Instalace parkovacích senzorů
Moderátoři: miooo, Moderátoři
- DanielD952
- **
Instalace parkovacích senzorů
Ahoj, jsem tu nový, ale než jsem založil téma, tak jsem pečlivě hledal, zda už se to neřešilo...ale nenašel. Chtěl bych si namontovat parkovací senzory na santu dozadu (obyčejné např. z aukra), nemáte někdo s tímto zkušenost? Obhlížel jsem to a v místě kde bych je potřeboval umístit, je zrovna nějaká výztuž...v podstatě jsem nenašel místo kam by šli navrtat, ale nějak to musí jít když se to s tím i prodává. Nerad bych navrtal nárazník a pak zjistil že to tam nedám Tak se raději ptám na zkušenosti. Díky.
Hyundai Santa Fe 2,2 CRDI, 143kw, 194 PS, 387 Nm, 2007
Spotřeba 7,0 - 7,5l/100km
- Reklama
- DusanCZ
- **
- Kontaktovat uživatele:
Re: Instalace parkovacích senzorů
Ja jsem koupil origo sadu se 4mi senzory na nemeckem Ebay, v sade pak byla i lepici folie, ktera se nalepila na naraznik a presne ukazala kam se maji vyvrtat diry, kabelaz se jen rozpojila a vlozil se mezikus a bylo hotovo.DanielD952 píše:Ahoj, jsem tu nový, ale než jsem založil téma, tak jsem pečlivě hledal, zda už se to neřešilo...ale nenašel. Chtěl bych si namontovat parkovací senzory na santu dozadu (obyčejné např. z aukra), nemáte někdo s tímto zkušenost? Obhlížel jsem to a v místě kde bych je potřeboval umístit, je zrovna nějaká výztuž...v podstatě jsem nenašel místo kam by šli navrtat, ale nějak to musí jít když se to s tím i prodává. Nerad bych navrtal nárazník a pak zjistil že to tam nedám Tak se raději ptám na zkušenosti. Díky.
Santa Fe 2,2 CRDI 114KW 4X4 MR 2009 EXECUTIVE
Sleek Silver/černá kůže
Sleek Silver/černá kůže
- DanielD952
- **
Takže nebylo potřeba sundat nárazník? Příjde mi že tam je právě nějaká výstuha a nedostanu se tam k těm kabelům které protáhnu...DusanCZ píše:
Ja jsem koupil origo sadu se 4mi senzory na nemeckem Ebay, v sade pak byla i lepici folie, ktera se nalepila na naraznik a presne ukazala kam se maji vyvrtat diry, kabelaz se jen rozpojila a vlozil se mezikus a bylo hotovo.
- DusanCZ
- **
- Kontaktovat uživatele:
No ja ho sundaval, jelikoz mi montovali jeste tazne )DanielD952 píše:Takže nebylo potřeba sundat nárazník? Příjde mi že tam je právě nějaká výstuha a nedostanu se tam k těm kabelům které protáhnu...DusanCZ píše:
Ja jsem koupil origo sadu se 4mi senzory na nemeckem Ebay, v sade pak byla i lepici folie, ktera se nalepila na naraznik a presne ukazala kam se maji vyvrtat diry, kabelaz se jen rozpojila a vlozil se mezikus a bylo hotovo.
Santa Fe 2,2 CRDI 114KW 4X4 MR 2009 EXECUTIVE
Sleek Silver/černá kůže
Sleek Silver/černá kůže
- DanielD952
- **
Ahoj, byl by někdo z vás kdo má od výroby instalované parkovací senzory tak moc hodný a napsal by mi míry pro instalaci podle fotky kterou sem přidávám...stačí napsat číslo podle obrázku a k tomu hodnotu. Jsou ty senzory ve vodorovné rovině? A klidně beru míry i podle dodatečně dodaných systémů parkovacích. Ještě jsem taky v inzerátech narazil na instalaci jak je uvedeno na druhé fotce, myslíte, že by to bylo tak lepší?
Díky za jakoukoliv radu, nerad bych to podělal
- Přílohy
-
- senzory1.jpg (140.99 KiB) Zobrazeno 4352 x
-
- senzory2.jpg (139.12 KiB) Zobrazeno 4352 x
U každého senzoru je manuál včetně hodnot pro vrtání děr. Záleží na úhlu jaký je schopen senzor pojmout. Osobně bych doporučil ver. obr. č.2.DanielD952 píše:Ahoj, byl by někdo z vás kdo má od výroby instalované parkovací senzory tak moc hodný a napsal by mi míry pro instalaci podle fotky kterou sem přidávám...stačí napsat číslo podle obrázku a k tomu hodnotu. Jsou ty senzory ve vodorovné rovině? A klidně beru míry i podle dodatečně dodaných systémů parkovacích. Ještě jsem taky v inzerátech narazil na instalaci jak je uvedeno na druhé fotce, myslíte, že by to bylo tak lepší?
- DanielD952
- **
Ano manuál tam je, ale zakreslený na obrázku auta typu VW Passat a míry uvedeny např. 60 - 80cm atd. To je vše takový hodně zhruba, tak bych se řídil radši originálem. Navíc bych nerad navrtal díru někde v místě kde je traverza...
Dotaz - dnes jsem při čištění senzorů trošku víc na jeden zatlačil a zamáčkl ho dovnitř. Zezadu jsem se kvůli výstuhám nedostal, tak asi budu muset sundat nárazník. Je to moc složité???
- DanielD952
- **
No to by mě taky zajímalo zda je to složité, můžeš mi pak dát vědět Bez sundání nárazníku tam ty senzory asi nedám, protože je tam ta traverza, kde se člověk musí trefit do takové prohlubně, ale tam je zase nějaký polystyren, takže to bez sundání nevidím. Navíc jsem zjistil, že světla od zpátečky na které se to napojuje jsou na té výklopné části kufru, takže se budu muset napojit někde po cestě kde vedou ty kabely, ale jak najít ten správný, to vůbec netušímsherwood píše:Dotaz - dnes jsem při čištění senzorů trošku víc na jeden zatlačil a zamáčkl ho dovnitř. Zezadu jsem se kvůli výstuhám nedostal, tak asi budu muset sundat nárazník. Je to moc složité???
Tak nakonec jsem nárazník nemusel oddělávat, stačila k tomu taková ta pružná věcička, které se na konci vytahují tři prsty.
10 min. práce a čidlo opět funkční......
-
- *
a když není ta ,,věc,, tak stačí i tenkej drátek, moje prácesherwood píše:Tak nakonec jsem nárazník nemusel oddělávat, stačila k tomu taková ta pružná věcička, které se na konci vytahují tři prsty.
- Přílohy
-
- senz.JPG (125.94 KiB) Zobrazeno 4187 x
Naposledy upravil(a) petersonix dne 08 dub 2013, 10:59, celkem upraveno 2 x.
SF 2,2 114kw AT
-
- *
udělal bych to určitě jako na obrázku 1, já i otec to máme teda taky tak a i na jiných Fáčkách to tak vídávám...DanielD952 píše:Ahoj, byl by někdo z vás kdo má od výroby instalované parkovací senzory tak moc hodný a napsal by mi míry pro instalaci podle fotky kterou sem přidávám...stačí napsat číslo podle obrázku a k tomu hodnotu. Jsou ty senzory ve vodorovné rovině? A klidně beru míry i podle dodatečně dodaných systémů parkovacích. Ještě jsem taky v inzerátech narazil na instalaci jak je uvedeno na druhé fotce, myslíte, že by to bylo tak lepší?
SF 2,2 114kw AT
Mam to od hyundai a taky je to ta varianta c.1 ... mimochodem jedno musim taky vymenit tak jsem zvedav jestli bude treba demontovat naraznik
- DanielD952
- **
Tak hotovo. Myslím, že na to, že to není originál a nelakovalo se to - takto koupeno, barva sedla, tak výsledek slušný. 100% funkčnost i spokojenost. Parkovací systém 500Kč a montáž 1000Kč - neměl jsem čas se v tom vrtat, tak jsem to dal autoelektrikářovi.
- Přílohy
-
- IMG_20130724_200221.jpg (222.5 KiB) Zobrazeno 3887 x
-
- *
pěkná práce , nepřemýšlel jsi ještě nad předníma parkovačkama?
SF 2,2 114kw AT