika“