Jazdil som na roznych automatoch od 3-rychlostneho az po 7-rychlostneho a vsetky su lepsie ako manual.
Treba sa len vzdy "nastavit" na ten ktory automat a vediet s nim pracovat.
99% ludi ktori prvy krat jazdia na automate alebo s nim zacinaju k nemu pristupuju presne ako keby jazdili na manualnej prevodovke.
To je zasadna chyba
Teraz mam i30 diesel + automat a stavil by som sa s kymkolvek o sud piva ze keby som vam ukazal ako to jazdi neverite ze je to automat, resp. nechapete

Predsudky voci automatu mala moja zena, moja kamoska ktora si automat kupila aj moji kamosi. Ked som im vsetkym vysvetlil ako jazdit na tom ktorom automate uz manual nechcu ani vidiet.
Mali ste pocut moju zenu ked som sa jej pytal ci chce automat alebo manual

A to jazdi cely zivot na manuale a nedavno nedala na neho dopustit.
Berte to tak ze manual vam uvolni nohu + ruku + vasa hlava nebude musiet rozmyslat kedy zaradit a ci vobec.
Takze cela jazda je velmi komfortna.
Len taka pikoska... na automate viem urobit v meste mensiu spotrebu ako na manuale

Celkovo ked vie niekto jazdit s automatom tak urobi mensiu spotrebu ako je napisana v technickom a ako je na tom istom aute s manualom.
Ked chcem radit tak si dam automat do manualneho rezimu a jazdi to presne ako manual s tym rozdielom ze radenie je rychlejsie a preciznejsie.
Zaroven smerom dole mozete nechat radit automat ktory sa rozhoduje podla minimalnych otacok ktore su na tom ktorom stupni akceptovatelne.