ahoj vsichni,
mam problem, koupil jsem Getze 1,3 z r.2003 a ma najeto 68000 km a vyskytl se mi prvni problem predevsim pri pomale jizde vrze, skripa, piska neco u praveho predniho kola. Pri vyssi rychlosti kolem 60 km/hod a vyse, se tento zvuk projevuje slabeji, ale s vysokou frekvenci. Pri zahybani karoserii auta nahoru a dolu se zadny zvuk neprojevuje, ale pri horizontalnim pohybu vlevo a vpravo, se ozyva vrzot a piskot z mist kolem tohoto praveho predniho kola. Prosim vas, muzete mi nekdo poradilo v cem je problem? Nemam poneti. Co to muze byt? (silemblok, pruzina, tlumic, lozisko, poloosa, nebo nejake cepy, ci stabilizatory?... Nemate nekdo s tim zkusenost? Dejte mi prosim vedet. Dekuji moc!
Vrzani nekde u praveho predniho kola pri jizde
Moderátoři: vipe, Moderátoři
- Reklama
Ferdo!! Podívej se na stav brzdových destiček a jestli budou v pořádku,tak pravdě podobně ložisko v kole!!Ale nejsem si jistý!!
Nevím jak má Getz dělaná přední ložiska v nábojích,ale jestli to má jako většina typů u Hyundaiů,tak Ti doporučuji se podívat za pravou poloosu u pravého předního kola je smerink zkus ho něčím namáznout olejem v nějakou stříkačkou,stává se,že ten problém toho hvízdání je právě ten simerink z důvodu ,že jede na sucho!!
A když budeš mít sundané kolo mrkni také na ten plech okolo předního
kotouče stává se,že se přihne a pak drhne o kotouč a taky to vrže nebo hvízdá či píská!!
Nevím jak má Getz dělaná přední ložiska v nábojích,ale jestli to má jako většina typů u Hyundaiů,tak Ti doporučuji se podívat za pravou poloosu u pravého předního kola je smerink zkus ho něčím namáznout olejem v nějakou stříkačkou,stává se,že ten problém toho hvízdání je právě ten simerink z důvodu ,že jede na sucho!!
A když budeš mít sundané kolo mrkni také na ten plech okolo předního
kotouče stává se,že se přihne a pak drhne o kotouč a taky to vrže nebo hvízdá či píská!!
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
piskani....
Dekuji za radu, mrknu na to, jen doufam ze to neni lozisko.....
Problem vyresen
Ahoj vsichni,
tak to vrzani je vyreseno. Jsou to sjete brzdy... korejci maji velice pekny a levny system jak upozornit na to ze brzdy jsou sjete.... na destickach je privareny plisek a ten neskutecne hnusne vrze pri sjete brzdove desticce *
Zatim ahoj
Ferda
tak to vrzani je vyreseno. Jsou to sjete brzdy... korejci maji velice pekny a levny system jak upozornit na to ze brzdy jsou sjete.... na destickach je privareny plisek a ten neskutecne hnusne vrze pri sjete brzdove desticce *
Zatim ahoj
Ferda