Vrzající palubní deska
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
-
- *
Re: Vrzající palubní deska
@Deegr: asi uplne nechapem co mas na myslim tym plast z venku. vedel by si to specifikovat? a ako si tento problem vyriesil?
Hyundai i30 Fastback PDe 1.4 T-GDi 103kW 7DCT Style Ara Blue
ex Škoda Octavia Combi 1U 1.9 TDI 81kW
ex Toyota Corolla E10 1.3 16v 55kW
ex Škoda Octavia Combi 1U 1.9 TDI 81kW
ex Toyota Corolla E10 1.3 16v 55kW
- Reklama
Zatlac tu pocas jazdy a prestane to vrzgat.Vincent Vega píše:@Deegr: asi uplne nechapem co mas na myslim tym plast z venku. vedel by si to specifikovat? a ako si tento problem vyriesil?
- Přílohy
-
- 31129399_10211779911757790_3684035796082803159_n.jpg (99.86 KiB) Zobrazeno 5253 x
Hyundai 1,4 T-GDI 103kw, Family, Ara blue
porad premyslim,proc vyrobci aut v nizsi stredni davaji mekceny plast na palubku a pristroj.stit,kam sahnu parkrat za rok,kdyz to utiram a dolu kam porad saham daji tvrdy plast.Neni to problem jen u H,maji to temer vsichni.Napada me ta rezonance,ale mel jsem auta s tvrdou palubkou a zadne rezonance tam nebyly.
Hyundai i30 Combi 1.4T-GDi 103kW Czech,Opel Astra K 2017 1.4 77kW
Dacia Logan MCV2 0.9Tce 66kW 2015
Dacia Logan MCV 1.5dci 63kW
Nissan Qashqai 1.6 16V 84kW
Opel Astra G combi 1.6 8V 55kW
Suzuki Swift 1.3 50kW
Škoda 120L
Dacia Logan MCV2 0.9Tce 66kW 2015
Dacia Logan MCV 1.5dci 63kW
Nissan Qashqai 1.6 16V 84kW
Opel Astra G combi 1.6 8V 55kW
Suzuki Swift 1.3 50kW
Škoda 120L
- rychlyzadok
- **
Chalpi neviete, kde sa ta guma medzi palubku a sklo da kupit na SVK alebo v CR ? Hladam hladam a nic... Nechce sa mi cakat xy tyzdnov az to pride. Vdaka
I30 Fastback 1,4 T-GDi
- kolemjdoucí
- *
Já jsem v práci zcizil toto, ale dá se dle mého sehnat něco podobné v každém hobymarketu.
- Přílohy
-
- IMG_20190226_181806.jpg (20.63 KiB) Zobrazeno 4892 x
Hyundai i30 combi 1,0 T-GDI
............................................
Fabia 1,2 HTP
Felicia 1,9 D
Škoda 120 L
Fabia 1,2 HTP
Felicia 1,9 D
Škoda 120 L
Tak to mě čekání až tak nevadí, ale praskání z prostředního dlouhého plastu před spolujezdcem mě štve. Koukal jsem na ali a našel tohle: https://www.aliexpress.com/item/5M-Car- ... 3c00meCXeL Ovšem ty plasty jsou tak u sebe, že pochybuji že by to šlo do škvírek narvat. A nebo mě napadlo to zkusit stříknout silikonovým olejem, nechci si ovšem poškodit auto...
To se tam vejde, mam to nainstalovany a jediny problem byl kaplicka pred ridicem, jinde to slo zasunout celkem v pohode.
---
Ty jseš teda China tuner, dobrý Teď mám objednaný tyhle gumy v bílé fosforeskující barvě: https://www.aliexpress.com/item/ZUNDUO- ... 4c4d0UaXsX
Jsem zvědavej jak to tam bude pasovat ...
Jsem zvědavej jak to tam bude pasovat ...
-
Má někdo nebo řešil někdo sundání středního dílu palubky a polepením fólií? Přijde mi ta palubka strašně monotńí.
- rychlyzadok
- **
Na margo tej gumy, nezdá sa vám ze sa tam dá postupom času zatlačiť viac a viac? Zo začiatku som ju tam ledva dostal a teraz by som ju s trochou šikovnosti pod tu palubku natlačil celu uplne. Neviem ci to je gumou, alebo sa nejak poddala palubka tlakom. Nemáte niekto obdobné skúsenosti?
I30 Fastback 1,4 T-GDi
- kolemjdoucí
- *
JJ, mám podobný problém
Při garančce jsem jim to nahlásil. Ok, upevnili palubovku a vydrželo to 14 dní. Tak jsem se vrátil ke své gumě, ale místo pravé strany palubky mi teď cvaká celá. Tu gumu bych tam zasunul časem celou .
Je zajímavé, že cvakání se ozývá jen pokud je venkovní teplota pod 16st. Tedy teď v létě mám klid (ráno to nějak přežiji) a chystám se s tím něco udělat k podzimu.
Při garančce jsem jim to nahlásil. Ok, upevnili palubovku a vydrželo to 14 dní. Tak jsem se vrátil ke své gumě, ale místo pravé strany palubky mi teď cvaká celá. Tu gumu bych tam zasunul časem celou .
Je zajímavé, že cvakání se ozývá jen pokud je venkovní teplota pod 16st. Tedy teď v létě mám klid (ráno to nějak přežiji) a chystám se s tím něco udělat k podzimu.
Hyundai i30 combi 1,0 T-GDI
Fabia 1,2 HTP
Felicia 1,9 D
Škoda 120 L
Fabia 1,2 HTP
Felicia 1,9 D
Škoda 120 L
- rychlyzadok
- **
No premýšľam ci ta guma nenarobila viac škody ako osohu. Či sa ta palubka proste uvoľňuje alebo k tomu dopomohol tlak tej gumy. Aj keď guma časom vyskakuje z tej medzery takže nejaký extrémny tlak na materiál tam asi vznikať nebude... Neviem ci ju mam tlačiť na miesto alebo to radšej vybrať a jazdiť bez. Nech tomu uvoľneniu nejak nenapomaham.
Edit. Šiel som to mrknúť a ta guma to ma podla mňa za sebou. Teplom stratila tvar a je takmer v rovine takže chápem ze sa tam dá zasunúť keď zadná časť pri skle nekotvi ale je ohnuta.
https://imgur.com/8eg58Pu
Edit. Šiel som to mrknúť a ta guma to ma podla mňa za sebou. Teplom stratila tvar a je takmer v rovine takže chápem ze sa tam dá zasunúť keď zadná časť pri skle nekotvi ale je ohnuta.
https://imgur.com/8eg58Pu
I30 Fastback 1,4 T-GDi
Mne to začalo vrzat po 3000 km..A v týchto horúčavách.. Kvalita vozovky nerozhoduje,vrže si to fúúúúrt v kuse.. Skvelé psychoterapeutikum...
Me to dela od zacatku(auto 12/2021), ale ozve se to jen nekdy a presne podminky jsem nevypozoroval. Ale kdyz, tak treba 5 min v kuse. Jediny rozdil je ze me to vrze u leveho sloupku u ridice. Nejdriv jsem myslel ze vrze naka spona ve vetrani, protoze kdyz jsem polozil ruku na levy vydech tak to stichlo, pak jsem zacal laborovat vic a kdyz nacpu prsty mezi sklo a palubku tak to ztichne. Nacpu tam nakej kus peny a na prvni garancce jim to reknu.
reklamovat reklamovat reklamovat
tiez mi vrzgal A stlpik pred vodicom akoby od vyduchu vzduchotechniky, po prvej reklamacii sa snazili vytesnit A stlpik - nepomohlo do uplnej spokojnosti a tak po dvoch tyzdnoch reklamacia opät a uz menili vyduch, odvtedy ani vrzg ci je leto zima..
tiez mi vrzgal A stlpik pred vodicom akoby od vyduchu vzduchotechniky, po prvej reklamacii sa snazili vytesnit A stlpik - nepomohlo do uplnej spokojnosti a tak po dvoch tyzdnoch reklamacia opät a uz menili vyduch, odvtedy ani vrzg ci je leto zima..
i30 Combi FAMILY; vyrobene 3/2020; 1.4T-GDI