Spojka....
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
spojka
Před cca týdnem mi zablbla nějak spojka- pedál šel naprosto volně, jakoby upadl a spojka nezabírala, po cca 2 min. vše šlo normálně. Mám najeto zkutečných 46 tis. km. a spojka zabírá dost navrchu.
Dík za radu
Dík za radu
Hyundai Accent r.v. 98, 1.3i, 12V, socka verze-prodáno, ale sloužil perfektně.
- Reklama
Ahoj, stávalo se mi to taky - pedál se občas propadl a spojka nevypínala.
Měl jsem obavy, že budu muset měnit spojkový válec, ale pomohl důkladný proplach brzdovou kapalinou - pravděpodobně nečistota.
Měl jsem obavy, že budu muset měnit spojkový válec, ale pomohl důkladný proplach brzdovou kapalinou - pravděpodobně nečistota.
Mitsubishi Lancer Sportback 1,6
Accent 1,4I Dynamic Space Silver Mica r.v. 2008- prodán
Lantra 1.5 GLS 12V, r.v.1997 - 65 kW - prodána
Accent 1,4I Dynamic Space Silver Mica r.v. 2008- prodán
Lantra 1.5 GLS 12V, r.v.1997 - 65 kW - prodána
spojka
A kde je nějakej šroub na to odvzdušnění, nejlépe i s fotem nebo s dobrým popisem. Prohledal jsem forum, ale nic jsem nenašel. Moc dík.
P.S. To budu nadšen, když to bude jen zavzdušněné, stačí, že sem musel měnit ložisko a to mám najeto tak málo!
P.S. To budu nadšen, když to bude jen zavzdušněné, stačí, že sem musel měnit ložisko a to mám najeto tak málo!
Hyundai Accent r.v. 98, 1.3i, 12V, socka verze-prodáno, ale sloužil perfektně.
Svoji spojku jsem celkem vyresil odvzdusnenim.
Tento navod vzniknul s pomoci Ivana (popsal po ICQ navod na odvzdusneni) a meho bratra (slapal na pedal)
Co je treba?
* Klic - ocko desitka
* Brzdovka na pripadne doliti
* Nejaka hadicka, kterou nasadite na ten odvzdusnovaci sroub, at vam brzdovka nechcije vsude po aute
* Nejaky clovek (muze to byt i zvire - ale dobre vycvicene), co bude slapat na spojku
A ted jak na to.
Po otevreni kapoty uvidite toto:
S cepickou....
...a bez cepicky
Nasadite ocko klic, zapojite nejakou hadicku na odvod toho, co bude ven strikat. Spolupracuji stvoreni nekolikrat seslapne spojkovy pedal (prej tak trikrat) a stoji na pedalu. Povolite ten sroub ono to bud zasyci, nebo z toho pujde pena, nebo kombinace. Pak to utahnete a teprve potom muze byt uvolnen spojkovy pedal. Tento postup opakujte, do uplneho vycerpani brzdove kapaliny ..ne, opakujte, dokud z toho nepujde ciste jenom brzdovka. Potom poradne dotahnete sroub, dejte ne nej cepicku...a zkuste, jak to jezdi.
Pripadne muze byt potreba trochu te brzdovky dolit - toto je nadobka, kam to patri...
PS: V tomto navodu muzou byt chyby, tak me na me, pripadne upozornete, at tu nemame kraviny.... DIKY!
Tento navod vzniknul s pomoci Ivana (popsal po ICQ navod na odvzdusneni) a meho bratra (slapal na pedal)
Co je treba?
* Klic - ocko desitka
* Brzdovka na pripadne doliti
* Nejaka hadicka, kterou nasadite na ten odvzdusnovaci sroub, at vam brzdovka nechcije vsude po aute
* Nejaky clovek (muze to byt i zvire - ale dobre vycvicene), co bude slapat na spojku
A ted jak na to.
Po otevreni kapoty uvidite toto:
S cepickou....
...a bez cepicky
Nasadite ocko klic, zapojite nejakou hadicku na odvod toho, co bude ven strikat. Spolupracuji stvoreni nekolikrat seslapne spojkovy pedal (prej tak trikrat) a stoji na pedalu. Povolite ten sroub ono to bud zasyci, nebo z toho pujde pena, nebo kombinace. Pak to utahnete a teprve potom muze byt uvolnen spojkovy pedal. Tento postup opakujte, do uplneho vycerpani brzdove kapaliny ..ne, opakujte, dokud z toho nepujde ciste jenom brzdovka. Potom poradne dotahnete sroub, dejte ne nej cepicku...a zkuste, jak to jezdi.
Pripadne muze byt potreba trochu te brzdovky dolit - toto je nadobka, kam to patri...
PS: V tomto navodu muzou byt chyby, tak me na me, pripadne upozornete, at tu nemame kraviny.... DIKY!
Fantasticke !!!!, presne tak to robil moj automechanik, len som si nezapamatal ktory to bol sroub. Podla tohto navodu to budem moct robit so svojou manzelkou ))) Podla mna tu hadicku na zachytavanie brzdovky tam nie je potrebne mat - nestrieka to jak z tepny...
Opel Zafira 1,8i (7 miest) 2001
Before:
Accent 1,3i, r.v. 10/2002 odisiel k Adamovi221
Peugeot 309 1,9 XLD
Before:
Peugeot 309 1,9 XLD
4SOTO:
Ta hadička tam u toho být nemusí, ale není mě jasný, jak poznáš, že už nemáš vzduch v kapalině (v hadičce je "čistota" kapaliny vidět - bublinky). Bez hadičky jen odpustíš brzdovku... A ta hadička zas nestojí majlant, na tom nezkrachuješ, to by mě vadila víc nefunknčnost spojky a riziko odrbání synchronů než investovat pár fufniků...
Ta hadička tam u toho být nemusí, ale není mě jasný, jak poznáš, že už nemáš vzduch v kapalině (v hadičce je "čistota" kapaliny vidět - bublinky). Bez hadičky jen odpustíš brzdovku... A ta hadička zas nestojí majlant, na tom nezkrachuješ, to by mě vadila víc nefunknčnost spojky a riziko odrbání synchronů než investovat pár fufniků...
Hanz
Huňáč Accent 1,3 12V
Fšecko je časově totálně v řiti...........
Huňáč Accent 1,3 12V
Fšecko je časově totálně v řiti...........
Jasne ze hadicka nevadi (stoji 5 kc) - chcel som len povedat, ze nie je nutna. Ako nahle tecie (strieka) kvapalina malo by to byt OK (podobne som odvzdusnoval svoj naftak). Mimochodom je to citelne poznatelne v spojke - zacne zaberat v hornej tretine (ak je dobre nastavena), namiesto podlahy. Ak tam aj nieco zostalo tak z tej hornej tretiny na podlahu je strasne daleko .
Opel Zafira 1,8i (7 miest) 2001
Before:
Peugeot 309 1,9 XLD
Before:
Peugeot 309 1,9 XLD
No dyt... Motor sinikdo na kolene rozdelavat nebude.... a spojku taky neivan píše: Člověče Felotrone,to odněkud znám!!!
Tak Mě napadá čím se vlastně budu živit,když tu budou takovýhle krásný návody??? Kluci Všechna práva vyhrazena by Ivan!!!
P.s Ono se vždycky něco najde!!
Samozrejme jsem te uvedl jakozto darce pracovniho postupu
No a Felotrone to ti pomohlo odvzdušnění spojky když ti pískala při sešlápnutí pedálu Já mám totiž stejný problém, šel jsem po tom zvuku a zjistil jsem že to vychází přímo z té díry v převodovce kterou do ní vchází ta ovládací spojková páka, na té díře je ještě taková gumová manžeta. Skřípe to i když žlapu na spojku při vypnutém motoru, je to takový zvuk jako když se zadírá kov o kov.
Hyundai accent 1,3 12V
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Vždy připraven(safra,to už jsem někdy slyšel,za vlády bolševika) se svojí mobilní osvětlovací 15W(prosím citovat přesně15W,ne 5W-Josefe,žádný bulvár)rampou.
Když Rasty vyjel opraven,vstrčili nám do hangáru Gripena na generálku. I tento úkol jsme splnili,soudruzi
Když Rasty vyjel opraven,vstrčili nám do hangáru Gripena na generálku. I tento úkol jsme splnili,soudruzi
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži