A prozraďte mi kde se u nás dá jezdit rychleji než 200km/h, že vás to tak pálí

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Ať tak nebo tak, v každém případě v tomto obdivuji a zcela zastávám Německou legislativu a uplatnění zákon. Na jedné straně řidiči na dálnicích nejsou omezováni maximální povolenou rychlostí a každý si to tam může mastit dle svých dovedností a schopností a možností auta a na druhé straně, pokud ten, kdo jede výrazně rychleji (přesnou definici a formulaci zákona neznám), a stane se účastníkem dopravní nehody i když není jejím přímým viníkem, tak vždy je ze strany policie označen právě on, jako viník. Tak že ten, kdo si to bude v nejrychleším levém pruhu mastit dvoustovkou a najednou těsně před ním mu tam někdo při předjíždění z pravého pruhu najede a dojde k havárii, tak i když jakoby logicky je viníkem řidič v autě, který se při předjíždění dostatečně nepřesvědčil, jestli může předjetí provést a nikoho jiného neohrozí nebo neomezí, tak v tomto případě bude vždy viníkem právě ten řidič, který si to mastil dvoustovkou. A v tom je ta úžasnost své vlastní volby a zodpovědnosti. Nejsi ničím omezen ale jakmile překročíš doporučenou rychlost 130km/h, vždy poneseš plnou zodpovědnost za sebe a i za druhé.enjoy píše:...a v nemecku tam kde je to dovolene taky skoro nikdo takhle rychle nejezdi,jen Cesi.nemcouri uz davno zjistili,ze to nemaji zapotrebi.snad krome dvoutunovych sedanu,ve kterych nic pod 200 neni ani citit,ze jede.
Výkon nejde po prekročení max. Nm dole. Teraz mám doma 1,6i 88kW a Ona zažne besnúť až medzi 5000 -6500 ot. Takže by bola škoda to nevyužiť. Do 5000 to nie je ono. A točiť iba od 5000 do 5700 by bolo málo, keď rozsah nízkych kvaltov 2,3,4 je cez 1000 ot. Točím, kým cítim, že motoru sa chce. V 6000 sa mu chce viac než v 5000ot.Vilda píše:Video dobrý .... ale měl bych jednu připomínku, jak se na dvoustovku dostat mnohem dřív.... podívej se, kde má Tvůj motor vrchol krouťáku ( na grafu ) a řaď kousek nad ním. Po překonání vrcholu kroutivého momentu jde výkon motoru strmě dolů i když ho točíš k omezovači .... takže jestli má vrchol k.m. třeba na 5 700 otáček, tak po překročení 5 900 odřazovat dolu a vůz zrychluje mnohem líp. Mám to vyzkoušený v Německu na dálnici Mnichov - Norimberg ... a rozdíl je několik vteřin
Docela rád bych viděl motor, který má vrchol krouťáku ve 1 200 ot/min a přitom točí 7 000 ot.Deegr píše: Nebo mi chceš říct, že auta, která mají vrchol krouťáku v 1200 ot, tak mají řadit v 1500 ot/min, aby jeli rychleji, než když řadí v 7000?
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |