jsem poměrně novým vlastníkem hyundai i30 kombi 1.4 t-gdi dct.
![Dancing :D/](./images/smilies/eusa_dance.gif)
![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
Děkuji za rady, názory, připomínky.....
![Pray [-o<](./images/smilies/eusa_pray.gif)
A ještě jedna otázka, když mám na autě TPMS elektronické senzory (snímače) tlaku v pneu, musím si je koupit i do druhé sady kol??
![Think :-k](./images/smilies/eusa_think.gif)
![Think :-k](./images/smilies/eusa_think.gif)
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
A to se docela prodraží ne??Axel.Foley píše:Přezouvám pneu na jednu sadu disků.
JE TO DOST PENĚZ, dlouhodobá investice. Ale neuvažuju hned tak kupovat jiný vůz a neustálé přezouvání a vyvažování taky není moc dobrý. Znám případy kdy mu v servisu pěkně dojebali disky a nic od nich nedostal (prý už to měl).Vendelín píše:Ondatra,nic proti Tobě,ale zřejme nevíč,co s penězma.Máš 17" zimáky a uvažuješ,zda nepořídit 16".Tak si to spočítej.Nové disky 16"+ nové pneu+snímače tlaku.Když to sečteš,tak si spočítej,kolik let můžeš za ty prachy přezouvat pneu na jedné sadě disků.Zjistíš,že za tu dobu budeš zřejmě muset kupovat nové pneu.
Něco na tom je.... popravdě nevím kolik kde stojí přezutí a vyvážení. A hlavně jsem nepředpokládal potřebu kupovat TPMS.Mr. HYUNDAI píše:Vyfotit si v dnešní době disky spolu s technikem, aby nebyly spory není problém. Pokud si auto nehodláš nechat 10 a více let (deklarovaná životnost TPMS ventilků je 5 let a baterie ofiko nejde vyměnit!) se sady prostě nevyplatí.
Takže všechny auta přezouvám.
Proč myslíš? Přezutí mám za pětikilo.ondatra píše:A to se docela prodraží ne??Axel.Foley píše:Přezouvám pneu na jednu sadu disků.
OK.Axel.Foley píše:Proč myslíš? Přezutí mám za pětikilo.ondatra píše:A to se docela prodraží ne??Axel.Foley píše:Přezouvám pneu na jednu sadu disků.
Mimochodem, poslední příspěvek se necituje.
Poznám jako lajk co tam mám?? Jaky je mezi nimi rozdíl??Mr. HYUNDAI píše:Velká otázka je jak máš TPMS řešeno. Zda aktivními ventilky nebo pasivně ze senzorů ABS. To výpočet ovlivní zcela zásadně. Já sice poslední auto už mám s pasivním systémem, ale zase při mojí frekvenci výměn aut se mi sady nevyplatí.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |