4. servisni (garancni) prohlidka
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
4. servisni (garancni) prohlidka
nejsem si jisty, jestli to neni duplicitni tema, v teto sekci se neorientuji diky za pochopeni
Nicmene v patek jsme absolvovali 4. garancku. Probehla v Olomouci, cena vc dph 4840 Kc. Najeto jen 51800, takze se ndelalalo vse. Pristup takovy...nevim jak to rict. Klasicky v tomto servisu. Jet tam znovu, tak to beru jako otravnou zalezitost a nutne zlo :/
Nicmene v patek jsme absolvovali 4. garancku. Probehla v Olomouci, cena vc dph 4840 Kc. Najeto jen 51800, takze se ndelalalo vse. Pristup takovy...nevim jak to rict. Klasicky v tomto servisu. Jet tam znovu, tak to beru jako otravnou zalezitost a nutne zlo :/
i30 1.4 + kn, 12/2007
- Reklama
Re: 4. servisni (garancni) prohlidka
Ahoj
takže jsem chtěl zkusit změnu a protože v Olomouci je nový Hyundai HB,zkusil jsem 4tou garanční prohlídku tam.Mají smluvní servis (Elite) u Tesca v Olomouci.
S původním se nedá srovnat co se týká přístupu !!! Mám i30 cw 1,6 benzín,najeto za 2 roky 80 000km,vyměněno co je potřeba,vše ostatní dohodnuto na jiný termín,např,brzdové destičky vydrží ještě 10 000km,přijeďte potom,uděláme i svíčky,které jsou zatím OK !
Olej,filtry,geometrie,kontrola svíček ( jak již jsem psal OK ),klima není potřeba,bude zima ! + výměna zadní brzdové žárovky (na moje upozornění) cena 4033 Kč s DPH a to jsem auto dostal perfektně uklizené interiér vyčištěný a navoněný !!
Naprostá spokojenost Elite příště rozhodně zase ! S přístupem na Hejčínské se to nedá srovnat !!!
takže jsem chtěl zkusit změnu a protože v Olomouci je nový Hyundai HB,zkusil jsem 4tou garanční prohlídku tam.Mají smluvní servis (Elite) u Tesca v Olomouci.
S původním se nedá srovnat co se týká přístupu !!! Mám i30 cw 1,6 benzín,najeto za 2 roky 80 000km,vyměněno co je potřeba,vše ostatní dohodnuto na jiný termín,např,brzdové destičky vydrží ještě 10 000km,přijeďte potom,uděláme i svíčky,které jsou zatím OK !
Olej,filtry,geometrie,kontrola svíček ( jak již jsem psal OK ),klima není potřeba,bude zima ! + výměna zadní brzdové žárovky (na moje upozornění) cena 4033 Kč s DPH a to jsem auto dostal perfektně uklizené interiér vyčištěný a navoněný !!
Naprostá spokojenost Elite příště rozhodně zase ! S přístupem na Hejčínské se to nedá srovnat !!!
ix35 2.0i CVVT - mazel :-)
i30cw 1,6 benzin 93kW -out
i30cw 1,6 benzin 93kW -out
Ctvrta garancka je za mnou (80tkm/2.5 roku).
