Tak jsem po šesti letech provozu nechal vyměnit palivový filtr. Vzhledem k tomu , že je to poměrně obtížná práce , neboť se filtr nachází u čerpadla v palivové nádrži , jsem to nechal udělat servis
![Hyundai :hyu:](./images/smilies/eusa_boohoo.gif)
Šrámek v Plzni. Auto jsem objednal a bylo mi doporučeno abych přijel s co možná nejmenším množstvím benzinu v nádrži. Filtr je to ten první z fotek zde o něco výše. Ze zvědavosti jsem se zeptal na již zde taky zmiňovaný vzduchový filtr palivové nádrže. Můj požadavek na servisní úkon byl - výměna palivového filtru , kontrola popř. výměna vzduchového filtru palivové nádrže , seřízení geometrie ( vloni jsem měnil tlumiče a stabilizační tyčky ) a výměna brzdové kapaliny. Odhad ceny byl stanoven na 3000 Kč. Palivový filtr byl vyměněn a vzduchový filtr pal. nádrže jsem tam měl taky a byl vyměněn též , přestože mi bylo řečeno , že ho většina aut nemá . Geometrie byla dost rozhozená ( což jsem tušil ) po té výměně tlumičů a hned seřízená , mimo jiné se mi srovnal volant. Brzdová kapalina nebyla měněna , po změření bylo zjištěno , že vyhovuje a není třeba měnit. Výsledná cena za servisní úkony byla 2800 Kč a sleva na práci 30%. Byl jsem spokojen jak s cenou tak s přístupem servisu. Jeden kladný poznatek po servisu je ten , že mi auto jede o poznání lépe , je to můj pocit a řekl bych , že je takové živější
![Dancing :D/](./images/smilies/eusa_dance.gif)
. Bylo mi řečeno , že to mohlo být jak palivovým filtrem tak taky tím vzduchovým filtrem palivové nádrže , který prý byl dost zanešený a má dost velký vliv na odvětrání nádrže. Výměna toho vzduchového filtru palivové nádrže není zase až tak nákladná , cena filtru je 300 Kč u
![Hyundai :hyu:](./images/smilies/eusa_boohoo.gif)
, je to taková černá krabička a má dva vývody na hadičky , palivový filtr cena - 750 Kč .