Tak mám za sebou 2. garanční prohlídku a dovolte abych se s Vámi podělil o zkušenosti.
Auto jsem zakoupil v AutoPalace Butovice a jezdím tam i na garančky.
Začátkem února jsem s autem dorazil na druhou garanční prohlídku. Při předání sem nahlásil pár nedostatků, které mě během roku trápily.
- nefunkční ruční brzda (o tom se tady dost píše, nechápu proč sem nebyl svolán na opravu),
- brutální vrzání pátých dveří při přejezdu nerovností (to už sem hlásil při první garančce, ale nic s tím neudělali),
- pravděpodobný únik chladící kapaliny (asi týden před návštěvou servisu sem si při pravidelném dolévání kapaliny do ostřikovačů všiml, že expanzka chladiče je prázdná).
- klepání výfuku při startu
Předběžná cena dle zakázkového listu 8 tis.
Auto sem nechal brzy ráno v servisu a hurá do práce. Už během dopoledne mi servis volá s tím, že zaznamenali únik chladící kabaliny mezi hlavou a blokem motoru, že si tam auto musí nechat a oprava potrvá cca 14 dní! Co se dá dělat že, a zavěsil sem. Následně jsem si uvědomil, že mi mohl servis alespoň nabídnout náhradní vůz, tak tam volám zpět, že bych měl jako zájem o náhradní vozidlo no a oni na to, že jsou všechny rozpůjčované, že nejdřív za cca týden. Heh. No comment. Kolik těch náhradních vozů mají? Jeden nebo dva? No nic. Alespoň se mi během těch 14ti dnů naskytla přiležitost najezdit dost kilometrů se zapůjčenou i30 a posléze i20 (přátelé a rodina). Upřímně, jsem velice rád, že mám ix20
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- ale to je vedlejší a naprosto jistě subjektivní.
Za 12 dnů se mi servis ozval, že je auto připraveno k vyzvednutí. Tak "brzy" sem to fakt nečekal. Dojedu tam, dostanu fakturu na 9700 + nějaké drobné !!!! (to mi málem oči vypadly z důlků) a hurá - konečně - domů. Jaké ale bylo mé překvapení. Na první křižovatce sem auto málem roztřískal při dobržďování na semaforu! Pedál brzdy šel skoro až na podlahu. Nu co, říkám si, jak měnili brzdiče a kapalinu, asi si to musí sednout. Dal sem tomu cca 200km a projev pedálu se nezměnil. Poté, co v něm jela manželka a málem auto opřela do zdi jsem zavolal do servisu, že mám trošku problém. Auto jsem druhý den dovezl a čekal na opravu, která měla trvat cca 2 hodiny (pro momentální nedostatek mechaniků). Po hodině a půl mám telefon, že jeden z brzdičů, které byly v garanci vyměněny je vadný a příliš se rozevírá, což způsobuje onen propad pedálu. Oprava do následujícího dne. Opět se mě nikdo nezeptal jestli náhodou nepotřebuji náhradní vůz, přesto, že jsem mimopražský, tak šup šup na autobus a hybaj domů.
Auto ještě nemám, mělo by být zítra. Snad to tak bude a snad už bude i brzdit jak má.
Proč to celé píšu? Chtěl bych vědět jak podobné situace řeší váš servis. Nabídne automaticky při opravě náhradní vůz? Stalo se vám, že garanční prohlídka byla dražší než původně deklarovaná částka? V seznamu provedených úkonů je 2x zkušební jízda za celkem 1170Kč. Nějak nechápu, že při oné zkušební jízdě nepřišli na to, že nefungují brzdy .... asi brzdí motorem a sešlápnutí brzdového pedálu po výměně brzdičů neriskují. Jinak si to nedokážu vysvětlit.
Výfuk klepe taky vesele dál, ale je to jen občasná záležist - asi už trošku vytahané silentbloky.
Co beru jako plus je, že se jim podařilo odstranit otřesné vrzání pátých dveří. Díky tomu teď slyším, že mi něco klepe uprostřed palubní desky, ale doufám, že to snesu do příští garančky.
Jinak jsem s autem jako takovým absolutně spokojený - jen ten servis mě letos "trošku" dostal.