Autostop Rakovnik
i30 2.0
Obsah:
casova norma prohlidky (2,0),
kontrola klimatizace,
prohlidka karoserie,
4 baleni Wurth ochrany podvozku
voda do ostrikovacu -70st. or. VW, naredena
Material:
olejovy filtr,
vzduchovy filtr (menen pred deseti dny),
kabinovy filtr (-//-),
olej Castrol 5W40 (uz ten novy fluorescentni zeleny typ, ktery Castrol zavedl kvuli ochrane zakaznika/servisu)
brzdova kapalina,
chladici kapalina menena v rijnu, jelikoz hadicova svorka (plastova, nekvalitni) dodana k LPG protekala
or. svicky (resp. NGK)
Puvodni brzdy asi nebude potreba menit ani pri pristi garancce, na ktere me pro zmenu cekaji rozvody
Autostop Rakovnik
i30 2.0
Obsah:
casova norma prohlidky (2,0),
kontrola klimatizace,
prohlidka karoserie,
4 baleni Wurth ochrany podvozku
voda do ostrikovacu -70st. or. VW, naredena
Material:
olejovy filtr,
vzduchovy filtr (menen pred deseti dny),
kabinovy filtr (-//-),
olej Castrol 5W40 (uz ten novy fluorescentni zeleny typ, ktery Castrol zavedl kvuli ochrane zakaznika/servisu)
brzdova kapalina,
chladici kapalina menena v rijnu, jelikoz hadicova svorka (plastova, nekvalitni) dodana k LPG protekala
or. svicky (resp. NGK)
Puvodni brzdy asi nebude potreba menit ani pri pristi garancce, na ktere me pro zmenu cekaji rozvody
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hardcame, rozepiš se o tom novém oleji, teda jestli už jsi něco o něm nedal do jiného vlákna.
Dík.
Dík.
Moje info je takove: vznikaly stiznosti od lidi, ze jim olej nebyl vymenen. Proto Castrol prisel s fluoreskujicim barvivem, kdy sam zakaznik pomoci UV svetla pozna, zda olej je novy a ne jen dolity nebo uplne nevymeneny. Lze to ale zjistit jen do najezdu 1000km, pakse barvivo vytrati. Tohle opatreni chrani zaroven zakaznika i servis, coz mi prijde fajn. Olej patri do prislusenstvi Skoda (servis je autoriz Skoda/Hyu). Kvuli tomu jsem ale do nej nesel, u auta jsem pri kazdy prohlidce. Svuj olej jsem si vyjimecne nepritahnul, za prve mi byl vykraden sklad a o vsechny oleje jsem prisel a za druhy jsem na tu prohlidku zapomnel a prijel o 4 hodiny pozdejs...
jinak cesta domu byla nezvykle prijemna, mozna to je placebo, kdyz se delalo vic ukonu, mozna taky ne...chod mi prijde klidnejsi a hladsi, pritom svicky nemenim po 40tkm, ale po 20tkm a olej po 10tkm spolecne s filtry, takze by teoreticky nemelo nic novyho pod sluncem nastat...
Web: http://www.skoda-auto.cz/mam-vuz-skoda/ ... je-castrol
Důvěřujte známce kvality
Castrol EDGE Professional
- pomáhá vám šetřit jízdní náklady a zajišťuje trvale nejvyšší výkon vašeho motoru,
- je k dispozici exkluzivně v autorizovaných servisech ŠKODA, kde vám přejímací technici rádi představí jeho užitné vlastnosti,
- je motorový olej s fluorescenčním barvivem, byl testován v nejextrémnějších prodmínkách. Profesionální kvalitu rozeznáte velmi snadno: známkou špičkového výkonu oleje Castrol EDGE Professional je charakteristické barvivo, fluoreskující pod UV světlem.
(boze, ta Skodovka si neumi ani opravit chyby na strankach)
jinak cesta domu byla nezvykle prijemna, mozna to je placebo, kdyz se delalo vic ukonu, mozna taky ne...chod mi prijde klidnejsi a hladsi, pritom svicky nemenim po 40tkm, ale po 20tkm a olej po 10tkm spolecne s filtry, takze by teoreticky nemelo nic novyho pod sluncem nastat...
Web: http://www.skoda-auto.cz/mam-vuz-skoda/ ... je-castrol
Důvěřujte známce kvality
Castrol EDGE Professional
- pomáhá vám šetřit jízdní náklady a zajišťuje trvale nejvyšší výkon vašeho motoru,
- je k dispozici exkluzivně v autorizovaných servisech ŠKODA, kde vám přejímací technici rádi představí jeho užitné vlastnosti,
- je motorový olej s fluorescenčním barvivem, byl testován v nejextrémnějších prodmínkách. Profesionální kvalitu rozeznáte velmi snadno: známkou špičkového výkonu oleje Castrol EDGE Professional je charakteristické barvivo, fluoreskující pod UV světlem.
(boze, ta Skodovka si neumi ani opravit chyby na strankach)
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
A jakej olej je podle tebe skvelej? ja vzdy lil jen Shell, ten typ co se lije do formuli
Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2
i30 kombi 1.6 CRDi
yendis: pro kazdy auto je vhodny jiny olej, nelze pausalizovat. Ale s jistotou muzu rict, ze zadny LL nepovazuju za kvalitni, alespon ne z dlouhodobyho hlediska uzivani. Osobne bych ho nepouzil v zadnem pripade a je mi jedno, jestli porusim narizeni vyrobce. Pro svoje auto preferuju SAE 5W40 A3/B3/B4 (SL/CF, ted uz ale obvykly SM/CF), napr. Q8 Formula Excel, Sunoco Synturo Gold, Motul 8100, MOL Dynamic Essence, Total 9000E, Shell HX6-8, Liqui Moly Synthoil, Mobil Synt-S resp. X1 3000. Nejpodstatnejsi je pro me ale overitelna originalita zbozi, nikoliv znacka nebo nebo (casto podezrele) nizka cena. Usetrit muzu na vyberu pastiky a chleba, na oleji mi to neprijde z hlediskova pripadnych potizi vubec rozumny. Na kazdou vymenu pouzivam jiny olej a pred kazdou vymenou se vzdycky poradim s jednim nasim clenem popr. doplnkove mrknu na olejarsky forum.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Ten olej s tým farbivom mi do auta lejú asi od prvej (možno druhej) garančky, ale v ostatných potrebných špecifikáciách som ho našiel tuším len ako SAE 5W30, nie 40, a aj to len v jedinom e-shope. Aj hyundai ho má u nás len 5W30 - Castrol Magnatec Professional MP 5W-30.
i30 1.4 CVVT, 80 kW (2010)
V pondelok som zašiel do zatiaľ nemenovaného autorizovaného servisu na 4. garančnú prehliadku. Súčasne som reklamoval pískanie prevodovky. Dohodli sme sa, že mi oznámia výsledok ich "skúmania" a dohodneme ďalší postup. Dnes mi prijímací technik oznámil "vadný prítlačný tanier". To však nie je podstatné. Okrem toho mi prekvapivo oznámil: " Nevšimli ste si, že vám svieti kontrolka riadenia ? Veď vám nefunguje "servo" !!! Musíme vám vymeniť celý stĺpik riadenia, už sme ho aj v rámci záruky objednali !!!!
Len spresním - kontrolka pri preberaní samozrejme nesvietila a od miesta prevzatia do dielne bolo dvadsať metrov. Takže "servo" odišlo po štyroch rokoch práve pri ceste vo vzdialenosti 20 m. Mimochodom pri 3. garančke som sa snažil riešiť mierne klepanie v riadení pri točení do ľava. Jasné že som bol po skúšobnej jazde za blbca, nič nepočuli a všetko bolo ok.
Neviem, či som paranoidný, ale celá rozprávka o fatálnej poruche riadenia práve pri ceste z dvora do dielne je pre mňa absolútne neuveriteľná. Čo si o tom myslíte ?
Len spresním - kontrolka pri preberaní samozrejme nesvietila a od miesta prevzatia do dielne bolo dvadsať metrov. Takže "servo" odišlo po štyroch rokoch práve pri ceste vo vzdialenosti 20 m. Mimochodom pri 3. garančke som sa snažil riešiť mierne klepanie v riadení pri točení do ľava. Jasné že som bol po skúšobnej jazde za blbca, nič nepočuli a všetko bolo ok.
Neviem, či som paranoidný, ale celá rozprávka o fatálnej poruche riadenia práve pri ceste z dvora do dielne je pre mňa absolútne neuveriteľná. Čo si o tom myslíte ?
i30 1.4 Comfort, Stone Black, 3/2009
i30 1,6 GDI STYLE, Satin Amber, 4/2014
Ok.laufas píše:To ti zatim nereknu
A to já zase rád.
Rozhlídni se po dílně, někde v rohu jim na špalkách leží auto po záruce, kterýmu už chybí jen tvoje převodka. Je to auto známýho nebo známýho manželky a autoservis to jsou taky jen lidi. A ti si přeci musejí navzájem pomáhat.
Teď vážně. Pokud bys chtěl být důsledný a nenechat si s.át na hlavu, tak by sis vyžádal sjetinu z diagnostiky. Myslím si, že pokud má být vrácená na záruku, tak by ji měli mít jako důkaz. Ale je to jen na tobě.
Je navíc podezřelé to, že s drahýma zárukama dělají často cavyky, zvlášť když jsou ukryté pod kapotou a snaží se tyhle výměny oddalovat různými hokusy pokusy. Teda jen co můžu říct za sebe a svůj Hnůj.
Rozhlídni se po dílně, někde v rohu jim na špalkách leží auto po záruce, kterýmu už chybí jen tvoje převodka. Je to auto známýho nebo známýho manželky a autoservis to jsou taky jen lidi. A ti si přeci musejí navzájem pomáhat.
Teď vážně. Pokud bys chtěl být důsledný a nenechat si s.át na hlavu, tak by sis vyžádal sjetinu z diagnostiky. Myslím si, že pokud má být vrácená na záruku, tak by ji měli mít jako důkaz. Ale je to jen na tobě.
Je navíc podezřelé to, že s drahýma zárukama dělají často cavyky, zvlášť když jsou ukryté pod kapotou a snaží se tyhle výměny oddalovat různými hokusy pokusy. Teda jen co můžu říct za sebe a svůj Hnůj.
Presne to ma napadlo, je však aj iné vysvetlenie....Samozrejme to najprv preverím, už som kontaktoval aj kompetentných... Ak zistím "nekalé praktiky" servis zverejním - kôli sebe aj iným.
-
- **
Ahoj tak taky mám za sebou 4 garančku. 6188 kč včetně dph a 1250 6 litrů castrol 5w30 vlastní magnatec. 57000 najeto.
jako vždy Vista car Hodonín. Objednání týden předem z Brna je to sice daleko ale jinam nejezdím. Přístup super vše vyměnily sice vyšší cena ale mění vše ale neleknite se mám 1,6 crdi proto vyšší cena filtry a tak klimu nemám. Dělali mi i montáž předřadných odporů aby nepraskaly žárovky tolik bylo to na záruku. Jedinné co bylo špatné tak ozubený klíňák na altík měněno následně nebyl skladem výrobce dává jen 2 roky tak to něšlo na záruku bylo to za 885 kč i s prací. Hodoním mohu doporučit. Jak jsme již psal mají tam prosklené stěny na uto je vidět a není problém s ničím.
jako vždy Vista car Hodonín. Objednání týden předem z Brna je to sice daleko ale jinam nejezdím. Přístup super vše vyměnily sice vyšší cena ale mění vše ale neleknite se mám 1,6 crdi proto vyšší cena filtry a tak klimu nemám. Dělali mi i montáž předřadných odporů aby nepraskaly žárovky tolik bylo to na záruku. Jedinné co bylo špatné tak ozubený klíňák na altík měněno následně nebyl skladem výrobce dává jen 2 roky tak to něšlo na záruku bylo to za 885 kč i s prací. Hodoním mohu doporučit. Jak jsme již psal mají tam prosklené stěny na uto je vidět a není problém s ničím.
I 30 1.6 99 kW GDI WEEKEND
I 30 1.6 66 kW crdi clasic
I 30 1.6 66 kW crdi clasic
To sis rovnou mohl nechat dat olej od nich, pardon, ale 1250 za obycejnej Magnatec, to je solidni ulet. 6200,- za 4. garancku neni uspora v zadnem slova smyslu s remenm ani bez nej.
Jinak remen jsem si taky naskladnil, neb od patku ho obcas slysim. Pri pristi ggarancce si ho necham vymenit.
Jinak remen jsem si taky naskladnil, neb od patku ho obcas slysim. Pri pristi ggarancce si ho necham vymenit.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP