Motorový olej
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Motorový olej
Mám otazku,motor 1,4b kolko litrov oleja a aký olej používate .
Hyndai ix20 1,4b comfort Steel grey
Nissan almera 1,5b
Nissan almera 1,5b
- Reklama
- PetrUL
- **
- Kontaktovat uživatele:
Re: olej motora
Zatím jsem olej neměnil a přiznám se, že jsem se proto ani nepodíval do manuálu kolik litrů oleje do motoru nalít. Všechny tyhle informace v manuálu jsou. Co mě však zajímalo byla informace jaký olej do motoru u ix 20 dávají v servise , protože nevěřím, že do garančky (listopad 2012) vydrží motor bez potřeby dolití oleje.
No a zde je info ze servisu : dávají tam SHELL HELIX ULTRA AF 5 W - 30
Možná ten kdo už měnil napíše více informací ...
ix20 1,6 CVVT 16V,TRIKOLOR
Vanilla White, 11/2011
Vanilla White, 11/2011
Mně na garančce alespoň podle dokladu dávali 3,3 l oleje SHELL HELIX ULTRA AF 5W-30. Mám ovšem 1.6 benzín. Kolik se dává do motoru 1.4 benzín bys měl najít v manuálu.
ix20 Premium, 1.6 CVVT (92 kW), LPG BRC od 4/2012
Cashmere Brown, 1/2011
Cashmere Brown, 1/2011
- kubad
- **
- Kontaktovat uživatele:
odpoved najdes v manualu, prece neni problem si ho u noveho auta precist ne?J.boris píše:Mám otazku,motor 1,4b kolko litrov oleja a aký olej používate .
Nissan almera 1,5b
:hyu: IX55 3,0 V6 Premium +/- 10,5ltr/100km, 64tkm na tachometru 06/2010
New Yaris 1.33 Style Dual VVT-i Multidrive S mé drahé polovičky 01/2012
- kubad
- **
- Kontaktovat uživatele:
PetrUL píše:Zatím jsem olej neměnil a přiznám se, že jsem se proto ani nepodíval do manuálu kolik litrů oleje do motoru nalít. Všechny tyhle informace v manuálu jsou. Co mě však zajímalo byla informace jaký olej do motoru u ix 20 dávají v servise , protože nevěřím, že do garančky (listopad 2012) vydrží motor bez potřeby dolití oleje.
u nas pouzivaji Castrol a je dost mozne ze v dalsich servisech i jine znacky, takze bych se ridil manualem, ale je dost mozne ze dolivat nebudes muset mezi garanckama
:hyu: IX55 3,0 V6 Premium +/- 10,5ltr/100km, 64tkm na tachometru 06/2010
Dobrý nový motor by snáď nemal žrať olej, či? Do prvej garančky som nepotreboval doliať ani dcl oleja a verím, že tak to má drvivá väčšina majiteľov nových benzínových áut.PetrUL píše:...protože nevěřím, že do garančky (listopad 2012) vydrží motor bez potřeby dolití oleje.
i30 1.4 CVVT, 80 kW (2010)
1.4 i 1.6 maji 3,3l...pouzit muzete jakykoliv olej splnujici specifikace dane vyrobcem.
Napr. i20 1.2 ma dle vyrobce jezdit na olej 5W-20, to si tam necha nalit jen ten, kdo motor chce za 5 let oddelat.
Napr. i20 1.2 ma dle vyrobce jezdit na olej 5W-20, to si tam necha nalit jen ten, kdo motor chce za 5 let oddelat.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Spotřebu oleje mám nulovou což je dobré. Olej měním doma po 15 000km a používám Sunoco SYNTURO CRYSTAL C2 5W30. Cena je za 5 litrů cca do 800,- .
API SM/CF; ACEA C2&A5/B5-04
Použití: Doporučen pro moderní benzinové, LPG a dieselové motory, s nebo bez turbo plnění nejnovějších generací osobních automobilů vybavených DPF (částicové filtry naftových motorů) nebo SCR (selektivní katalytická redukce).
Plně syntetický motorový olej šetřící palivo, specielně vyvinut k dlouhodobé ochraně emisního systému moderních automobilů (Hyundai, Kia, Peugeot, Citroën) a k udržení výkonnosti systémů s katalytickou redukcí spalin.
http://www.sunoco.cz/sunoco-produkty/au ... icke-oleje
API SM/CF; ACEA C2&A5/B5-04
Použití: Doporučen pro moderní benzinové, LPG a dieselové motory, s nebo bez turbo plnění nejnovějších generací osobních automobilů vybavených DPF (částicové filtry naftových motorů) nebo SCR (selektivní katalytická redukce).
Plně syntetický motorový olej šetřící palivo, specielně vyvinut k dlouhodobé ochraně emisního systému moderních automobilů (Hyundai, Kia, Peugeot, Citroën) a k udržení výkonnosti systémů s katalytickou redukcí spalin.
http://www.sunoco.cz/sunoco-produkty/au ... icke-oleje
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
V čem je problém?
SYNTURO CROWN 5W20
API SM; ILSAC GF-4 FORD WSS-M2C930-A
Plně syntetický motorový olej, specielně vyvinutý pro mazací potřeby amerických a východoasijských osobních a dodávkových automobilů.
Doporučen pro moderní typy automobilů poháněných benzinem a LPG, kde je doporučeno API SM a ILSAC GF-4. Použitelný je rovněž v případě doporučení ISLAC GF-3 a API SJ/SL. Je navržen pro velký počet modelů východoasijských a amerických automobilů s výše uvedenými specifikacemi.
SYNTURO CROWN 5W20
API SM; ILSAC GF-4 FORD WSS-M2C930-A
Plně syntetický motorový olej, specielně vyvinutý pro mazací potřeby amerických a východoasijských osobních a dodávkových automobilů.
Doporučen pro moderní typy automobilů poháněných benzinem a LPG, kde je doporučeno API SM a ILSAC GF-4. Použitelný je rovněž v případě doporučení ISLAC GF-3 a API SJ/SL. Je navržen pro velký počet modelů východoasijských a amerických automobilů s výše uvedenými specifikacemi.
ta 20tka v označení udává, jak vysoká je teplotní zatížitelnost, nebo jak dobře olej maže za vysokých teplot, jako není to, že kdybys jednou jel třeba ve 40°C, že bys zadřel motor, ale prostě ten olej za vysokých teplot, nebo dlouhodobém vysokém zatížení (1.2ka plný kotel na dálnici..) nemá tak dobré mazací vlastnosti... a hodí se spíše do jiných zeměpisných oblastí
EX - i30 1.4 CVVT Patriot BRC SQ 24
A tomu opravdu věříte? Pak prosím informujte výrobce o našich specifických klimatických podmínkách. Výrobce pak jistě doporučí vhodnější olej.
to: Hardcam
i20ka 1,2 má doporučený olej podľa výrobcu 5W-30, ako je to napísané v manuáli, tak asi výrobca nebude odporúčať 5W-20.
to: airwaves
Ten Sunoco SYNTURO CRYSTAL C2 5W30 je ľahkobežný olej a čo som čítal v manuáli k i20ke do 1,4ky neodporúčajú dávať ľahkobežný olej. Pri výkonnostnej triede A5/B5 je vyššia spotreba motorového oleja, avšak nižšia spotreba PHM
i20ka 1,2 má doporučený olej podľa výrobcu 5W-30, ako je to napísané v manuáli, tak asi výrobca nebude odporúčať 5W-20.
to: airwaves
Ten Sunoco SYNTURO CRYSTAL C2 5W30 je ľahkobežný olej a čo som čítal v manuáli k i20ke do 1,4ky neodporúčajú dávať ľahkobežný olej. Pri výkonnostnej triede A5/B5 je vyššia spotreba motorového oleja, avšak nižšia spotreba PHM
Naposledy upravil(a) caruser dne 05 úno 2012, 12:16, celkem upraveno 1 x.
Hyundai i20 1,2 LPG BRC 02/2011 ice blue metallic 100.000 km
J.boris píše:Mám otazku,motor 1,4b kolko litrov oleja a aký olej používate .
Nissan almera 1,5b
podivej se do manualnu sveho auta, tam budes mit napsanou min specifikaci ( neco takoveho API SM/CF; ACEA C2&A5/B5-04 ), podle toho je to treba dodrzet,vice mene byt tebou volil bych variantu 5W40 shodnou se specifikaci pro tvuj vuz,taky tam mas uvedeno objem naplne v motoru. nekdy je dobre si nejdrive precist manual k autu a pote treba se doptavat na skusenosti
jak bylo zminemo jsou oleje s ruznou specifikaci pro provoz LPG,filtr pevnych castic apod.
Naposledy upravil(a) 69pavel dne 05 úno 2012, 12:15, celkem upraveno 1 x.
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
určitě znáš tento obrázek... jinak pokud to je 5w30 jak psal caruser tak no problem, ale 5w20 u nás ne,,airwaves píše:A tomu opravdu věříte? Pak prosím informujte výrobce o našich specifických klimatických podmínkách. Výrobce pak jistě doporučí vhodnější olej.
- Přílohy
-
- dop_visk_trid_sae_mot_ol.gif (35.06 KiB) Zobrazeno 15645 x
EX - i30 1.4 CVVT Patriot BRC SQ 24