Po delší jízdě motor nedrží otáčky a chcípá
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
Po delší jízdě motor nedrží otáčky a chcípá
Zdravím a prosím o radu,
začal jsem řešit problém, kdy včera po ujetí cca 100km (k tomu stání v koloně apod) nebyl motor schopen držet na volnoběh svých klasických 1000 otáček. Ty prostě klesly až to chcíplo, jediným řešením bylo pořád trochu škádlit plyn. Auto pak stálo cca 1,5h a problém se objevil opět zase až po ujetí dalších 100km. Neví někdo čím to může být?
Forum sem procházel a bohužel nenarazil na nic podobného, řešil se opak, při studených startech a při těch problém nemám.
Mám Sonatu, 2.0 16V,r.v. 1996, na LPG a motor G4CP.
začal jsem řešit problém, kdy včera po ujetí cca 100km (k tomu stání v koloně apod) nebyl motor schopen držet na volnoběh svých klasických 1000 otáček. Ty prostě klesly až to chcíplo, jediným řešením bylo pořád trochu škádlit plyn. Auto pak stálo cca 1,5h a problém se objevil opět zase až po ujetí dalších 100km. Neví někdo čím to může být?
Forum sem procházel a bohužel nenarazil na nic podobného, řešil se opak, při studených startech a při těch problém nemám.
Mám Sonatu, 2.0 16V,r.v. 1996, na LPG a motor G4CP.
- Reklama
- Rexcor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Po delší jízdě motor nedrží otáčky a chcípá
Zahyx jednou řešil na svojej Ele podobný problém. Jel za studena dobře, ale když se motor moc ohřál chcíplo to a konec. Byla to nějaké teplotní čidlo motoru. Nechal vychladnout a zase mohl chvilku jet. ALe ne 100km.
Subaru: Outback 3,0H6; Outback 3,6R6, Legacy 2,0D
Santa Fe 2,7 V6 4WD LPG sekvenční plynné palivo
Santa Fe 2,4i 4WD LPG sekvenční plynné palivo - prodáno
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
Santa Fe 2,7 V6 4WD LPG sekvenční plynné palivo
Santa Fe 2,4i 4WD LPG sekvenční plynné palivo - prodáno
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
Špatně jsem to formuloval....těžko říct po jaké době ho nesmím nechat běžet jen tak, protože 95% cesty jsem jel po dálnici nebo nemusel jinak zpomalovat. Ale kratší ježdění po městě mu třeba vůbec nevadí a funguje vše jak má.Rexcor píše:Zahyx jednou řešil na svojej Ele podobný problém. Jel za studena dobře, ale když se motor moc ohřál chcíplo to a konec. Byla to nějaké teplotní čidlo motoru. Nechal vychladnout a zase mohl chvilku jet. ALe ne 100km.
co lambda sonda?
Dneska jsem se byl zeptat na sondu a je to opravdu kvůli ní:))plikous píše:co lambda sonda?
Díky za rady.
Tulen píše:
Dneska jsem se byl zeptat na sondu a je to opravdu kvůli ní:))
Díky za rady.
Jsem to ale génius
Tak jo, lambda byla sice v čudu, ale nebude to kvůli ní....závada nakonec nalezena naprosto triviální....odešla trubice sání - spojuje motor a váhu vzduchu. Pod páskama, které ji drží na konci byla na jednom místě prasklá a vznikla cca 5cm dlouhá díra. Tudy se nasával nechtěný vzduch navíc...No nic, mám alespoň novou lambda sondu, sehnal jsem i krokový motůrek, vyčištěnou škrtící klapku:D
Poridil jsem Sonatu a vsiml jsem si, ze mi to dela neco podobneho, kdyz je motor studeny je vse ok, jakmile se krapet zahreje tak obcas nedrzi otacky a chcipa, zkusim vyuzit rady zde napsane a uvidime, dekuji!
Tak nepomohlo, chtel bych zkusit vymenit cidlo teploty motoru, ktere by to pry take mohlo zpusobovat... mohl by mi nekdo fundovany rici, kde jej najdu? Dekuji.
tak dekuju nikomu za pomoc, byla to spatna vaha vzduchu, koupena jina z vrakoviste, tak treba to nekdy nekomu pomuze...
Víš, pokud si měl špatnou váhu vzduchu, pak by ti to na stopro řekla takzvaná domácí diagnostika. Jestli budeš chtít, nebo někdo jiný, všechno rád popíšu i s foto...
Hyundai Sonata 2.0 16v r.v.1997
Dekuju, ale tohle jsem potreboval driv:( ted uz je to fuk, auto jezdi jak ma... asi jsem moc zvyklej na Honda Club, kde ta komunita lidi funguje trosicku jinym zpusobem... ale diky, alespon nejaky zableskcecilek píše:Víš, pokud si měl špatnou váhu vzduchu, pak by ti to na stopro řekla takzvaná domácí diagnostika. Jestli budeš chtít, nebo někdo jiný, všechno rád popíšu i s foto...
To cecilek: Ahoj. Jak se po domácky zjistí špatná váha vzduchu? U mondea jsem vyndal váhu vzduchu ze sání a byl to slaboučký odporový drátek, který byl obalený černou jemnou špínou nebo filmem. Pak samozřejmě tímto vykazoval jiné hodnoty, protože ta špína na něm fungovala jako izolant. Stačilo vzít štěteček nějaký technický benzin a sejmout tu špinu, ale na jízdě nebylo nic poznat, udělal jsem to jen preventivně abych věděl v jakém stavu váha je.
Hyundai Sonata 2,0i DCVVT-121kW rv 4/2010 výbava Premium, barva šedá metalíza, hodně dobrý a komfortní vůz střední třídy
Ford Mondeo 2005 2.0 TDCi 96kW Ghia - nic moc
Škoda Felicia combi 1998 1.6MPi 55kW GLXi, naprosto spolehlivá a dobře zajetá
Poznám to, když si vyblikám závadu pomocí diody s odporem. Pokusím se přiložit obrázek mého bazmektu...
čili, domácí diagnostika do padesáti korun a na věky...
čili, domácí diagnostika do padesáti korun a na věky...
- Přílohy
-
- DSC01486.JPG (64.48 KiB) Zobrazeno 4078 x
-
- DSC01487.JPG (65.34 KiB) Zobrazeno 4078 x
Hyundai Sonata 2.0 16v r.v.1997
To cecílek: To mi musíš trošku slovně přiblížit. Potřebuju vědět na jakém principu váha funguje, jaké informace předává a co řídící jednotka následně udělá. Když váha podává špatné informace tak čím je řídící jednotka kompenzuje, atd. Nejsem automechanik, ale tenhle bazmek mě zrovna zajímá Páč na dieselovém Mondeu se po vyčištěné váze nic extra při jízdě neprojevilo. Na Sonátě jsem to ještě nezkoumal. Ten tvůj bazmek má funkci jako zkoušečka (proud prochází / neprochází)? Nebo to umí i něco víc?
Hyundai Sonata 2,0i DCVVT-121kW rv 4/2010 výbava Premium, barva šedá metalíza, hodně dobrý a komfortní vůz střední třídy