Zapojení čidla kapaliny v ostřikovačích
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Zapojení čidla kapaliny v ostřikovačích
Pro zapojení čidla je potřeba natáhnout kabeláž od konektoru EM11, který je umístěný u nohou spolujezdce, umístit čidlo do nádržky a vymyslet si jak ho napojit,buď napevno nebo vyrobit konektor jako já.
Čidlo můžete koupit buď v Hyundai za cca 2700Kč nebo zde http://www.koraps.com/shop/item.php?it_id=325461 za cca 350Kč i s poštovným.
1.sundat práh u spolujezdce
-stačí zatáhnout rukou,není potřeba žádný nástroj (nejlépe začnout tam kde jsou šipky a pak opatrně odtrhávat)
2.sundat krytku konektorů
-odtáhnout tu černou gumu (těsnění) kolem krytky, odšroubovat černé kolečko a vysunout takovej čudlík co to drží (uvidíte až se na to podíváte )
-pak táhnout směrem dozadu,krytka ještě drží na dvou cvočkách, jde to hůře než práh.
3.protáhnout kabel do blatníku u spolujezdce
-je tam průchodka pro hadičku do zadního ostřikovače a vyjede nad podběhem v blatníku
-podběh drží jen na takových těch plastových šroubech
-kabel jsem táhnul jak vede ta hadička
-až dopředu k nádržce
4.pak je potřeba vytáhnout nádržku na kapalinu
-drží na 3 šroubech (dva uvidíte z boku když si odkrejete podběh a třetí ze spodu)
-je potřeba z ní sundat všechny přichycený kabely, hadičky a také pumpu ostřikovačů: ta se snadno vysune.
-pak si jí protáhnete spodem ven z auta
-tady jsou dva
-tady jeden
5.vyvrtat otvor pro čidlo
-to si asi každý změří sám (čidlo má průměr 2,5cm)
-prilepil jsem ho vterinovym lepidlem
-pak silikon na těsnění a vrácení na své místo
5.zapojení do konektoru EM11
-po zapojení čidla a propojení na kabeláž jsem musel vyrobit chybějící PIN v konektoru (použil jsem drát z CO2-je tvrdej)
-je to PIN 20
6.výsledek
-jel jsem s prázdnou nádržkou,protože silikon nebyl ještě zaschlej
Kdyby měl někdo dotazy tak sem s nima. Víc fotek bohužel nemám,ke konci začalo pršet tak jsem to rychle dal dohromady.
Čidlo můžete koupit buď v Hyundai za cca 2700Kč nebo zde http://www.koraps.com/shop/item.php?it_id=325461 za cca 350Kč i s poštovným.
1.sundat práh u spolujezdce
-stačí zatáhnout rukou,není potřeba žádný nástroj (nejlépe začnout tam kde jsou šipky a pak opatrně odtrhávat)
2.sundat krytku konektorů
-odtáhnout tu černou gumu (těsnění) kolem krytky, odšroubovat černé kolečko a vysunout takovej čudlík co to drží (uvidíte až se na to podíváte )
-pak táhnout směrem dozadu,krytka ještě drží na dvou cvočkách, jde to hůře než práh.
3.protáhnout kabel do blatníku u spolujezdce
-je tam průchodka pro hadičku do zadního ostřikovače a vyjede nad podběhem v blatníku
-podběh drží jen na takových těch plastových šroubech
-kabel jsem táhnul jak vede ta hadička
-až dopředu k nádržce
4.pak je potřeba vytáhnout nádržku na kapalinu
-drží na 3 šroubech (dva uvidíte z boku když si odkrejete podběh a třetí ze spodu)
-je potřeba z ní sundat všechny přichycený kabely, hadičky a také pumpu ostřikovačů: ta se snadno vysune.
-pak si jí protáhnete spodem ven z auta
-tady jsou dva
-tady jeden
5.vyvrtat otvor pro čidlo
-to si asi každý změří sám (čidlo má průměr 2,5cm)
-prilepil jsem ho vterinovym lepidlem
-pak silikon na těsnění a vrácení na své místo
5.zapojení do konektoru EM11
-po zapojení čidla a propojení na kabeláž jsem musel vyrobit chybějící PIN v konektoru (použil jsem drát z CO2-je tvrdej)
-je to PIN 20
6.výsledek
-jel jsem s prázdnou nádržkou,protože silikon nebyl ještě zaschlej
Kdyby měl někdo dotazy tak sem s nima. Víc fotek bohužel nemám,ke konci začalo pršet tak jsem to rychle dal dohromady.
Hyundai i30 1.4i CVVT, Comfort (2010/05/26), Indigo Blue
- Reklama
Re: Zapojení čidla kapaliny v ostřikovačích
Super, nevíš náhodou zda je toto čidlo i u nové i30 kombi 2012?
Nekdo psal ze ho ma, myslim.Bude to v sekci elektronika u stare i30
Odesláno z mého GT-I8190N pomocí Tapatalk 2
- vladimir85
- **
Super, tak sa Ti to podarilo....
HYUNDAI i30cw 1.4 80kw 12/2011 WINTER EDITION SMART PACK
jj,prace na dve hodky i s obedem
bony píše:Super, nevíš náhodou zda je toto čidlo i u nové i30 kombi 2012?
Na 1,6i trikolor toto čidlo je. Svieti velká ikonka tam kde je spotreba, dojazd a ostatné veci. Nie je tam kontrolka ako na starej i30.
Santa Fe 2,2 CRDi 143kW TM
ex
H1 Tour 2,5 CRDi 125kW TQ
i30 1,4 cvvt 80kW LPG FDh
Santa Fe 2,2 CRDi 147kW DM
ex
Ty jo výborná práce Jen mi tady chybí způsob zapojení toho čidla a jaké čidlo k tomu se dá koupit.
i30, 1.4 MPi DOHC CVVT, Comfort, Shine Red, Korea
kde koupit je doplnene.
co myslis tim zpusobem pripojeni? Pokud jak pripojit konektor ke kabelazi co jsem si natahnul tak je to na tobe. Ja pouzil napriklad konektory z pc zdroje a z nich vyndal ty kabliky se zakoncenim (kovova trubicka) protoze akorat pasujou na konektor od cidla.vyrobil jsem si splastu zaslepku a provrtal dve dirky na kabliky,pak jsem to prilepil a silikonem utesnil aby tam nesla voda.Kdybych nekdy potreboval cidlo vyndat tak jsem si udelal jeste rozpojovaci konektor na ceste kabelaze,ale premyslim ze ho zrusim a napajim napevno. Tohle je na kazdym jak si to udela a co pouzije. Jinak cidlo ma dva vyvody + a -. + jde do konektoru EM11 a - kamkoliv na uzemneni v motorovym prostoru.
co myslis tim zpusobem pripojeni? Pokud jak pripojit konektor ke kabelazi co jsem si natahnul tak je to na tobe. Ja pouzil napriklad konektory z pc zdroje a z nich vyndal ty kabliky se zakoncenim (kovova trubicka) protoze akorat pasujou na konektor od cidla.vyrobil jsem si splastu zaslepku a provrtal dve dirky na kabliky,pak jsem to prilepil a silikonem utesnil aby tam nesla voda.Kdybych nekdy potreboval cidlo vyndat tak jsem si udelal jeste rozpojovaci konektor na ceste kabelaze,ale premyslim ze ho zrusim a napajim napevno. Tohle je na kazdym jak si to udela a co pouzije. Jinak cidlo ma dva vyvody + a -. + jde do konektoru EM11 a - kamkoliv na uzemneni v motorovym prostoru.
Tak to nechám schválně až do prázdna zda se rožně. Děkuji za info.mnkk píše:bony píše:Super, nevíš náhodou zda je toto čidlo i u nové i30 kombi 2012?
Na 1,6i trikolor toto čidlo je. Svieti velká ikonka tam kde je spotreba, dojazd a ostatné veci. Nie je tam kontrolka ako na starej i30.
Nemáš za čo. Mne to zasvietilo v sobotu.
Santa Fe 2,2 CRDi 143kW TM
ex
ex
Tak nevím, kde se stala chyba, mám taky 1,6i trikolor, dnes mi došla kapalina a nic, žádná ikona se mi neukázala...mnkk píše:bony píše:Super, nevíš náhodou zda je toto čidlo i u nové i30 kombi 2012?
edit: Tak až to bylo úplně prázdné, tak to vyběhlo.
- Přílohy
-
- 20130606_064814.jpg (54.38 KiB) Zobrazeno 5490 x
Tož to je bomba. Ani sem nevěděl, že tam mám takovou kontrolku. Už to mám objednáno, tak sem zvědav jak se s tim popasuju. Doteď se mi spousta lidí divila, že v novym autě nemám tuhle kontrolku, no a teď už snad bude.
i30U CW Trikolor+ 1.6CVVT CrystalWhite 2/11
SUZUKI Ignis Speed 12/05
VAZ 2102 r.v. 1973
SUZUKI Ignis Speed 12/05
VAZ 2102 r.v. 1973
nulda: jeste prosim dopln info, jak dlouho jsi cekal na balicek. Ja jsem v Korapsu nakupoval 17.5., zvolil jsem EMS, udelal jsem online prevod a dodnes je po prihlaseni informace: Not shipped yet or there is no information.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Ja som si to v Korapse tiež objednal, po 4 týždňoch čakania mi prišiel škaredý mail, že sa im to vrátilo a mali s tým veľké výdavky. Odpísal som im že ma to mrzí a že nech to pošlú ešte raz. Už sa neozvali a ja 6 týždňov čakám... Prečo mi to neprišlo neviem. Objednávam si kopec všeliakých vecí z net-u a vždy všetko v pohode.
aktuálne - Ford Focus III Turnier, 2,0 TDCi, 103kW, strieborná, Titanium
:hyu: i30 1.4CVVT, Indigo Blue, Classic plus - predané
:hyu: i30 1.4CVVT, Indigo Blue, Classic plus - predané