Koupit ix20 nebo Toyota Yaris
Moderátoři: Farrael, Lantra Luke, Moderátoři
Re: Koupit ix20 nebo Toyota Yaris
[quote="caruser"]V kapacite by nemal byť problém, myslím, že strata kapacity zo 100 na 80 % po 300.000 km nie je zlé číslo
jenze to neni plnohodnotny provoz jen na baterie, porad je tam hlavni spalovaci motor a navic je rozdil 100.000km a 10 let a 300.000 km v laboratornich testech ci po 3 letech. Kilik km ujede Prius na ciste elektricky pohon 5-10 km a to jeste musis jet opatrne a ani si nezapnout radio, ne zatim to neni ono.
jenze to neni plnohodnotny provoz jen na baterie, porad je tam hlavni spalovaci motor a navic je rozdil 100.000km a 10 let a 300.000 km v laboratornich testech ci po 3 letech. Kilik km ujede Prius na ciste elektricky pohon 5-10 km a to jeste musis jet opatrne a ani si nezapnout radio, ne zatim to neni ono.
Škoda O III 1,6tdi 7°DSG
Hyundai i30 1,4 cvvt 2010 (prodáno)
- Reklama
Nie je to v laboratórnych podmienkach, ale skúsenosti z reálnej prevádzky:
http://www.auto.cz/toyota-prius-baterie ... metru-7092
Prius, Auris, Yaris HSD dokážu jazdiť len na elktriku max. 2,5 km (rádio na to nemá vplyv . Prius Plugin zvládne 25 km.
Ľudia hybridom veľmi nedôverujú, nechápem však ak nejazdia dlhé trasy po diaľnici prečo si radšej zvolia naftu a hybrid, ktorá je výrazne poruchovejšia a v meste má podstatne vyššiu spotrebu. Najviac som sa bavil na vodičoch TDI, ktorý na konci obce sa mi lepili na zadok, ale za obcou pri zrýchľovaní ma už nevedeli predbehnúť
http://www.auto.cz/toyota-prius-baterie ... metru-7092
Prius, Auris, Yaris HSD dokážu jazdiť len na elktriku max. 2,5 km (rádio na to nemá vplyv . Prius Plugin zvládne 25 km.
Ľudia hybridom veľmi nedôverujú, nechápem však ak nejazdia dlhé trasy po diaľnici prečo si radšej zvolia naftu a hybrid, ktorá je výrazne poruchovejšia a v meste má podstatne vyššiu spotrebu. Najviac som sa bavil na vodičoch TDI, ktorý na konci obce sa mi lepili na zadok, ale za obcou pri zrýchľovaní ma už nevedeli predbehnúť
Hyundai i20 1,2 LPG BRC 02/2011 ice blue metallic 100.000 km
jeden jedinej rozumnej duvod, proc ne napr. i30 1,4i Patriot za 269.000,- ale radeji Auris HSD za 500.000,-, to neni jen o duvere ale i o cene!!! Navic jen na dovcu 1000km s Aurisem a Octavii 1,9 tdi na konci cesty bude mit Octavie nizsi spotrebu a nizsi emise. Proc radeji Prius za 750.000 a ne Avensis ci mazdu 6 at v benzinu ci dieslu za min penez. Ja bych si Auris HSD pro zenu klidne dejme tomu koupil ale za prijatelnou cenu. Takhle tam musim platit za motor navic a je mi u zadku ze mam lepsi zrachleni na konci obce. Tam te predjede kazda Octavie RS TSI (jestli to je blbe auto nebo ne nechme stranou).
Škoda O III 1,6tdi 7°DSG
- kubad
- **
- Kontaktovat uživatele:
cena Yarise HSD a 1,33 v srovnatelné výbavě je +/- stejná, dieselová verze je dokonce dražší, na Slovensku už mají v nabídce a sou ceny.
osobně kdyby byl HSD v nabídce loniu na podzim kdy se ten náš objednával tak bych ho vzal
osobně kdyby byl HSD v nabídce loniu na podzim kdy se ten náš objednával tak bych ho vzal
:hyu: IX55 3,0 V6 Premium +/- 10,5ltr/100km, 64tkm na tachometru 06/2010
New Yaris 1.33 Style Dual VVT-i Multidrive S mé drahé polovičky 01/2012
New Yaris 1.33 Style Dual VVT-i Multidrive S mé drahé polovičky 01/2012
to: Skyline
Keď už porovnávať, tak približne rovnaké verzie. i30 Patriot 1,4 je výkono slabší ako Auris HSD, nehovoriac o tom, že to nie je automat. Na Slovensku je Auris HSD lacnejší ako diesel. Nižšiu spotrebu možno bude mať Octavia ak celá trasa bude tvorená diaľnicou, avšak stačí nejaká stavebná uzávierka, kolóna a je to vyrovnané, emisie bude mať HSD jednoznačne nižšie ako diesel.
