nadměrná spotřeba oleje
Moderátor: Moderátoři
nadměrná spotřeba oleje
Mám problém se svým Atosem, můj oř vykazuje nadměrnou spotřebu oleje - cca 2 litry na 3000 km. Nemáte někdo ponětí kde by mohl být problém - nebo vlastní zkušenost ? Ve značkovém servisu se diví, žádný takový problém ještě neřešili. Navrhují mi rozebrání motoru (cca 10 000,-) no a pak se uvidí.
- Reklama
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Já vím třeba o fabii která si vzala v záběhu 1l, na 1000km.taky nevěděli co co s tím pak se to nějak usadilo.Záleží taky jak jezdíš a jaký tam liješ olej.
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi
To máš teda pěknýho žrouta těžko povědět kde je zakopanej pes. To máš ještě v záruce? Kolik to má najeto? Pokud to nikde neteče tak se to musí spalovat a potom teda kudy že, jestli to přisává ze zhora kolem ventilů (gufera na vodítkách teda pokud tam jsou nevím) nebo to papá spodek přes kroužky to je horší.
Jenže,to Ti udělá i na polo syntetice,kort u té Pandy jak jsem jí zmiňovalblack_sheep píše:pokud je v zaruce, at to klido rozebiraj a uvidis.. pokud uz ne, kaslal bych na to a vymenil olej za "polosyntentiku", nakou 10W40 a uvidis co to udela se spotrebou..
dávají prvonáplň 10w-40 Selenia,prostě záhada!!
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Olej, ktory sa straca sa zrejme spali a ide so spalinami cez lambdu a katalyzator von.
Prave toto je hlavny dovod znicenia obidvoch menovanych komponentov, najma katalyzatora, ktoreho cena sa pohybuje v niekolkych desiatkach tisic.
Ak ho mas v zaruke, tak tlac do opravy, ak je po zaruke, tiez je asi lepsia varianta dat to spravit.
Ak ti odide katalyzator, auto nebude schopne jazdy na pozemnych komunikaciach a mozes jazdit akurat tak po lukach...
Prave toto je hlavny dovod znicenia obidvoch menovanych komponentov, najma katalyzatora, ktoreho cena sa pohybuje v niekolkych desiatkach tisic.
Ak ho mas v zaruke, tak tlac do opravy, ak je po zaruke, tiez je asi lepsia varianta dat to spravit.
Ak ti odide katalyzator, auto nebude schopne jazdy na pozemnych komunikaciach a mozes jazdit akurat tak po lukach...
Getz 1.4 2006
-
Re: nadměrná spotřeba oleje
Já mám asi štěstí, mě se hladina oleje během 15000Km a 2 let vůbec nezměnila.