Zakoupení i30
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
- black_sheep
- Moderátor
Re: Zakoupení i30
normálně jste mi tu i30 rozmluvili... asi přejdu po letech k jiný značce páč tohle ne...
koupím si americký auto v LPG a bude.
koupím si americký auto v LPG a bude.
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
- Reklama
Nech toho. Vždyť už kdysi jsi tady tvrdil,že i30 by sis v životě nekoupil. A teď se tu chováš jak podvedený vážný zájemce.....
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
-
- **
to SOTO: No tak to já jezdím 40 km tam,40 zpátky... Naštěstí jen čtrnáctkrát do měsíce. Plus nějaký ty nákupy,ale to je za rohem.... Jenže spotřeba je věc relativní a většinou nějaká reklamace vůbec nemá cenu. Takže stále čekám,kdy si auto sedne.... Čekal jsem ve 2000,v 5000,v 10000,v 15000, dle pár názorů až ve 20000,tak čekám a čekám....
Omlouvám se všem,kteří čtou mé příspěvky,asi si moc stěžuju a moc TO řeším. Jenže pro mě je auto věc na kterou se dost nadřu (teda na měsíční splátku). Takže mě návrat ke kvalitám Škody 100(ty zrezly po jedné zimě) nebo k některým Fiatům (ty rezly už na prospektu) prostě a jednoduše sere. Asi to nebudu tak dramatizovat.... Zesílíme rádio,dáme nějaký tuc tuc,nebude slyšet podvozek. Auto polepíme jako v "Básníkách" a bude vykukáno. Blikající kontrolky odstřihnem.... A budem se držet hesla některých takyservisů - koupil jste si levný auto,tak co čekáte?
Omlouvám se všem,kteří čtou mé příspěvky,asi si moc stěžuju a moc TO řeším. Jenže pro mě je auto věc na kterou se dost nadřu (teda na měsíční splátku). Takže mě návrat ke kvalitám Škody 100(ty zrezly po jedné zimě) nebo k některým Fiatům (ty rezly už na prospektu) prostě a jednoduše sere. Asi to nebudu tak dramatizovat.... Zesílíme rádio,dáme nějaký tuc tuc,nebude slyšet podvozek. Auto polepíme jako v "Básníkách" a bude vykukáno. Blikající kontrolky odstřihnem.... A budem se držet hesla některých takyservisů - koupil jste si levný auto,tak co čekáte?
i30 1.4 Start , Champagne Silver, Made in Nošovice
ex.: Peugeot 206 1.1
Peugeot 205 1.8
Škoda 120L
Škoda 100L
2x Trabant 601 "Limousine"
Peugeot 205 1.8
Škoda 120L
Škoda 100L
vsichni vime, co mas s autem, ze te to stve. spokojenej? uz by stacilo toho spamovani
i30 1.4 + kn, 12/2007
-
- **
spokojen. prosím o smazání. děkuji
i30 1.4 Start , Champagne Silver, Made in Nošovice
Peugeot 205 1.8
Škoda 120L
Škoda 100L
Peugeot 205 1.8
Škoda 120L
Škoda 100L
-
- Kontaktovat uživatele:
ja si teda nemam zatim duvod nijak stezovat... par drobnosti co bylo, v servisu hned odstranili.... zbyva jen jedna prkotina, neco u palubky vrze a nevim co.... jinac vse funguje jak ma... spotreba je ted teda vysoka, kolem 8,5 litru na sto.. ale to je mym jezdenim... 9km 2x denne.. plus studeny couracky po meste. v lete to bylo skoro o dva litry min.
Takze zalezi do jakeho servisu clovek jezdi a taky moc zalezi jak se slape na plynovy pedal. Ted uz jsem trosku "agresivnejsi"
Takze zalezi do jakeho servisu clovek jezdi a taky moc zalezi jak se slape na plynovy pedal. Ted uz jsem trosku "agresivnejsi"
H Tucson 1,6 T-GDI Go! od 10.5.2018
S Octavia combi SLX 2,0 od 3.5.2017 - 10.5.2018
H Genesis coupe 3,8 od 29.5.2014 - 22.3.2017
K Magentis 2,7 V6 EX+ od 8.5.2014 - 23.3.2016
H i30 1,4 Comfort+ESP od 25.8.2010 - 8.5.2014
H Sonata 2,5 V6 LPG - do 21.7.2010
S Octavia combi SLX 2,0 od 3.5.2017 - 10.5.2018
H Genesis coupe 3,8 od 29.5.2014 - 22.3.2017
K Magentis 2,7 V6 EX+ od 8.5.2014 - 23.3.2016
H i30 1,4 Comfort+ESP od 25.8.2010 - 8.5.2014
H Sonata 2,5 V6 LPG - do 21.7.2010
Pro Carolca: Muzu se podepsat pod problemy, ktery mas. Teda krome te rzi. Ale jinak je seznam zavad v mem pripade taky na povazenou. V servisu jsem byl, tam mi primo rekli, ze autu nic neni. Co v takovem pripade delat? Jsem domluvenej na dalsi servis, ale jaksi nemuzu byt porad bez auta. Zda se, ze cena auta proste meni rozlisovaci schopnost servisu a importera vzhledem k zavadam.
