Už jsem tady několikrát psal: za časů servisu v autorizáku jsem je NIKDY nenechal doplnit kapalinu do ostřikovačů a měnit kabinový filtr.
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Lehce OT, ale u řazení 1-2 se mi osvědčilo jedničku moc nevytáčet a nechat padnout otáčky, než pustím spojku, a tu samozřejmě pustit opatrně. Pak to obvykle jde bez cuknutí a rázů. Přijde mi, že ta převodovka u 1.5DPi není žádnej zázrak.RV09 píše: ↑30 led 2022, 11:53 Ahoj,
přidám ceny z Brna. 1,5 Dpi, 16.000 km. Prohlídku jsem poptával po emailu - Balvin 5000,- Pokorný 7000,- (auto koupeno jinde).
Šel jsem tedy k Balvínovi, celková cena 5370 s DPH. Bez kabinového filtru, ten jsem si měnil sám, abych trochu ušetřil. To si kompenzovali jinde - vyfoukání filtru, čistič, mazivo, dolití ostřikovačů, které byly plné. Olej doplněn přesně na rysku.
V rámci záruky jsem chtěl, aby zkontrolovali řazení, které nejde podle mě úplně "hladce" (občas 1->2 jsou cítit zuby). Výsledkem byla kontrolní jízda s konstatováním, že je vše OK.
servis.JPG
Pro srovnání , kolik si řekli Domanský - Butovice ?thaischumi píše: ↑31 led 2022, 14:57 Po té co jsem dozvěděl o ceně prohlídky u 2 nejbližších autorizáků (Domanský a Butovice) už jsem se na to vykašlal (a samozřejmě už nemám nárok na 5tiletou záruku, auto vyrobeno léto 2019, koupeno 3.2020 jako předváděcí s 5000km za 390k Kč) a zatím základní věci jako výměnu oleje, filtry a dezinfekci klimy jsem udělal svépomocí. Do léta 2024 budu vědět jestli to vyplatilo, dle přepočtu za 5 let ušetřím cca 25000 Kč + jistota že v motoru je spravný olej.
Kvůli obavě z ředění oleje benzínem a aby se v zimě lépe mazalo, olej vyměním 2x za rok (po cca 8000km) při přezutí.
Velmi blízko k olejovému filtru je trubka chladiče a při první výměně jsem ji odřel univerzálním přípravkem (trojnožka)https://i.imgur.com/CDTeenJ.jpeg , naštěstí je to z nerezu.
Letos ale už musím do nějakého servisu na doplnění klimy, geometrii a možná výměnu brzdové kapaliny.
Obávám se, že ty ceny budou podobný ve všech autorizovanejchWalterB píše: ↑31 led 2022, 08:16 Díky všem za postřehy k 1.GP. Jak tak na to koukám (ať už tady v reakcích, nebo i v jiných částech vlákna nebo fóra vůbec), tak Louda Auto z toho všeho srovnání úplně dobře nevychází - olej za cenu, jako kdyby ho míchali někde u Diora, hodinová sazba opravdu jako u Mercedesu, čarování s položkami... Ach jo! Holt se příště vyvaruju lokálního patriotizmu a bud hledat v širším okruhu a taky budu aktivnější při sjednávání rozsahu prohlídky jako takové.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |