Tak jsem dneska dojel-těžký bílý kouř
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Re: Tak jsem dneska dojel-těžký bílý kouř
Tak to je masakr. Zrovna přemýšlím,jestli jsem udělal dobře s CRDi. Nemáš představu,kolik stojí turbo na moje auto? Sice se člověk o auto stará,ale nikdy nevíš.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
- Reklama
Myslím,že to bude+- stejný,já se taky staral,nechával ho chladnou a pod.Jenže nikdo nepozná když střik lehce uchcává pardon ukapává/asi je to lehký prostatik jako já /.
Hyundai Santa Fe CRDi 2.0 VGTr.v.2005-2008,Hyundai Santa Fe Elegance 2,2 r.v.2008-2013-Subaru xv 2013-
Hele radeji vam Dieslakum nebudu kazit dojem z dobre koupe!A hlavne z pocitu ze z dieslem usetrite! Ma rada automechanika s 15 letou praxi u ,ale i s jinymi znackamy je:Radeji koupit benzin nez dnes celkove poruchovejsi a z drasimy naklady diesel!matysekul píše:Tak to je masakr. Zrovna přemýšlím,jestli jsem udělal dobře s CRDi. Nemáš představu,kolik stojí turbo na moje auto? Sice se člověk o auto stará,ale nikdy nevíš.
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Sonata 2.0 2002
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
vůbec mu nevěřte...Hujer píše:Hele radeji vam Dieslakum nebudu kazit dojem z dobre koupe!A hlavne z pocitu ze z dieslem usetrite! Ma rada automechanika s 15 letou praxi u ,ale i s jinymi znackamy je:Radeji koupit benzin nez dnes celkove poruchovejsi a z drasimy naklady diesel!matysekul píše:Tak to je masakr. Zrovna přemýšlím,jestli jsem udělal dobře s CRDi. Nemáš představu,kolik stojí turbo na moje auto? Sice se člověk o auto stará,ale nikdy nevíš.
já mu poslal balík na hujer a von není hujer!!!!
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
Nojo pepane jenze ty ses kun,kterej neumi cist!
Accent 1.5 GT
Sonata 2.0 2002
Sonata 2.0 2002
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
sem si povidal..kuva na učtu je nějaký divný jméno kuva že by si manželka nechala svoje jméno??
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
Accent 1.5 GT
Sonata 2.0 2002
Sonata 2.0 2002
Aha, to je pro me taky novinka ze von si rika Hujer, protoze ma velkou rodinu a vsichni mu chodili na tridni schuzky?
uspora u dieselu je osemetna vec...zalezi na porizovacce, kdyz je dobra (vuci benzinu) a nic se neposere, da se o uspore mluvit. Matysku, ty se neboj, dokud to neprijde, bud v klidu... co pak mam rikat ja, kdyz uz to objelo 4x zemekouli
uspora u dieselu je osemetna vec...zalezi na porizovacce, kdyz je dobra (vuci benzinu) a nic se neposere, da se o uspore mluvit. Matysku, ty se neboj, dokud to neprijde, bud v klidu... co pak mam rikat ja, kdyz uz to objelo 4x zemekouli
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Tak já už to dnes vím taky. A příští auto už diesel nebude. Ale jestli se půjde cestou dovnsizingu,tak za chvíli už normální atmosféru nekoupíš. Nebuď labuť a hod něco do placu. Jestli tedy víš.Hujer píše:Hele radeji vam Dieslakum nebudu kazit dojem z dobre koupe!A hlavne z pocitu ze z dieslem usetrite! Ma rada automechanika s 15 letou praxi u ,ale i s jinymi znackamy je:Radeji koupit benzin nez dnes celkove poruchovejsi a z drasimy naklady diesel!matysekul píše:Tak to je masakr. Zrovna přemýšlím,jestli jsem udělal dobře s CRDi. Nemáš představu,kolik stojí turbo na moje auto? Sice se člověk o auto stará,ale nikdy nevíš.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Tak tak, 70. leta se opakuji...bohuzel. Myslim, ze bude hur, pokud pominu vylozene auta pro zabavu, tak koncern ted nacpal do vsech svych modelu maloobjemovy benziny a jak je zvykem, ostatni - alespon evropske - pujdou po vzoru sve modly. Zatim neregistruju u korejskych a japonskych aut seriove vyrabena preplnovana auta, diky bohu.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
prodej nových vozů 2009 - Benzín stále vede
Prodej automobilů vybavených zážehovou pohonnou jednotkou stále převažuje. V celkovém součtu patří 64,88 % trhu s osobními automobily právě benzínovým motorům. Agregáty spalující naftu tak pohánějí pouze 31,77 % automobilů a zbytek připadá na ostatní druhy pohonu (LPG, CNG, E85 atd.).
Například většinu (99,46 %) automobilů segmentu mini vozů pohání benzínový agregát. Jedná se vesměs o nízko-objemové tříválce, případně čtyřválce. Malým automobilům vévodí v 97,32 % rovněž zážehové pohonné jednotky. V nižší střední třídě patří 61,90 % benzínu, kdežto naftě 38,09 % trhu. Ve střední třídě se situace obrací ve prospěch dieselových motorů, které pohání 74,39 % vozů. Mezi vozy vyšší střední třídy dominují z 81 % naftové pohonné jednotky. Mezi luxusními vozy rovněž kraluje nafta v poměru 62,22 % : 36,38 %. Situace se obrací až u sportovních automobilů, které z ¾ pohání zážehové motory. U terénních automobilů se naopak ze ¾ o pohon stará nafta. U MPV mírně vládne diesel s 55,46 %.
Prodej automobilů vybavených zážehovou pohonnou jednotkou stále převažuje. V celkovém součtu patří 64,88 % trhu s osobními automobily právě benzínovým motorům. Agregáty spalující naftu tak pohánějí pouze 31,77 % automobilů a zbytek připadá na ostatní druhy pohonu (LPG, CNG, E85 atd.).
Například většinu (99,46 %) automobilů segmentu mini vozů pohání benzínový agregát. Jedná se vesměs o nízko-objemové tříválce, případně čtyřválce. Malým automobilům vévodí v 97,32 % rovněž zážehové pohonné jednotky. V nižší střední třídě patří 61,90 % benzínu, kdežto naftě 38,09 % trhu. Ve střední třídě se situace obrací ve prospěch dieselových motorů, které pohání 74,39 % vozů. Mezi vozy vyšší střední třídy dominují z 81 % naftové pohonné jednotky. Mezi luxusními vozy rovněž kraluje nafta v poměru 62,22 % : 36,38 %. Situace se obrací až u sportovních automobilů, které z ¾ pohání zážehové motory. U terénních automobilů se naopak ze ¾ o pohon stará nafta. U MPV mírně vládne diesel s 55,46 %.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
70tis za turbo, tak to je peklo! Ja som si furt myslel, že hyundai je lacný...
i love santa fe
SANTA FE 2,2 CRDI 4WD ELEGANCE AT
logicky, kdo by kupoval prcka v nafte - a prcku je v nasi zemi nejvic...to je zase statistika:)
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
no ono to zkresluje, protože si řekneš že benzin tvoří jen ty pidi městský prckolety, ale přitom to jsou auta, která tvoří drtivou většinu vozového parku - prakticky všechny rodinné vozy a celá řada firemních aut, v 3 nejprodávanějších třídách je to prostě:
malá auta (celkem 32.1 % trhu všech aut), 97.32 % jich je benzin - např. Fabia, Fusion, P207, Fiesta, Polo, Clio, i30, C3, Punto, Ibiza, Corsa ...
nižší střední třída (celkem 31.3 % trhu všech aut), 61.90 % jich je benzin - Octavia, Ceed, Megane, i30, Golf, Focus, P308, C4, Civic, Astra, Accent ....
MPV (celkem 11.7 % trhu všech aut) , 44.54 % benzin - Roomster, Berlingo, Scenic, Picasso, VW Trasnporter, Meriva, Partner, C-Max, Matrix, S-Max ....
Ono totiž dost lidí řadí nižší střední třídu do střední, ale střední (kde převažuje nafta) jsou přitom už víceméně jen limuzíny jako Superb, Passat, Mondeo, Mazda 6 apod.
A proč benzin? Protože vzhledem k výrazně vyšším finančním nárokům na údržbu dieselu se ty auta vyplatí jen při opravdu pořádném nájezdu kilometrů. Lidi do dieselů i pod mediálním tlakem naskákali a najednou zjišťují, že u 3 roky starýho auta dají třeba 40 klacků za vstřiky, 10 za repas turba - pak je rázem celá úspora dieselu v prde..
malá auta (celkem 32.1 % trhu všech aut), 97.32 % jich je benzin - např. Fabia, Fusion, P207, Fiesta, Polo, Clio, i30, C3, Punto, Ibiza, Corsa ...
nižší střední třída (celkem 31.3 % trhu všech aut), 61.90 % jich je benzin - Octavia, Ceed, Megane, i30, Golf, Focus, P308, C4, Civic, Astra, Accent ....
MPV (celkem 11.7 % trhu všech aut) , 44.54 % benzin - Roomster, Berlingo, Scenic, Picasso, VW Trasnporter, Meriva, Partner, C-Max, Matrix, S-Max ....
Ono totiž dost lidí řadí nižší střední třídu do střední, ale střední (kde převažuje nafta) jsou přitom už víceméně jen limuzíny jako Superb, Passat, Mondeo, Mazda 6 apod.
A proč benzin? Protože vzhledem k výrazně vyšším finančním nárokům na údržbu dieselu se ty auta vyplatí jen při opravdu pořádném nájezdu kilometrů. Lidi do dieselů i pod mediálním tlakem naskákali a najednou zjišťují, že u 3 roky starýho auta dají třeba 40 klacků za vstřiky, 10 za repas turba - pak je rázem celá úspora dieselu v prde..
Audi A8 4.2Q
Čo ešte hrozí okrem toho čo píšeš u dieselu? A benzinak nemá turbo??
i love santa fe