Pritom se to auto tvari a vypada pomerne solidne a i trvanlive, no jsem zvedavy jak s tim bude zena bojovat.
Škoda O III 1,6tdi 7°DSG
Hyundai i30 1,4 cvvt 2010 (prodáno)
Hyundai i30 1,4 cvvt 2010 (prodáno)
a kde byl problém teda?:)vena222 píše:walach píše:Jo jo mám ho objednaný ve Zlíně.Jaké máš zkušenosti ze servisem ?Mně zatím mažou med kolem huby Přístup k zákazníkovi se mi zdá ok.
Včera jsem byl v servisu a celkem fajn Odstranili mně klepání v zadní části auta
Hyundai i30 BLUE DRIVE 1.4 CVVT 2010 80kW
Re: Výbava
kickerinho píše:Ahoj fšem
Plánuju koupi i30cw v motorizaci 1.4 a docela rád bych znal vaše názory na pár věcí, zkušební jízdu teprve plánuju, takže:
1.) Má smysl brát výbavu comfort místo classic pokud je cenový rozdíl cca 15tis.? Je v té vyšší výbavě něco výrazně lepšího (dočetl jsem se o alu discích, klimě v automatu - něco dalšího podstatného)?
2.) Zvládá ten motor u kombíka i zatížení s rodinou a pár taškama?
3.) Palubní počítač, zde často kritizován, je už lepší pro vozy od 2010?
4.) Jak to je u novějších vozů se spojkou, stále problémy?
5.) Dost často se tu zmiňuje i klesnutí naloženého vozu, přijde mi to, že by vůz měl klesnout výrazně dle komentářů, ale který plně naložený (ke hranici nosnosti) neklesne... je to stále problém?
6.) Je něco dalšího, co se podle vás tak úplně nepovedlo na těch verzích 2010 a dál?
Co jsem našel, to jsem přelouskal, ale stále kvokám Pokud mi můžete napsat i něco jiného, než že jsem blb a mám hledat na fóru, což jsem už udělal a ne málo, a podělíte se se svými názory, budu jen rád.
1) netuším, ale klima v automatu a disky ti stejně dohromady dají 15tis.
2)mám hatch 1.4 80kW a plně naložený lidma a plnej kufr to utáhne bez problému, jen musíš počítat, že je to línější
3) palubák fajn, jen ovládací tlačítko je nesmysleně umístěný na palubce místo třeba na volantu nebo na páčkách
4) spojka je v pořádku, ale aspoň na novým autě je často cejtit jak se pálí a to jí nedržim moc dlouho(srovnáno s renaul mégane III 09)
5) klesne to hezky, ale jaký auto ne, ale žádnej problém to teda neni, auto je v základu stejně zbytečně vysoko a i 30 má poměrně tvrdý podvozek.
6)jediný 2 věci co mi vadí jsou ostřikovače který stříkaj pokaždý jinak(někdy krásně, někdy jako přiškrcený jen do půlky skla)
další věc co mi vadí je že okýnka u řidiče postranní se nesetřou když je stáhneš dolů
poslední věc je, že palubní počítač je na mě naprogramován moc do klidu, ale tak to je spíš individuální problém.
Jinak zatím žádnej problém, auto funguje krásně, podvozek výbornej brzdy taky, celkově to jezdí suprově, už jsem to dal i na 3 kola na okreskách když jsme s kámošem blbli a autíčko mě vždy podrželo. Zatím najeto pouze 2500km spotřeba 8,4-9,6 po městě
Hyundai i30 BLUE DRIVE 1.4 CVVT 2010 80kW
Povolené dorazy tlumičůN2DRFT píše:a kde byl problém teda?:)vena222 píše:walach píše:Jo jo mám ho objednaný ve Zlíně.Jaké máš zkušenosti ze servisem ?Mně zatím mažou med kolem huby Přístup k zákazníkovi se mi zdá ok.
Včera jsem byl v servisu a celkem fajn Odstranili mně klepání v zadní části auta
Hyundai i30U clasic 1,4i 80 kw,06 2010 blue vivid
Nissan sunny 1,6 r.v.1992
Nissan sunny 1,6 r.v.1992
můj názor na i30
auto jsem koupil v červnu 2010 a mám motorizaci 1,4 CVVT. Mrzí mi jen, že to nemá 6-ti kvalt. Při jízdě po dálnici se to zbytečně moc točí a proto i víc žere.
Dosud najeto 11600 km při spotřebě 7,5 l v zimě a každý den pouze kratší cesty 12 km tam a zpět a s jezdí s tím hlavně manželka, která jede celou cestu 3-ka plný plyn...
auto jsem koupil v červnu 2010 a mám motorizaci 1,4 CVVT. Mrzí mi jen, že to nemá 6-ti kvalt. Při jízdě po dálnici se to zbytečně moc točí a proto i víc žere.
Dosud najeto 11600 km při spotřebě 7,5 l v zimě a každý den pouze kratší cesty 12 km tam a zpět a s jezdí s tím hlavně manželka, která jede celou cestu 3-ka plný plyn...
ahojN2DRFT píše:kickerinho píše:Ahoj fšem
Plánuju koupi i30cw v motorizaci 1.4 a docela rád bych znal vaše názory na pár věcí, zkušební jízdu teprve plánuju, takže:
1.) Má smysl brát výbavu comfort místo classic pokud je cenový rozdíl cca 15tis.? Je v té vyšší výbavě něco výrazně lepšího (dočetl jsem se o alu discích, klimě v automatu - něco dalšího podstatného)?
5.) Dost často se tu zmiňuje i klesnutí naloženého vozu, přijde mi to, že by vůz měl klesnout výrazně dle komentářů, ale který plně naložený (ke hranici nosnosti) neklesne... je to stále problém?
6.) Je něco dalšího, co se podle vás tak úplně nepovedlo na těch verzích 2010 a dál?
Co jsem našel, to jsem přelouskal, ale stále kvokám Pokud mi můžete napsat i něco jiného, než že jsem blb a mám hledat na fóru, což jsem už udělal a ne málo, a podělíte se se svými názory, budu jen rád.
2)mám hatch 1.4 80kW a plně naložený lidma a plnej kufr to utáhne bez problému, jen musíš počítat, že je to línější
3) palubák fajn, jen ovládací tlačítko je nesmysleně umístěný na palubce místo třeba na volantu nebo na páčkách
4) spojka je v pořádku, ale aspoň na novým autě je často cejtit jak se pálí a to jí nedržim moc dlouho(srovnáno s renaul mégane III 09)
5) klesne to hezky, ale jaký auto ne, ale žádnej problém to teda neni, auto je v základu stejně zbytečně vysoko a i 30 má poměrně tvrdý podvozek.
6)jediný 2 věci co mi vadí jsou ostřikovače který stříkaj pokaždý jinak(někdy krásně, někdy jako přiškrcený jen do půlky skla)
další věc co mi vadí je že okýnka u řidiče postranní se nesetřou když je stáhneš dolů
poslední věc je, že palubní počítač je na mě naprogramován moc do klidu, ale tak to je spíš individuální problém.
Jinak zatím žádnej problém, auto funguje krásně, podvozek výbornej brzdy taky, celkově to jezdí suprově, už jsem to dal i na 3 kola na okreskách když jsme s kámošem blbli a autíčko mě vždy podrželo. Zatím najeto pouze 2500km spotřeba 8,4-9,6 po městě
Hyundai i 30 comfort 1,6i (93 kw)šestikvalt, glowing red, 03 2011
nechci ti do toho kecat ale být tebou ,tak bych raději těch patnáct tisíc investoval do 1,6 než do aut.klimy. Každý koník navíc přece není na škodu a nebojím se toho ,že by to mělo žrát o moc víc než 1,4 a navíc to je šestikvalt.Nemám sice moc zkušeností ,ale při testovací jízdě jsem dal 1,4 čuchnout kopečkúm a představoval jsem si ,že to bude mít lepší tah.Samozřejmě motor nebyl zajetý ale i tak.A ted mne staří hundajáci rozsápou ,co tady camcámwalach píše:ahojN2DRFT píše:kickerinho píše:Ahoj fšem
Hyundai i 30 comfort 1,6i (93 kw)šestikvalt, glowing red, 03 2011
to walach: na kolik tě přijde ten 6-ti kvalt? Nacházím se těsně před nákupem i30SW 1.4CVVT v Classicu, ale v nabídce Hyundai ani po konzultaci s obchodníkem z Kolínskýho salónu jsem o kombinaci benzínu s 6-ti kvaltem neslyšel. Jen po zhlédnutí nabídky Hyundai na Slovensku jsem zjistil, že ji tam nabízí, ale jen v kombinaci s nejvyšší výbavou.walach píše:Tož nazdar ogaři hlásím sa k vám do partie.Tento týden jsem si taky objednal nový kočár i 30 1,6 cvvt šestikvalta a taky comforta , když jsou ceny tak příznivé.Ještě v létě byl o 30 000 drahší a jen 5 M .Už se nemužu dočkat ,až ho vyměním za ten svuj starý žebřinák (forman z 93 roku )Barva bude ta nová red glower,viděl jsem ji v prodejně naživo a je šik.A navíc je za pulku ceny - 5 900.Tak zatím zdar.
Měl jsem 1.4-ku na týden půjčenou a po normálních silnicích vpoho vč. výletu do hor. Na D1 už to bylo horší. Tam ta 6-ka bude určitě platná. Jen mi přijde, že víc hluku bylo způsobeno aerodynamikou a podvozkem než motorem.
Teď jen záleží na rozdílu v ceně.
i30U CW Trikolor+ 1.6CVVT CrystalWhite 2/11
SUZUKI Ignis Speed 12/05
VAZ 2102 r.v. 1973
SUZUKI Ignis Speed 12/05
VAZ 2102 r.v. 1973