žhavící svíčky
Moderátor: Moderátoři
žhavící svíčky
Prosim o radu, kde a jak se dostat ke zhavicim svickam u Trajetu CRDi? Chci je o vikendu vymenit, mam novy, ale pri dnesni zbezne obhlidce motoru jsem je nenasel, i kryt jsem si sundal. Asi mi byla zima...Jako trajetovi.
Trajet 2.0 CRDi, 2003
- Reklama
Re: žhavící svíčky
posledný príspevok https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=12&t=20228
Trajet 2.0 CRDI 2003
Škoda Forman
Lada 1200
Škoda Forman
Lada 1200
Super, diky.
Takhle nejak jsem si to predstavoval, jako ze to moc nepujde... Uz se tesim.
Takhle nejak jsem si to predstavoval, jako ze to moc nepujde... Uz se tesim.
Trajet 2.0 CRDi, 2003
mě to taky čeká, moc hezky dneska nestartoval. Jaké žhaviče jsi kupoval, připadně kde a za kolik? dík
Bylo: Hyundai Coupé 1.6 1997
Hyundai Trajet 2.0 CRDI 2005
Hyundai Lantra 1.6 J2 kombi
Žhavicí svíčky se dají koupit za 200 i za 1200,- Kč. Dal jsem ty nejlevnější Starline a fungují déle než původní NGK. Hardcam jistě nabídne i dobrou kvalitu.
Ford Mondeo TDCi 96 kW, Euro 4
Elantra, model 2004, CRDi (zůstala v rodině)
Dříve: Accent, model 2003, CRDi (zůstal v rodině)
Koupil jsem Champion, momentalne ve vyprodejove akci v AutoKelly, cena 700,-/ks. Se slevou na kamarada jedna za necelych 600,-. Normalne po internetu jsou v prodeji mezi 900,- az 1000,-/ks, tak se me zmocnil pocit, ze budou kvalitni, za ty prachy...
Trajet 2.0 CRDi, 2003
Vyberal som podľa ceny, dal som to najlacnejšie čo som našiel, zatiaľ spokojnosť... http://eshop.autoprima.sk/articles/65-2 ... r_id=15973
Trajet 2.0 CRDI 2003
Škoda Forman
Lada 1200
Škoda Forman
Lada 1200
Mám takovej dotaz, žhavící svíčka je buď vadná nebo dobrá? Nebo může být "opotřebovaná" a málo žhavit? Měnil jsem žhaviče kamarádovi na Touranu a ty staré jsem pak vyzkoušel na nabíječce a žhavily v pohodě, ale kamarád říká, že mu to teď rychleji žhaví a lépe startuje tak nevím....
Provozem se snižuje účinnost.
Ford Mondeo TDCi 96 kW, Euro 4
Souhlasim, teda co jsem se tak docetl na netu a slysel od automechaniku a ted i s mou vlastni zkusenosti, kdyz jsme o vikendu s mym opravarem vypreparovali stary zhavice z auta- jeden byl total out (uz podle mereni) a dalsi dva ok(+-stejnej odpor) a posledni horsi- pri napojeni na nabijecku ty dva ok nazhavily skoro stejne rychle a spicka skoro dobela, tomu poslednimu to trvalo o par vterin dele a spicka mela cervenozlutou barvu- jasne nizsi teplotu. Sada byla od stejneho vyrobce- tudiz predpokladam i stejnou dobu provozu. Z toho usuzuji, ze se skutecne pouzivanim horsi jejich provozni vlastnosti.
Jinak kdo vahate s vymenou a nelibi se vam v tyhle kose ranni delsi starty, 2-3x zhaveni, nekolika vterinovy hadani motoru po startu s doprovodem dymu, tak do toho jdete. Po vymene, v mem pripade, absolutni zmena. V -19st.C po dvoudenim stani nadhernej start s okamzitym pravidelnym chodem motoru a dnes rano znova! Ani se mi nechtelo verit, ze je to muj Trajet
Jinak kdo vahate s vymenou a nelibi se vam v tyhle kose ranni delsi starty, 2-3x zhaveni, nekolika vterinovy hadani motoru po startu s doprovodem dymu, tak do toho jdete. Po vymene, v mem pripade, absolutni zmena. V -19st.C po dvoudenim stani nadhernej start s okamzitym pravidelnym chodem motoru a dnes rano znova! Ani se mi nechtelo verit, ze je to muj Trajet
Trajet 2.0 CRDi, 2003
Potřebuju na demontáž žhavičů nějaký spešl nástavec? Nemůžu dostat na ten žhavič žádný ořech na povolení té matičky co drží spojovací plíšek. Sundavali jste erg ventil? díky
...ja som používal trubkové kľúče, s normálnym orechom tam nedostaneš...
Trajet 2.0 CRDI 2003
Škoda Forman
Lada 1200
Škoda Forman
Lada 1200
Takže vyměněno. Doporučuji odpojit hadici větrání od víka ventilů a odpojit trubku od erg do sání. Nejvíce času mi zabralo hledání spadlých klíču z pod motoru, nakonec jsem musel sundat spodní kryt motoru... Jinak pocit, že jsem strhl závit v hlavě byl k nezaplacení 3 ze 4 žhaviču jsem měl špatné a i tak startoval Teď už startuje perfektně
- Přílohy
-
- zhavice.jpg (72.29 KiB) Zobrazeno 11216 x
-
- napojeni.jpg (66.23 KiB) Zobrazeno 11216 x
-
- díly.jpg (72.51 KiB) Zobrazeno 11216 x
tak aj mne neštartoval (Trajet 2,0,CRDi 2001). kúpil som nové žhaviče a podľa vašich rád som ich pracne vymenil.:(O
Ale prekvapenie, ked som staré skúšal na baterke tak všetky išli. A ked je studený motor tak zasa neštartuje. Tak som skúsil to čo som mal spraviť na začiatku. premeral som či pri zapnutí klúča ide do žhavičov prúd. a nejde. potreboval by som poradiť prečo. či je tam predradená poistka (a ktorá?) alebo je to cez nejaký snímač (ktorý?). Schému elektriky nemám. Má niekto?
Ale prekvapenie, ked som staré skúšal na baterke tak všetky išli. A ked je studený motor tak zasa neštartuje. Tak som skúsil to čo som mal spraviť na začiatku. premeral som či pri zapnutí klúča ide do žhavičov prúd. a nejde. potreboval by som poradiť prečo. či je tam predradená poistka (a ktorá?) alebo je to cez nejaký snímač (ktorý?). Schému elektriky nemám. Má niekto?
- Richard555
No na Santovi mám hned u baterky pojistku 80A a ta je na žhavení, ještě je tam relé, které to spouští, tak hledej tam, ale kde na trajetu je fakt nevím.....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175