hučení při vyšší rychlosti
Moderátoři: Martun, Moderátoři
- ZdeněkSvoboda
Re: hučení při vyšší rychlosti
Jojo, ticho Jde o to na jak dlouho.
Měl jsem špatnou i geometrii, to tichu taky nepřidalo.
Jenom ten kravál od tlumičů kdyby nebyl Ale vím, musím je vyměnit
Měl jsem špatnou i geometrii, to tichu taky nepřidalo.
Jenom ten kravál od tlumičů kdyby nebyl Ale vím, musím je vyměnit
Současnost: Škoda Octavia combi 1.6 TDI 77kW (chip na 96kW), Elegance (2012)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
- Reklama
Prostě vezmi do ruky kladívko a rozbij prasátko a hned bude aspoň na dva tlumiče .... zbytek už nebude taková finanční prda To ticho a bezpečná jízda za to prostě stojí !!! Ještě dneska si to pořád užívám ....ZdeněkSvoboda píše: Ale vím, musím je vyměnit
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Přesně jak píše Vilda a mne se teď k tomu přidalo ještě řazení
Accent 1.5 CRDi ELEGANCE - Black Ebony
- Petr 1,5CRDI
- *
Zdravím všechny,
Mam auto 2 roky a 15 dní najeto 27tis. a nyní jsem si všimnul, že levé přední kolo při rychlosti 30 - 60 píská. Autorizovaný servis jsem při druhé garanční prohlídce už nevyužil. Nemám žádné razítko v servisní knížce. Myslíte, že je možné tuto závadu uplatnit v 3 leté záruce?
Pokud to někdo uplatňoval, tak by tato informace pomohla.
Díky
Mam auto 2 roky a 15 dní najeto 27tis. a nyní jsem si všimnul, že levé přední kolo při rychlosti 30 - 60 píská. Autorizovaný servis jsem při druhé garanční prohlídce už nevyužil. Nemám žádné razítko v servisní knížce. Myslíte, že je možné tuto závadu uplatnit v 3 leté záruce?
Pokud to někdo uplatňoval, tak by tato informace pomohla.
Díky
Naposledy upravil(a) Petr 1,5CRDI dne 17 črc 2012, 12:20, celkem upraveno 1 x.
Petr z Roudnice
accent 1,5CRDI a Tuscon 1.7CRDI v provozu od 07/10 a od 05/2018
průměrná spotřeba 5 - 5,5l/100km a 6-7l/100km
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
ak budu chciet, tak ta poslu prec uplne bez problemov, pretoze si nedodrzal zarucne podmienky nadstandartnej zaruky
bude to zrejme lozisko, tam je cena cca do 1000kc + nejakych 500kc praca v nejakom "neautorizovanom" servise.. Moja tradicna otazka - fakt sa pocas zaruky oplati chodit inam? evidentne nie
bude to zrejme lozisko, tam je cena cca do 1000kc + nejakych 500kc praca v nejakom "neautorizovanom" servise.. Moja tradicna otazka - fakt sa pocas zaruky oplati chodit inam? evidentne nie
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Zakonna je dva roky, pro tebe se uz zadna trileta nevztahuje, jelikoz jsi z nejakych nepochopitelnych duvodu do autorizaku nejel a tim padem nesplnil podminky. Muzes to ale jet zkusit, ma program dobry vule a obcas neco po zaruce resi - hlavne obvykly problemy danyho modelu.
Dnes, kdy je mozne donest vlastni filtry, vlastni olej, vlastni kapaliny, je nesmysl servisovat nekde u Pepika ve stodole. Je to tady napsany asi stokrat a stejne to nema efekt. A pri prodeji auta taky nedela dobrotu, kdyz serviska zeje prazdnotou.
Dnes, kdy je mozne donest vlastni filtry, vlastni olej, vlastni kapaliny, je nesmysl servisovat nekde u Pepika ve stodole. Je to tady napsany asi stokrat a stejne to nema efekt. A pri prodeji auta taky nedela dobrotu, kdyz serviska zeje prazdnotou.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
zjistit puvod piskani,muze to byt prirezly kopyto na vodicich cepech,stava se ze jak to rozeberou tak to namazou nevhodnym typem maziva a gumicka ktera je na vodici cepu naboptna a uz se to nevraci-piskani od brzd zvlast kdyz se zahrejou, pak to muze byt pistek v kopytu kdy je prituhly a nevraci se jak ma(kdy ti menili brzdovku naposled,po 2 letech nebo jeste vubec ne),jak ti to delali v servisu podivej jestli neni nahodou taky ohly stit -jemne se dotyka kotouce, pri zahrati pak dochazi k moznemu piskani a potom jak je zmineno lozisko v kole
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
Je to tak, jak píše pavel ..... nejdřív pořádně vyčistit brzdy a promazat plovoucí třměny. Tohle by měl zvládnout každý, kdo je jen trochu manuálně zručný .... stačí na to jeden očk. klíč 14, ocelový kartáč, vazelína a hadr není potřeba hned jezdit do servisu ...
Já jen, aby sis nenechal vyměnit ložisko a za chvilku nezjistil, že to píská pořád .....
Já jen, aby sis nenechal vyměnit ložisko a za chvilku nezjistil, že to píská pořád .....
Naposledy upravil(a) Vilda dne 17 črc 2012, 19:36, celkem upraveno 1 x.
- Petr 1,5CRDI
- *
Někde seženu razítko do servisní knížky. Přímo v autorizovaném servisu jsem dostal informaci před rokem, že auto neztrácí záruku pokud bude vše měněno podle předpisu jinde (Je to ze zákona) a zrovna tato závada na servis nemá žádný vliv v případě, že to bude ložisko.
Díky za Vaše názory, zkusím ještě vyčistit ty brzdy.
PS: Jinak jsem měl za celou dobu jeden problém s autem cca po 1,5 roku nepříjemné vibrace občas. I přes garanční prohlídku absolvovanou u nich rovnou ještě než auto viděli závadu odsoudily na špatnou naftu a na to se záruka nevztahuje. Příště to zase hodí na díru na silnici atd. takže to taky není žádná výhra u autorizovaného servisu. Pokud cena výměny bude cca 1500Kč, tak jsem pořád ušetřil. I když musím přiznat, že teď trošku lituji, že jsem ještě jednou nešel do autorizovaného servisu. Mohl bych po nic více dupat.
Díky za Vaše názory, zkusím ještě vyčistit ty brzdy.
PS: Jinak jsem měl za celou dobu jeden problém s autem cca po 1,5 roku nepříjemné vibrace občas. I přes garanční prohlídku absolvovanou u nich rovnou ještě než auto viděli závadu odsoudily na špatnou naftu a na to se záruka nevztahuje. Příště to zase hodí na díru na silnici atd. takže to taky není žádná výhra u autorizovaného servisu. Pokud cena výměny bude cca 1500Kč, tak jsem pořád ušetřil. I když musím přiznat, že teď trošku lituji, že jsem ještě jednou nešel do autorizovaného servisu. Mohl bych po nic více dupat.
Petr z Roudnice
Petr 1,5CRDI : Kdyby sis nevěděl rady, tak pošli SZ a já Ti po mobilu poradím jak na to ... asi spáchám foto návod jak udělat rozborku a údržbu brzd, protože spousta lidí hledá za banalitou nějaký závažnější problém .... jakmile budu mít trochu času, tak to spáchám .... slibuju !!!!
Jojo, Vildovi to jde jedna báseň!
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW
prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
prodáno
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Tak na tu fotodokumentaci se taky těším, možná to jednou podle ní i udělám
Accent 1.4i Active - Continental Silver (10/2008-4/2015) prodáno
Marťas, tak tobě to snad taky jde jedna báseň .... přece si to od loňska nezapoměl když se údržba brzd dělá dvakrát do roka ( jaro a podzim ... vždy při výměně letních a zimních pneu ), tak od nich nic nemůže pískat ani hučet .... ovšem když na to dva - tři roky nikdo nešáhnul, tak se nesmí divit, že se začnou ozývat různé nepěkné zvuky vazelína díky vysokým teplotám v brzdových třmenech tuhne a ztrácí mazací schopnost
A určitě bych nespoléhal na servis, že toto udělají při garančkách ... tak to prosím pěkně ani náhodou vlastním totiž specialní vazelínu právě na plovoucí třmeny a při každé svojí údržbě ji tam najdu, takže si servis těchto komponentů při garančkách vůbec nevšímá
Návod samozřejmě udělám, jen mějte prosím chvilku strpení .... v práci běží dovolené a tak většinu času trávím za lívancem služebáku
A určitě bych nespoléhal na servis, že toto udělají při garančkách ... tak to prosím pěkně ani náhodou vlastním totiž specialní vazelínu právě na plovoucí třmeny a při každé svojí údržbě ji tam najdu, takže si servis těchto komponentů při garančkách vůbec nevšímá
Návod samozřejmě udělám, jen mějte prosím chvilku strpení .... v práci běží dovolené a tak většinu času trávím za lívancem služebáku
Vildo pamatuju, pamatuju.. ale jak víš... Až budeš dělat fotodokumentaci, asi nato přistavím svoje auto...
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW
prodáno
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
prodáno
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Márty, klidně se zastav a vezmi sebou foťák ..... já mám brzdy udělaný a do podzimka ještě času dost i když se nám to kurva rychle krátí