Moje info je takove: vznikaly stiznosti od lidi, ze jim olej nebyl vymenen. Proto Castrol prisel s fluoreskujicim barvivem, kdy sam zakaznik pomoci UV svetla pozna, zda olej je novy a ne jen dolity nebo uplne nevymeneny. Lze to ale zjistit jen do najezdu 1000km, pakse barvivo vytrati. Tohle opatreni chrani zaroven zakaznika i servis, coz mi prijde fajn. Olej patri do prislusenstvi Skoda (servis je autoriz Skoda/Hyu). Kvuli tomu jsem ale do nej nesel, u auta jsem pri kazdy prohlidce. Svuj olej jsem si vyjimecne nepritahnul, za prve mi byl vykraden sklad a o vsechny oleje jsem prisel a za druhy jsem na tu prohlidku zapomnel a prijel o 4 hodiny pozdejs...

jinak cesta domu byla nezvykle prijemna, mozna to je placebo, kdyz se delalo vic ukonu, mozna taky ne...chod mi prijde klidnejsi a hladsi, pritom svicky nemenim po 40tkm, ale po 20tkm a olej po 10tkm spolecne s filtry, takze by teoreticky nemelo nic novyho pod sluncem nastat...
Web:
http://www.skoda-auto.cz/mam-vuz-skoda/ ... je-castrol
Důvěřujte známce kvality
Castrol EDGE Professional
- pomáhá vám šetřit jízdní náklady a zajišťuje trvale nejvyšší výkon vašeho motoru,
- je k dispozici exkluzivně v autorizovaných servisech ŠKODA, kde vám přejímací technici rádi představí jeho užitné vlastnosti,
- je motorový olej s fluorescenčním barvivem, byl testován v nejextrémnějších prodmínkách. Profesionální kvalitu rozeznáte velmi snadno: známkou špičkového výkonu oleje Castrol EDGE Professional je charakteristické barvivo, fluoreskující pod UV světlem.
(boze, ta Skodovka si neumi ani opravit chyby na strankach)