Accent vs Rio
Moderátoři: Martun, Moderátoři
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nový Hyundai Accent
Přesně tuhle automatickou klimatizaci mám v Kii Rio.
Jen mě udivuje,že to RIO je doslova našlapané výbavou,ale chybí taková prkotina za pár korun-knoflík regulace svitu palubky a tlačítek ve všech dveřích...Jak jsem viděl v tom videu,tak ani Accent nemá regulaci. Palubka,tlačítka,klima.....svítí žlutě.Když budu velký šťoura,tak bych si trochu toho jasu ubral,ale i takhle je to dobré.
Jen mě udivuje,že to RIO je doslova našlapané výbavou,ale chybí taková prkotina za pár korun-knoflík regulace svitu palubky a tlačítek ve všech dveřích...Jak jsem viděl v tom videu,tak ani Accent nemá regulaci. Palubka,tlačítka,klima.....svítí žlutě.Když budu velký šťoura,tak bych si trochu toho jasu ubral,ale i takhle je to dobré.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
- Reklama
ti ji trošku závidim se mi vážně líbí, mš tady někde fotky?? bych se podival na rio..
AKTUÁLNI:
ŠKODA OCTÁVIA STYLE 1.9 TDI 66KW
PRODÁNO:
HYUNDAI ACCENT 1.5CRDI 96 KW
ŠKODA OCTÁVIA STYLE 1.9 TDI 66KW
PRODÁNO:
HYUNDAI ACCENT 1.5CRDI 96 KW
Do čech se v Accentu digi klima nedovážela ptal jsem se na ní ... šla jen na sever - Švédsko, Finsko a další ....
A ten na videu je tuším turek .... tam se Accent vyráběl, takže se tam digina asi sehnat dala.
A ten na videu je tuším turek .... tam se Accent vyráběl, takže se tam digina asi sehnat dala.
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
jarous020-RIO mám doma zatím týden.Fotky jsem ještě žádné neudělal(už jsem je slíbil i Gandalfovi ).Nebýt toho nešťastného EPS u Accenta,tak je dnes v garáži on.Chtěl jsem po vynikajících zkušenostech s Tiburonem u zůstat,i u auta pro manželku.Po zjištění,že Rio má hydraulický posilovač(a na klubech jsem nenašel jediný problém s ním),tak byla volba jasná.Pravda,najezdil jsem za týden kolem 1400km po bazarech,inzerátech..ale zatím musím napsat,že jsem spokojený a navíc moc příjemně překvapený .Kiu jsem doposud považoval za takového chudšího příbuzného (něco jako Škodivku u VW),ale nyní nevycházím z údivu,v jaké našlapané výbavě se tady prodávala. Tak malé auto a 10 airbagů .Když čtu třeba u současných Elanter o nepodsvětlených tlačítkách ve dveřích---Rio má všechna okna,zrcátka v elekt. a také všechna tlačítka vpředu i vzadu podsvětlená.
Včera jsem ji dal jízdně zabrat-ať ukáže,co dokáže .Ten 1,6l motor z tak lehkého auta dělá ďáblíka .Všechny rychlostní stupně tam jdou velice lehce.Jen zpátečka(přes kroužek)se tam musí víc strčit.
Zadní náprava je jednoduchá,trochu mě překvapilo,že tlumiče jsou vedle pružin a ne uvnitř .V zatáčkách si to na svoji kategorii nechá líbit dost,ale nesmí přijít nerovnost-potom má zadek snahu uskakovat .RIO je z výroby na origo 15" liťákách(195/55-15). Sedadla jsou fajn,jen bych je udělal s větším bočním vedením.
Použití materiálů,barevných kombinací(třeba volant,sedadla--v červeno/černém provedení,prošívání obkladů dveří červenou nití) je hodně povedené.V autě nic nevrže,neskřípe .Zatím velká spokojenost .
Auto je teď špinavé,tak snad bude v týdnu ještě trochu teplo,abych ho malinko opláchl a udělal pár fotek.
Včera jsem ji dal jízdně zabrat-ať ukáže,co dokáže .Ten 1,6l motor z tak lehkého auta dělá ďáblíka .Všechny rychlostní stupně tam jdou velice lehce.Jen zpátečka(přes kroužek)se tam musí víc strčit.
Zadní náprava je jednoduchá,trochu mě překvapilo,že tlumiče jsou vedle pružin a ne uvnitř .V zatáčkách si to na svoji kategorii nechá líbit dost,ale nesmí přijít nerovnost-potom má zadek snahu uskakovat .RIO je z výroby na origo 15" liťákách(195/55-15). Sedadla jsou fajn,jen bych je udělal s větším bočním vedením.
Použití materiálů,barevných kombinací(třeba volant,sedadla--v červeno/černém provedení,prošívání obkladů dveří červenou nití) je hodně povedené.V autě nic nevrže,neskřípe .Zatím velká spokojenost .
Auto je teď špinavé,tak snad bude v týdnu ještě trochu teplo,abych ho malinko opláchl a udělal pár fotek.
Vilda píše:Do čech se v Accentu digi klima nedovážela ptal jsem se na ní ... šla jen na sever - Švédsko, Finsko a další ....
Vildo,
pár accentů s digi klimou brázdí i české silnice, tenkrát byla chviličku v nabídce nějaká spešl výbava určena pro severský trh a skončily tady na českém... A byly celkem rychle rozprodány... Dokonce i tady na foru se to tehdy řešilo...
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... ek#p162582
VOLVO V70 Summum 11/2013 D4 120kW
Peugeot 206cc 2.0i 100kW
Bylo: S80 3,2 LPG, C4 1,6 LPG, Accent 1,5 CRDi, Favorit 1,3 LPG, Škoda Pick-Up 2000 1,9D
Peugeot 206cc 2.0i 100kW
Bylo: S80 3,2 LPG, C4 1,6 LPG, Accent 1,5 CRDi, Favorit 1,3 LPG, Škoda Pick-Up 2000 1,9D
jj,stou klimou je pravda,mi ji nabizeli extra doplnek za priplatek ted nevim kolik ale kolem 16-20.000 to bylo nebo kolik za to chteli,uz si nevzpominam,tak samo tempomat mi nabizeli,bohuzel tenkrat nebylo tolik penez jinak bych do toho sel
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
Borku, ty jsi úplný auto-testér, člověk si tu jen tak čte a dozví se o tom autě skoro všechno, co by ho zajímalo...
Na fotky si samozřejmě počkám, snad to vydržím... co mi taky zbývá
Na fotky si samozřejmě počkám, snad to vydržím... co mi taky zbývá
Accent 1.4i Active - Continental Silver (10/2008-4/2015) prodáno
tom + 69pavel : Tak je možný, že se na český trh dostalo pár kusů. ale ofiko Accent s digi klimou nebyl ( tedy aspoň u nás ) ..... možná, že nějaké salony ho dokázaly někde pokoutně sehnat, ale to nebyl případ Butovic měl jsem na zadku půl mega a cíleně jsem šel do nejvyšší výbavy ..... ale tohle co mám teď, byl TOP Taky jestli půjdu do dalšího nového tak si to rovnou namířím do NuBo caru Zbraslav ..... tady mají moji důvěru na rozdíl od AutoPalace Butovice ...
s digi. klimou sa dovažala aj do holandska ale tam to šlo aj s kož. interierom,vyhrev. volantom a zrkadlami a stresnym oknom
patriot93 píše: s digi. klimou sa dovažala aj do holandska ale tam to šlo aj s kož. interierom,vyhrev. volantom a zrkadlami a stresnym oknom
a vyhrivane sedacky a ve standartu byly tusim vsechny airbagy(i bocni)
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Gandalf-to víš,snažím se testovat a dostat se do Autosalonu na Primě......jen jsem se nenaučil ještě lhát a lézt do zadku VW--jinak bych tam byl už šéfredaktor.
69pavel-v našem stříbrném sršni jsou přední,boční i v každém sloupku od A-C.Celkem 10ks airbagů.Tolik snad nedávají ani do Rolsu (ale počítat je v akci nechci ) .
Chlapi-kolik vám vydržely destičky na Accentech?Dnes jsem sundal kola a kontroloval je,no a vypadá to,že tak 5-10000km a půjdou všechny do koše.To bude mít auto nalítáno 60 tisíc km a to se mě zdá na výměnu dost brzy.U jsem přední měnil někdy kolem 80t. a zadní tam jsou ještě původní a v pohodě(95t.km).A že to u zpomaluje z jiných rychlostí,razantněji a častěji .
69pavel-v našem stříbrném sršni jsou přední,boční i v každém sloupku od A-C.Celkem 10ks airbagů.Tolik snad nedávají ani do Rolsu (ale počítat je v akci nechci ) .
Chlapi-kolik vám vydržely destičky na Accentech?Dnes jsem sundal kola a kontroloval je,no a vypadá to,že tak 5-10000km a půjdou všechny do koše.To bude mít auto nalítáno 60 tisíc km a to se mě zdá na výměnu dost brzy.U jsem přední měnil někdy kolem 80t. a zadní tam jsou ještě původní a v pohodě(95t.km).A že to u zpomaluje z jiných rychlostí,razantněji a častěji .
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
zalezi od toho kto s tym jazdi a kde. Mne vydrzali 120 000km, potom som menil vsetko (vratane kotucov). predne dosky by 140 000km vydrzali hravo, pre zadne bolo 120 000 konecna .. viac info tu: https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=99&t=13389
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Borku ... Rio má abg. šest, jako můj Accent. Sice má záslepku s logem abg. na každém sloupku, ale jedná se o okenní pytel, který při bočním nárazu zakryje komplet boční okna ( přední i zadní ) .... mám to samé v Ácovi. Takže tři záslepky ve sloupcích znamenají ve skutečnosti jeden abg. .... ale velkejBorek píše:v našem stříbrném sršni jsou přední,boční i v každém sloupku od A-C.Celkem 10ks airbagů.
To bude mít auto nalítáno 60 tisíc km a to se mě zdá na výměnu dost brzy.
A co se týče brzd, tak vždycky bude záležet na tom, kdo s tím autem jezdil ..... a jestli s ním jezdila ženská, tak ty destičky mají výdrž skoro neskutečnou
Ahoj Vildo.Nebyla některá sanita Tvoje?
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ty destičky vyměnil na všech kolech.Zrovna jsem to preventivně odvzdušnil,v pondělí nechám nazout zimáky a potom ještě tažné zařízení.Jo a koupil jsem si nějaké speje na dutiny,tak to tam pořádně proleju. A potom už s ní bude manželka jen jezdit---dalších 50 roků .
Zimáky přezuji na ty kiácké hliníkové 15"disky,co tam jsou a letním Dunlopkám koupím nějaké jiné pěkné 15" .
U disků nechápu ty hovada v servisech/včetně prvovýroby,že na hliníky bouchají klasická závaží(i na novém jsem je měl),místo nalepovacích. Na jednom kole je doslova ožvýkaný kus kraje disku,jak nějaký "profesionál",sundával staré závaží(asi zbíječkou).Ten kraj ničí i když je tam naklepávají.
Měnil jsem také filtr klimatizace+ jsem ji vyčistil/vydesinfikoval.Vybaven nářadím a zkušenostmi z Tiburonu,kde je také za schránkou(to je opravdová schránka ) spolujezdce,ale tu drží spousta šroubů,potom ještě další západky,aby nic nevrzalo,neskřípalo...Sehnu se ke schránce v RIU,otevřu ji..... a už vidím technické zázemí palubovky -nevím jestli to má Accent stejně,ale tady se jen zatlačilo prstem na jednu vzpěru co drží víko schránky,potom na druhou....schránka vypadla a už jsem byl u filtru... Tady se dá filtr vyměnit opravdu do 1 minuty . Rio dostalo i nový vzduch.filtr i svíčky(použil jsem NGK BKR5ES-11-jak jsme se bavili v jiném vláknu)-kdo ví,kdy to bylo měněné.
Zimáky přezuji na ty kiácké hliníkové 15"disky,co tam jsou a letním Dunlopkám koupím nějaké jiné pěkné 15" .
U disků nechápu ty hovada v servisech/včetně prvovýroby,že na hliníky bouchají klasická závaží(i na novém jsem je měl),místo nalepovacích. Na jednom kole je doslova ožvýkaný kus kraje disku,jak nějaký "profesionál",sundával staré závaží(asi zbíječkou).Ten kraj ničí i když je tam naklepávají.
Měnil jsem také filtr klimatizace+ jsem ji vyčistil/vydesinfikoval.Vybaven nářadím a zkušenostmi z Tiburonu,kde je také za schránkou(to je opravdová schránka ) spolujezdce,ale tu drží spousta šroubů,potom ještě další západky,aby nic nevrzalo,neskřípalo...Sehnu se ke schránce v RIU,otevřu ji..... a už vidím technické zázemí palubovky -nevím jestli to má Accent stejně,ale tady se jen zatlačilo prstem na jednu vzpěru co drží víko schránky,potom na druhou....schránka vypadla a už jsem byl u filtru... Tady se dá filtr vyměnit opravdu do 1 minuty . Rio dostalo i nový vzduch.filtr i svíčky(použil jsem NGK BKR5ES-11-jak jsme se bavili v jiném vláknu)-kdo ví,kdy to bylo měněné.