Pomer cena/hodnota u i30 je najlepšia v triede, to je svätá pravda takmer v každom teste to spomínajú a navyše výborná spoľahlivsoť (rôzne ocenenia), ale octavia má lepšiu techniku. Či už 4x4, motory a aj príplatkovú výbavu (xenony, navigácia, ...). 1,8 TSI (118 kW) a DSG k tomu je jedna báseň. Treba si za to poriadne priplatiť, ale stojí za to. Cena nie je trojnásobná, ale "iba" dvojnásobná
Však píšeš, že octavia má neuveriteľný motor, lepšiu spojku, tichší chod. Okrem priestoru v interiéri boduje takmer na všetkých frontoch. Kufor má obrovský, na to sa konkurencia nechytá. Problémom je naďalej cena, ale škodovka sa predáva stále viac
![Hyundai :hyu:](./images/smilies/eusa_boohoo.gif)
je lacná značka, hoci pri modeli ix35 a genesis coupe sa to až tak nezdá, ale na i30 prešlo takmer 80% majiteľov 10 a viacročných felícii. Pre nich je octavia takmer prémia a sen, pravdepodobne si ju nikdy nekúpia.[/quote]
Asi jsi mě nepochopil. Chtěl jsem říci, že i když mám dost naježděno jak v té nejsilnější verzi TSI, tak i ve starších oktávkách s různými jinými motorizacemi, domů bych oktávku nechtěl. Řemeslně to sice nejsou špatně udělaná auta, ale něco mi na nich vadí. Když si sednu do oktávie, mám takový pocit začlenění do hloupoučkého stáda, jako kdybych podlehl příkazu "Big brothera", jestli chápeš.
Můj osobní pocit je, že pyšným majitelem oktávky bych se mohl stát pouze po úspěšném vymytí mozku a přestěhování se do paneláku.