Odskakování a hluk zadní nápravy.
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.
za tři neděle od registrace a už tak odvážnej ve svém urážení majitelů aut kterým vadí na JEJICH autě některé věci ?? a jestli se já navážím do tebe, tak já si nezačal, a za tím, že si malej kluk co auto neřídil si stojím
jestli máš osobně z vlastní zkušenosti cokoliv k tématu "Odskakování a hluk zadní nápravy", rád si ho tu určitě přečtu, ale zatím jenom samé pomeje
to bask : edit k následujícímu - v textu mi něco chybí ale i když to doplním, tak si stojím za tím, že žádní navrátilové a newcustomerové co IX20 viděli v "tunelu" tu prostě nemohou moralizovat
jestli máš osobně z vlastní zkušenosti cokoliv k tématu "Odskakování a hluk zadní nápravy", rád si ho tu určitě přečtu, ale zatím jenom samé pomeje
to bask : edit k následujícímu - v textu mi něco chybí ale i když to doplním, tak si stojím za tím, že žádní navrátilové a newcustomerové co IX20 viděli v "tunelu" tu prostě nemohou moralizovat
Naposledy upravil(a) mmv dne 23 lis 2013, 23:17, celkem upraveno 2 x.
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
- Reklama
Boha jeho, na tom už taky záleží, jak dlouho je tu kdo registrován? Já ti přeju mmv aby ses po tom tvým úraze už brzo zotavil natolik, abys zase šel do práce, dojel do servisu a vůbec abys šel kam potřebuješ a přestal mít čas na zajebávání tématů k ix20. Zdar!
Chlapi tak kdo se tady bavíte pod nickem mmv na náš účet ? Už toho nechte !
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
psstt nebo se to provalí
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Lidi, zkusme na příspěvky (nejen tady) reagovat stylem
- Jo, to je fakt, mně to dělá taky...
- To se mi nezdá, nic takovýho nepozoruju...
A nikoliv stylem
- Ty seš magor, protože já si myslím něco jinýho...
Já chápu, že sem má přístup každý, a kdo v sobě nemá slušnost, tomu ji nevnutíme! Ale aspoň my ostatní se chovejme a vyjadřujme slušně!
- Jo, to je fakt, mně to dělá taky...
- To se mi nezdá, nic takovýho nepozoruju...
A nikoliv stylem
- Ty seš magor, protože já si myslím něco jinýho...
Já chápu, že sem má přístup každý, a kdo v sobě nemá slušnost, tomu ji nevnutíme! Ale aspoň my ostatní se chovejme a vyjadřujme slušně!
Kia Ceed 1,6 CRDI 100kW GTline, vyr. 11/2015 (10.5.2019, 55500km)
Hyundai i30 Tricolor, 1,4 benzín, 73kW, vyr.12/2012 (od 24.4.2014,poč. stav: 22350km)
Hyundai IX20 Trikolor, 1,4 benzín, 66kW, vyr. 12/2011; (od 3/2012, prodáno 22.4.2014)
Hyundai i30 Tricolor, 1,4 benzín, 73kW, vyr.12/2012 (od 24.4.2014,poč. stav: 22350km)
Hyundai IX20 Trikolor, 1,4 benzín, 66kW, vyr. 12/2011; (od 3/2012, prodáno 22.4.2014)
mmv píše:to navrátil: a co je na psaní pana jirna k přehlédnutí ?? dle SM by možná fungovala lépe
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 20#p358188
dle airwavese taky
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 85#p343359
a pro zulyka máme třeba toto
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 05#p354557
jak jsi myslel to šikmé uložení ??? nevidím tam nic podobného s mým autem , jo šikmo to možná je, ale na druhou stranu
http://www.iautodily.cz/zadni-naprava-r ... 18708.html
to navrátil: já ti rozumím, o velké přestávce přečíst 66 stránek a ještě na mobilu neni tak jednoduché
nevím o co se tu snažíte, všechno zde již bylo napsáno
nechapem clovece, co mi tu davas odkaz na nejaku staru hrdzavu napravu....
cely tento vymysleny problem s ktorym prisiel nemenovany "konstrukter" je v tom, ze sikme ulozenie tlmica, ktore je na naprave, je "zle", je to "konstrukcna chyba", u teba dokonca "konstrukcna anomalia" ci ako to nazyvas... svojim odkazom som ti iba chcel naznacit, ze takyto podobny system pouzivaju aj ini vyrobcovia automobilov a rovnako sa nedrzia pravidla, ze tlmic MUSI byt ulozeny iba zvislo ... musim prejst renault forum, ci nahodou nejaky "konstrukter" nevymyslel adaptery aj na megane
http://auto.pravda.sk/testy/clanok/279- ... ur-19-dci/
samozrejme, tymto netvrdim a nikdy som netrvdil, ze podvozok ix20 je vrchol dokonalosti...
HYUNDAI I30 FASTBACK, 1,4 TGDI
je vidět že technika ti moc neříká
... hele, třeba svisle, třeba šikmo, třeba vodorovně, ale vždy na konci páky ne v půlce
proto jsem ti tam dal tu tebou uváděnou nápravu i s tlumičem ... a že je rezavá ???
krásně uložený tlumič na konci páky
... hele, třeba svisle, třeba šikmo, třeba vodorovně, ale vždy na konci páky ne v půlce
proto jsem ti tam dal tu tebou uváděnou nápravu i s tlumičem ... a že je rezavá ???
- Přílohy
-
- renault-megane-grandtour_19-clanok.jpg (64.36 KiB) Zobrazeno 2260 x
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
-
- *
Na konci a na koci může být ve fínále úplně jinde. A nebo úplně vedle jako mmv. Domnívám se, že žádné auto nemáš! Proč je podle tebe na koci páky nejlepší umístění pro špatný tvrdý tlumič Mando a co by to zlepšilo ty konstruktére z receptáře? Pak by ti to neodskakovalo na rovině?
hmm ...velká přestavka
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
-
- *
Malá a taky trochu velká co ? Je vidět, že technika ti moc neříká!
jj technika, to mi hovori ten pravymmv píše:je vidět že technika ti moc neříká
mozem ti napisat uz iba jedno k tvojmu "krasne ulozenemu tlmicu na konci paky" su riesenia, kedy je pruzina prva, tlmic za nou a riesenia kedy je to prehodene ... (odkazy na hrdzave napravy ti sem davat nebudem ) ... vsetko zalezi od toho, ake su priestorove moznosti ulozenie napravy... dalej uz nema cenu komentovat tvoje "myslienky"
To zda je tlumič ukončen na konci páky nebo uprostřed je jedno! Důležité jsou kompletní parametry!
Protože záleží i na zdvihu tlumiče a jeho tuhosti samozřejmě když bude na konci páky musí mít větší zdvih a zase bude měkčí - pokud je někde uprostřed zase bude mít menší zdvih ale aby tlumil stejně musí být silnější laicky řečeno.
Takže vše záleží na celku jak je to sladěno - správný tlumič a správné uložení.
Proto to některým může skákat když výrobce dodal blbý tlumič, a zase u někoho to může být OK protože je tam tlumič s jinými parametry.
Já mám blbou i20 kde je náprava podobná a uchycení podobné a nic neskáče spíš když to přeženu při rychlejší jízdě zadek spíš ujíždí než skáče.
Samozřejmě když najedeš do díry tak protože je zadek lehký tak to dělá - měl jsem tam 15kg brambor a hned to bylo poznat že zadek (a nejenom zadek, ale celé auto) seděl daleko lépe.
Protože záleží i na zdvihu tlumiče a jeho tuhosti samozřejmě když bude na konci páky musí mít větší zdvih a zase bude měkčí - pokud je někde uprostřed zase bude mít menší zdvih ale aby tlumil stejně musí být silnější laicky řečeno.
Takže vše záleží na celku jak je to sladěno - správný tlumič a správné uložení.
Proto to některým může skákat když výrobce dodal blbý tlumič, a zase u někoho to může být OK protože je tam tlumič s jinými parametry.
Já mám blbou i20 kde je náprava podobná a uchycení podobné a nic neskáče spíš když to přeženu při rychlejší jízdě zadek spíš ujíždí než skáče.
Samozřejmě když najedeš do díry tak protože je zadek lehký tak to dělá - měl jsem tam 15kg brambor a hned to bylo poznat že zadek (a nejenom zadek, ale celé auto) seděl daleko lépe.
samozrejme, ze zalezi od celkoveho "naladenia" napravy... pocnuc materialov, ulozenia, kvality komponentov (tlmice, pruziny), priestoru atd, atd...
... já si myslím, že to jedno nenisoban píše:To zda je tlumič ukončen na konci páky nebo uprostřed je jedno! Důležité jsou kompletní parametry!
jde o to co chceme tlumit, jestli spíš (příčnou) příčku nápravy, nebo osu kola, , jestli je jedno co chceme tlumit, je taky jedno kam ten tlumící prvek umístíme, ale chceme li prvotně tlumit kmity kola, tak tlumící prvek dáváme co nejblíže k jeho ose
to zulyk: utíkáš od toho co jsi psal, totiž že megan má stejeně (podobně) šikmo uloženej tlumič, já ti akorát vyvrátil, že to není ani podobné ani stejné s nápravou hyundai-kia a ty se chytáš rezavý nápravy, ten obrázek tý nerezavý nápravy s naprosto odlišně uchyceným tlumičem je z tvého odkazu Test: Renault Mégane Grandtour 1.9 dCi
ale doopravdy si stačí znovu přečíst celé toto vlákno, nevím, proč se mnou chcete řešit jestli vepředu nebo vzadu, většina lidí, ať už zaplacených nebo nezaplacených testerů se podivuje nad nelogickým uchycením, proč asi
někteří uživatelé si dokonce to uchycení tlumiče na svém autě poposunuli k ose kola, proč ?? protože nějakej pisálek z novin napsal, že to je špatně ?? že by nějakej TUZING ??
to airwaves, to bask já vím, už to tady zase spamuju tak třeba příště...
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
To je dobrý kdo ti to psal? Ajo ty jsi četl od ZAČÁTKU
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG