Podsvícení přístrojové desky(budíky)
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Podsvícení přístrojové desky(budíky)
Ahoj mam problem. Potřebuji změnit podsvícení na modro,takže by mě moc zajímalo jestli je montáž a výměna jednoduchá. Nevím jaký jsou tam žárovky,jestli zelené nebo jenom zelené čepičky. díky za pomoc
- Reklama
Mám pocit, že originál jsou tam čepičky - teda já je tam aspoň měl. Montáž nijak složitá není, sice nevím, jaký typ accenta máš (nový, novější nebo starší ), ale konkrétně u ročníku 98 je to otázka 4 šroubů na předním krytu, vycvaknout, 4 šrouby na budících, odpojit kabeláž, vytáhnou ven, vyměnit žárovky (jsou tam tuším 4 x 5W 12V celosklo + 1 x 1.2W 12V celosklo - (s tou bude trochu problém, pokud budeš chtít dávat LED žárovky - je to taková malá sviňa, LEDky v téhle velikosti jsem je ještě neviděl) - žárovky jsou v bajonetové patici - pootočíš, vyndáš, vyměníš žárovku. Zpětná montáž stejná jako demontáž
Dříve: Accent 1.3i 12 V, 1998, 3dv., green metal, sem tam lehce něco jinak, než jak to bylo originál
Nyní: Citroën C5 II generace, 1.6 HDI
Tak tak ... ja je tam mel ... a byli dobry tak mesic mozna dva .....Rasty píše:Jen bych chtěl odradit od koupě barevných šprcek. Po čase se teplem vytrácí zbarvení a modrá se ztrácí
Ale koukni sem treba se ti to bude libit .... https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=2427
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
ty maly diody mivaj na lepsich benzinkach, kde maj doplnky...ja je kupoval na benzince Karo Kladno-Svermov, jeste je maj myslim v Jenci.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
- Rasty
- Kontaktovat uživatele:
diody jsou nejlepší, jejich svítivost a barva je stála, ale je jsou bodové. Nejlepší je vrtačkem zhora každé diody udělat důlek jelikož tim vznikne z bodového světla rozptylové a lépe je pak osvětlen budík. Viděl jsem pár budíků kde se tato úprava neudělala a výsledek byl takovej že některé číslice svítily méně jak ty druhé
† Renault 19 1.8 16V r.v. 94
† Hyundai Lantra J2 2.0 16V r.v. 98 180koníků
† Audi 80 B4 Quattro 2.0 r.v. 92
* Hyundai coupe GK 2.0 r.v. 03
* Honda Civic EG 1.5 16V V-Tec r.v 94
Já to vyřešil rozptylkama ,teď když jsou ty krátké dny a tma je brzo ,tak mi to krásně svítí modře i moje rádio má stejnou barvu a nebolí oči po delší jízdě!! A jde i štelovat stmívání těch rozptylek,ale pořád se mi nedaří jak vyřešit podsvícení ručiček Nemáte nějakej typ se mi nechce moc přemejšlet!!
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Pockej... to si delas srandu, ne? Je sobota vecer, prede mnou sklenka vina - A JA MAM PREMYSLET???
Mas jediny stesti, ze jsi to ty, Ivane!
Mas jediny stesti, ze jsi to ty, Ivane!
i30 PDe fastback 1.5 DCT
ELANTRA XD 1.6 2006
dříve:
Tucson TLe 1.6 Crdi 2019
Santa Fe DM 2.2AT 2015
i30CW GDH 2016 1.6 Crdi
i30 FD 2.0i 2011
Accent LC
Felicia 1.3
ELANTRA XD 1.6 2006
dříve:
Tucson TLe 1.6 Crdi 2019
Santa Fe DM 2.2AT 2015
i30CW GDH 2016 1.6 Crdi
i30 FD 2.0i 2011
Accent LC
Felicia 1.3
- Rasty
- Kontaktovat uživatele:
Vita: nejsem si jistej jestli to bude mít stejnej učínek, ale vždycky jsem dělal důlek a každej koho znám má to tak to dělal stejně
† Renault 19 1.8 16V r.v. 94
† Hyundai Lantra J2 2.0 16V r.v. 98 180koníků
† Audi 80 B4 Quattro 2.0 r.v. 92
* Hyundai coupe GK 2.0 r.v. 03
* Honda Civic EG 1.5 16V V-Tec r.v 94
no ja kolem toho taky chodim .. podsviceni jaks taks ... Ale ty rafiky nejsou videt ... Jediny co me napda, tak dat je z uplne jinyho auta, kde se pouzivaji pruhledny rucicky, a pak se to prosviti od toho podsvitu ... a nebo by se musela pridat dioda ... a tentokrat bodovka ... Ale rozhodne by meli byt jiny rafiky ...ivan píše:Já to vyřešil rozptylkama ,teď když jsou ty krátké dny a tma je brzo ,tak mi to krásně svítí modře i moje rádio má stejnou barvu a nebolí oči po delší jízdě!! A jde i štelovat stmívání těch rozptylek,ale pořád se mi nedaří jak vyřešit podsvícení ručiček Nemáte nějakej typ se mi nechce moc přemejšlet!!
Mozna by sli ze Shade Fobia 1.2HTP... alespon k necemu by byla ...
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Rafičky jsem řešil teď v sobotu - dal jsem zelené LED podsvícení a ejhle - červené rafičky byly černé Strašně mě to žralo a tak jsem si řekl, že s tím něco provedu. Po asi 5 hodinách experimentů s budíkama zapojenýma doma na stole na regulovatelný zdroj jsem došel k následujícímu řešení:
1. Seškrábat z rafiček červenou barvu (jsou obarvené jen zespodu)
2. Jemným smirkem (klidně i 400) přebrousit spodní stranu. která byla dříve červená - světlo se musí na něčem odrážet.
3. Zeleným (v mém případě, záleží na vkusu majitele) fixem na sklo a fluorescentní tabule (v TESCU cena 59,- Kč/kus) nabarvit onu přebroušenou stranu - použijte ale buď bílou barvu nebo barvu podsvětlení, jinak to bude zase na prd - seškrábat červenou barvu a dát tam oranžovou vám při modrém posdvícení bude stejně platné, jako byste to nechali v původním stavu - (tohle by se možná dalo vynechat, ale já mám bílé budíky a tak ta bílá rafička by asi ve dne nešla moc vidět )
4. Na rafičku tachometru a otáčkoměru nalepit uzoulinký dlouhý klín z černé folie (kvůli lepší viditelnosti světlezelené rafičky na bílém ciferníku)
5. Smontovat to zase všechno do kupy
Výsledek sice není tak jasný jako původní červená (kdo ví, co to mají za barvu ), ale rafičky konečně JDOU VIDĚT!!!!! Zajdu teď dolů do auta udělat fotky - ve dne, zítra přihodím foto v noci (až ho teda udělám ) a hodím je sem.
1. Seškrábat z rafiček červenou barvu (jsou obarvené jen zespodu)
2. Jemným smirkem (klidně i 400) přebrousit spodní stranu. která byla dříve červená - světlo se musí na něčem odrážet.
3. Zeleným (v mém případě, záleží na vkusu majitele) fixem na sklo a fluorescentní tabule (v TESCU cena 59,- Kč/kus) nabarvit onu přebroušenou stranu - použijte ale buď bílou barvu nebo barvu podsvětlení, jinak to bude zase na prd - seškrábat červenou barvu a dát tam oranžovou vám při modrém posdvícení bude stejně platné, jako byste to nechali v původním stavu - (tohle by se možná dalo vynechat, ale já mám bílé budíky a tak ta bílá rafička by asi ve dne nešla moc vidět )
4. Na rafičku tachometru a otáčkoměru nalepit uzoulinký dlouhý klín z černé folie (kvůli lepší viditelnosti světlezelené rafičky na bílém ciferníku)
5. Smontovat to zase všechno do kupy
Výsledek sice není tak jasný jako původní červená (kdo ví, co to mají za barvu ), ale rafičky konečně JDOU VIDĚT!!!!! Zajdu teď dolů do auta udělat fotky - ve dne, zítra přihodím foto v noci (až ho teda udělám ) a hodím je sem.
Dříve: Accent 1.3i 12 V, 1998, 3dv., green metal, sem tam lehce něco jinak, než jak to bylo originál