Keď už porovnávať, tak približne rovnaké verzie. i30 Patriot 1,4 je výkono slabší ako Auris HSD, nehovoriac o tom, že to nie je automat. Na Slovensku je Auris HSD lacnejší ako diesel. Nižšiu spotrebu možno bude mať Octavia ak celá trasa bude tvorená diaľnicou, avšak stačí nejaká stavebná uzávierka, kolóna a je to vyrovnané, emisie bude mať HSD jednoznačne nižšie ako diesel.
Ja jsem chtel rici co mne ma presvedcit koupit auto na jezdeni do prace radeji za 500.000,- nebo ze 270.000,- kaslu na vybavu. cca 70 km denne parkuji venku.
Nejlevnejsi hybrid Auris 539.000,- dival jsem se ted na cenik, neprevedci mne to. za 750.000,- plne vybaveny Avensis v benzinu s automatem. Auto jak se patri. Kdysi jsem z hybridu byl u vytrzeni ale uz jsem vystrizlivel.
V letze v zacpe nebude mit Auris HSD velkou vyhodu, klimatizace rychle spotrebuje ulozenou energii a pak bude muset mit stejne nastartovany motor. A to nemluve o tom ze kufr ma asi jak Punto.
Nejlevnejsi hybrid Auris 539.000,- dival jsem se ted na cenik, neprevedci mne to. za 750.000,- plne vybaveny Avensis v benzinu s automatem. Auto jak se patri. Kdysi jsem z hybridu byl u vytrzeni ale uz jsem vystrizlivel.
V letze v zacpe nebude mit Auris HSD velkou vyhodu, klimatizace rychle spotrebuje ulozenou energii a pak bude muset mit stejne nastartovany motor. A to nemluve o tom ze kufr ma asi jak Punto.
Škoda O III 1,6tdi 7°DSG
Jasné, ja by som tiež nekupoval auto za 20.000 EURO. Išlo mi len o porovnanie rovnako vybaveného Aurisa diesel a HSD, a O II v nafte tiež nekúpiš lacnejšie ako 20.000 EURO.
Zajimalo by mne zda Toyota zvyhodnuje hybridy ci ne. Jestli ma srovnatelnou marzi jak normalnich modelu.
Uprimne Auris ma velkou nevyhodu a to fakt maly kufr 279l nic moc, to byl problem i posledni generace Corolly. Octavie moc velky HSD auris moc maly. Proto zvolme I30 II v plne vybave jako vyteze tohoto klani, i kdyz jsme se meli bavit o tom zda IX20 nebo Yaris
Uprimne Auris ma velkou nevyhodu a to fakt maly kufr 279l nic moc, to byl problem i posledni generace Corolly. Octavie moc velky HSD auris moc maly. Proto zvolme I30 II v plne vybave jako vyteze tohoto klani, i kdyz jsme se meli bavit o tom zda IX20 nebo Yaris
Škoda O III 1,6tdi 7°DSG
Víťaz nebude asi ani jeden, Prius má batožinový priestor 445 L, O II má síce viac, ale 445 L postačí.
O II stojí v rovnakej výbave tak ako Prius, tak teraz poraď, čo si vybrať: naftu, kde je vyššia pravdepodobnosť poruchy, po 150.000 - 200.000 km investícia do DPF filtra, alebo hybrid?
Ale to len tak okrajovo, späť k Yarisu a ix20.
O II stojí v rovnakej výbave tak ako Prius, tak teraz poraď, čo si vybrať: naftu, kde je vyššia pravdepodobnosť poruchy, po 150.000 - 200.000 km investícia do DPF filtra, alebo hybrid?
Ale to len tak okrajovo, späť k Yarisu a ix20.