jiriku trochu te poopravim
cerpadlo je lopatkove,to ze bocni steny jsou jakoby odrene je normalni jev, otazka je kolik setinek je vule kdyz je to cele slozene,proto se jedotlive casti nedavaji na tesneni ale na specialni pastu ktera slouzi jako tesneni,u tohoto cerpadla spis by chtelo zjistit jak volně se pohybuji jednotlive lopatky,pokud je tam hustejsi olej tak lopatka se odstredivou silou nevysune k vnejsimu telesu cerpadla a nenatlaci olej cerpadlo je mozna dobre ale nemel jsi spravny olej,kdo vi
na obrazku je videt ze lopatky pak mas venku,jak sly ven vypadly ti samy nebo jsi je musel silou v prstach tahat?
teče servo???
Moderátor: Moderátoři
Re: teče servo???
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
- Reklama
- jiri.vacha
Lopatky šly všechny volně,jen jsem se asi špatně vyjádřil,boky kolečka maj tak velké vrypy,že nepřilnou ke stěně,navíc jedna boční stěna je v čerpadle plovoucí tlačená pružinou,takže když se to sešlo tak bych typoval boční mezeru i pět desetin,což je špatné.Mam ale možnost ty poškozené díly přebrousit,takže čerpadlo by teoreticky mělo makat.Olej mam dle všech správný,takže jsem ho použil opět a vše je ok.Jinak dík za info
WARTBURG 1.3 WV -prodáno
HYUNDAI TRAJET 2001 2.7 6V LPG -po smrti(srdíčko)
HYUNDAI TRAJET 2004 2.7 6V LPG
Jiri, potrebuji radu ohledne toho cerpadla serva, kdyz ho mas venku, prosim.
Pri bezicim motoru mi tam nekde okolo remenic drazk. remenu neco urputne hvizda az rachoti, s rostoucima otackama se intenzita zvuku zhorsuje. Strikal jsem pri bezicim motoru postupne mazaci sprej na vsechny kladky a remenice, abych odhalil co to zbusobuje. Ustane to, kdyz se olej dostane mezi servo cerpadlo a jeho remenici. Je mozne, ze se tim promaze jeho lozisko? Nebo je az za guferem a k lozisku se nemuze dostat? Dva dny to pak nedela, ale potom olej vyprcha a rachoti to zase. Jinak servo funguje normalne, zadny vypadky, uniky kapaliny, nic nedolevam, hladina na min. co to auto mam. Jen trochu prolina ta vysokotlaka hadice, co jde kolem krytu rozvodů k cerpadlu, obcas ji utiram.
Kapalina uz je ale stara a spinava, ale uz jsem koupil novou a vymenim ji dle navodu Mira.
Ocenil bych foto, jak je to tam poskladany smerem od remenice do cerpadla, jestli to mas jeste rozdelany, prosim velice. Takhle namontovany v motoru je tam h....o videt, abych si to predstavil, nez se v tom zacnu vrtat.
Diky.
Pri bezicim motoru mi tam nekde okolo remenic drazk. remenu neco urputne hvizda az rachoti, s rostoucima otackama se intenzita zvuku zhorsuje. Strikal jsem pri bezicim motoru postupne mazaci sprej na vsechny kladky a remenice, abych odhalil co to zbusobuje. Ustane to, kdyz se olej dostane mezi servo cerpadlo a jeho remenici. Je mozne, ze se tim promaze jeho lozisko? Nebo je az za guferem a k lozisku se nemuze dostat? Dva dny to pak nedela, ale potom olej vyprcha a rachoti to zase. Jinak servo funguje normalne, zadny vypadky, uniky kapaliny, nic nedolevam, hladina na min. co to auto mam. Jen trochu prolina ta vysokotlaka hadice, co jde kolem krytu rozvodů k cerpadlu, obcas ji utiram.
Kapalina uz je ale stara a spinava, ale uz jsem koupil novou a vymenim ji dle navodu Mira.
Ocenil bych foto, jak je to tam poskladany smerem od remenice do cerpadla, jestli to mas jeste rozdelany, prosim velice. Takhle namontovany v motoru je tam h....o videt, abych si to predstavil, nez se v tom zacnu vrtat.
Diky.
Trajet 2.0 CRDi, 2003
- jiri.vacha
Ja mam pocit,že sem řemenici nesundaval,rozebral jsem to čerpadlo zezadu,ale zítra na to kouknu a sundam ji,pakti sem hodi foto,ju.
WARTBURG 1.3 WV -prodáno
- jiri.vacha
Ahoj chlape,omluvuju se,ale byl jsem ted časově úplně v řiti (rozvod ).Dnes jsem chtěl sundat řemenici,ale je tak utažená že ji nemohu povolit,nechcu nic zničit.Zítra to vemu ke klukům,snad budem úspěšnější a hned jak to půjde ti to sem hodím.Snad už nebude pozdě
WARTBURG 1.3 WV -prodáno
V pohode, Jiri, uz to neres, pumpa je v poradku, dela to remen a napinaci kladka, uz mam nakoupeno, jen to vymenit taky sem ted na stiru s casem. Ale rozvod za tim neni, zatim... Tak at to ustojis se cti.
Jinak ses moc hodnej, ze jsi nezapomnel. Diky.
Jinak ses moc hodnej, ze jsi nezapomnel. Diky.
Trajet 2.0 CRDi, 2003
- jiri.vacha
Mno,tak aspon tak.Taky mne někdy štve když řešim závadu a ono to je něco jiného,hlavní žes to našel .Mně už zase hučí ložisko v předním kole,vydrží tak s bídou třicet tisíc a je kantáre,vždy vyrezlá vnitřní řada kuliček,nechápu .Každý jaro měním ložiska,už jsem zkoušel všechny možný značky .Jinak mi utekla manželka s dětmi ,týden jsem nevěděl kde jsou.Přes právníka a social jsem se k nim dostal,aspon,že velkej kluk se mnou zůstal .Tuhle sem byl tak vypsichněnej ,že sem si na parkovišti srovnal bok auta o terenáka,ještě že měl rámy,nezpůsobil jsem mu žádnou škodu,mam na jaro zase práci .https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 55#p389455
WARTBURG 1.3 WV -prodáno