zadní nápravnice - výměna,cena
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
- black_sheep
- Moderátor
Re: zadní nápravnice - výměna,cena
ta zadní nápravice bude stejná na coupe, kombi i sedanu
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
- Reklama
Ahoj , ta nápravnice ze sedanu a combi je stejná já to taky řešil. Tady koukám kolik dáváte za novou nápravnici někde jsem ji viděl za 3500kč kouknu na net a kdyžtak pošlu odkaz.jo je to na aukru tady je odkaz
http://aukro.cz/zadni-napravnice-hyunda ... 65278.html
ted je tam na aukru ještě jedna levnější
http://aukro.cz/nova-zadni-napravnice-m ... tabsAnchor
Luděk
http://aukro.cz/zadni-napravnice-hyunda ... 65278.html
ted je tam na aukru ještě jedna levnější
http://aukro.cz/nova-zadni-napravnice-m ... tabsAnchor
Luděk
To já zadní nápravnici řešil v roce 2010, sehnal jsem na vraku jak novou za 1500kč, tá moje byla moc zrezlá a děravá, když jsem jí vytáhl (tu starou) tak jsem na ní dupl a celá se prohla občas ji kontroluju a teďka se chystám ji přes zimu nějak dobře ošetřit, ono se to vyplatí koupit nějakou barvu do dvou kil než sundávat zadní nápravu a shánět jinou.... museli jsme starou vypálit let lampou jak ty šrouby byli zarezlý
Kdyby někdo věděl o nějakým spreji nebo o něčem dobrým na ramena či nápravy tak sem s tím, Hammerite a jiný základní barvy mám odzkoušený a žádnej zázrak ten Hammerite.
Kdyby někdo věděl o nějakým spreji nebo o něčem dobrým na ramena či nápravy tak sem s tím, Hammerite a jiný základní barvy mám odzkoušený a žádnej zázrak ten Hammerite.
Hyundai Lantra 1599ccm/ 84kw r.v. 1997
No já jsem udělal tohleto https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=67&t=21944 myslím ,že je to dobrý,ale to by jsi musel ji celou sundat a to je dost práce. Jinak si taky myslím, že ty nápravy reznou tím, že jsou tam ty veliký díry na montáž ramen a těma se dostává voda do nápravnice a protože je nápravnice trochu prohnutá tak se tam drží a nemůže vytéct a tím to rezne. podle toho co jsem viděl tak to mají všicni zrezlí ve stejným místě a odpovídá to mojí teorii,ale možná je to blbost a někdo to tu vyvrátí. Já tam mám ted ty černý špunty co zamezujou přístupu vodě-mám ji taky z vrakárny a byla jediná co byla ok a měla tyhle špunty. Jinak barvu bych hledal nějakou měkkou, a dal bych ji ve více vrstrvách, protože tvrdou ti kameny odprýsknou a zase budeš reznout
V prosinci mi technická končila, tak sem řešil, co s nápravnicí... tak jsem uvažoval i o tom zinku...problém je ta převozní barva... musela by se odstranit (v žárové zinkovně nedělají).
Vevnitř by to byl porod a není jistota, že ta převozní barva budedokonale dole.
Navíc je potřeba stejně nejvíc ochránit nápravnici vevnitř.
Tak jsm koupil Lakový asfalt Konkor. Je dost tekutý aby zatekl i do spár.
Nápravnici jsem prostříkal tech. benzínem, aby se odmastila... pak pečlivě oblepil a zalepil švy a díry (jednu malou nechat ) ... no a nalol asfalt a štěrchal, aby se všude dostal a pak nechal nápravnici v provozní poloze, aby silnější vrstva byla vespod, kde může stát voda a nechal zaschnout (lakový benzín z konkoru vyschne a zbude asfaltový povlak).
Po uschnutí následovaly dvě vrstvy zvenku.
Po pečniveém uschnutí byla připravena na montáž.
Ta stála v servisu 2000 i s geometrií (kromě jednoho šroubu šly všechny ).
Pak následovala technická ( v poho)
a ještě nové rozvody ( v 92 tis. km, poprvé ) a ale i bohužel spojka (vysypané vypín. ložisko, dědek v německu asi jezdils nohou na pedálu ).
Takže naše lantřička Lahváček má v novém roce novou nápravnici ,rozvody,spojku a STK
Vevnitř by to byl porod a není jistota, že ta převozní barva budedokonale dole.
Navíc je potřeba stejně nejvíc ochránit nápravnici vevnitř.
Tak jsm koupil Lakový asfalt Konkor. Je dost tekutý aby zatekl i do spár.
Nápravnici jsem prostříkal tech. benzínem, aby se odmastila... pak pečlivě oblepil a zalepil švy a díry (jednu malou nechat ) ... no a nalol asfalt a štěrchal, aby se všude dostal a pak nechal nápravnici v provozní poloze, aby silnější vrstva byla vespod, kde může stát voda a nechal zaschnout (lakový benzín z konkoru vyschne a zbude asfaltový povlak).
Po uschnutí následovaly dvě vrstvy zvenku.
Po pečniveém uschnutí byla připravena na montáž.
Ta stála v servisu 2000 i s geometrií (kromě jednoho šroubu šly všechny ).
Pak následovala technická ( v poho)
a ještě nové rozvody ( v 92 tis. km, poprvé ) a ale i bohužel spojka (vysypané vypín. ložisko, dědek v německu asi jezdils nohou na pedálu ).
Takže naše lantřička Lahváček má v novém roce novou nápravnici ,rozvody,spojku a STK
- Přílohy
-
- pf lantra.jpg (203.95 KiB) Zobrazeno 3105 x
No a takto to s novou nápravnicí vypadá
- Přílohy
-
- IMG_5187.jpg (169.61 KiB) Zobrazeno 3102 x
Teď to budu muset řešit i já na Lantře dnes jsem přezouval a jen tak,že poklepu nápravu...na jedný straně dobrý a na druhý tohle dá se to nějak zavařit nebo raději novou potřebuji,aby lantra vydržela ještě 2 roky ale kvůli dětem zase bezpečí http://pastorkovic.rajce.idnes.cz/Zadni_naprava/ ještě ta díra pokračuje trochu nahoru
Hyundai i30 combi 2gen. 1.6 mpi r.v.2015
Škoda Octavia combi 1.9 tdi r.v. 2000
Hyundai Lantra 1.6 16V r.v. 1999
Škoda Octavia combi 1.9 tdi r.v. 2000
Hyundai Lantra 1.6 16V r.v. 1999
- Limitz
- Kontaktovat uživatele:
to je spíš na výměnu
Hyundai Lantra 1.8 r.v. 1996 R.I.P.
momentálně služební Audi A6 Avant 2,5tdi quattro 360 000km
Limitz89@seznam.cz
Limitz89@seznam.cz
- black_sheep
- Moderátor
určitě vyměnit! klidně za použitou, když budeš mít kliku jako já a půjde sehnat nějaká bez koroze.
I ❤ cars
tak to si jeste nevidel tu moji , ja mam diru v tom samem miste ale vetsi, napravu mam doma.Chci to sverit servisu. Jak dlouho trva ta vymena ? orientacne?
Hyundai Coupe 2.0 16V - LPG
Skoda Felicia 1.3i - ex
Skoda Felicia 1.3i - ex
- Limitz
- Kontaktovat uživatele:
není to nic složitého, největší problém bude povolit šrouby, vidím to tak na cca hodinu práce, pokud půjde vše dobře
Limitz89@seznam.cz
Limitz89@seznam.cz
Diky,
no tak to verim, ze ty srouby budou pakarna spis abych vedel orientacne,ze to treba netrva tejden ...kdyz to budou menit jeste neco co je dobry rovnou vymenit?
no tak to verim, ze ty srouby budou pakarna spis abych vedel orientacne,ze to treba netrva tejden ...kdyz to budou menit jeste neco co je dobry rovnou vymenit?
Skoda Felicia 1.3i - ex
Skoda Felicia 1.3i - ex
- Limitz
- Kontaktovat uživatele:
teď už si moc nevybavuju jak to tam vůbec vypadá ale mrkl bych se v jakém stavu jsou stabilizační tyčky, případně silentbloky a čepy, pokud tam nějaké jsou vážně už nevím co všechno na zadní nápravě je
Limitz89@seznam.cz
Limitz89@seznam.cz
hmm, to abych se na tu svou taky mrknul...
Hyundai Lantra GLS, 1,6i 16V 84kW, r.v.1996
Hyundai New Accent Elegance, 1,6i 16V 82kW, r.v.2008
bylo: 2x Hyundai Accent GLS, 1.3i 12V 55kW, r.v. 1994
VAZ 21011, 1.3 50kW, r.v. 1977
Hyundai New Accent Elegance, 1,6i 16V 82kW, r.v.2008
bylo: 2x Hyundai Accent GLS, 1.3i 12V 55kW, r.v. 1994
VAZ 21011, 1.3 50kW, r.v. 1977
No ja jsem daval do hromady rucku a oprel jsem se do napravy a zustala mi v ni ruka:D.....no tak kdyby nekdo mel nejakej dobrej tip servis kde to dobre vymenej , nebo nekdo kdo by si chtel nejakou kacku vydelat tak jsem jedno ucho :)
Skoda Felicia 1.3i - ex
Skoda Felicia 1.3i - ex