Pískání od kola, zahřívání kola
Moderátor: Moderátoři
Pískání od kola, zahřívání kola
Pěknej večer přeju všem,
na Hyundai i40 jsem měnil na predku komplet kotouče a destičky. Auto brzdí opravdu pěkně, ale po pár kilometrech jízdy se začne ozývat z levého kola pískání, umocněné při zatáčení. Kolo se úplně rozpálí a kouří se z destiček a kotouč je rozpalenej jak pětník. Zkoušel jsem a začne to dělat ikdyž nebrzdim, nebo minimálně. Všechno jsem zase rozebral a nic nikde nevidím, všechno doseda, kolo se na heveru normálně točí bez problémů. Dával jsem tam to, co tam bylo TRW kotouč i destičky.
Má někdo nápad, čím to je? Za studena to je v pohodě.
Díky moc
na Hyundai i40 jsem měnil na predku komplet kotouče a destičky. Auto brzdí opravdu pěkně, ale po pár kilometrech jízdy se začne ozývat z levého kola pískání, umocněné při zatáčení. Kolo se úplně rozpálí a kouří se z destiček a kotouč je rozpalenej jak pětník. Zkoušel jsem a začne to dělat ikdyž nebrzdim, nebo minimálně. Všechno jsem zase rozebral a nic nikde nevidím, všechno doseda, kolo se na heveru normálně točí bez problémů. Dával jsem tam to, co tam bylo TRW kotouč i destičky.
Má někdo nápad, čím to je? Za studena to je v pohodě.
Díky moc
- Reklama
Re: Pískání od kola, zahřívání kola
Ještě doplním, že kolo piskalo po zahřátí i před výměnou. Při mírném pribrzdeni přestalo, nebo nepiskalo tolik. Myslel jsem, že to dělají kotouče, které měly už větší hranku. Brzdy se předtím ale nehřály.
Pokud byly brzy opravdu perfektně rozebrané, vyčištěné a vše funguje jak má, tak brzdovka, hadičky, pumpa a posilovač. Pěkné postupně, ale pokud dole opravdu funguje jak má, ne jen vyměnit destičky a kotouče.
Hyundai I30 kombi, 1.6gdi, weekend. Tucson 2022, 1,6 T-gdi, 110kw, 4x4, smart
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
Ano, vše bylo perfektně vyčištěné, jak jsem psal, dělalo to i před výměnou.. Díky
Bolo v rámci čistenia robené aj kontrola/repas strmeňov?... t.j. piestik vonku a výmena tesnenia a prachovky, vyčistenie klzných plôch?
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Nebylo, vypadaly oba pěkně, čistě, válec do třmene šel pěkně zatlačit.
Tak znovu rozobrať a skontrolovať voľný chod... to, že išli zatlačiť, ešte neznamená, že piestik v novej polohe chodí voľne. BTW... treba aj vyskúšať zabrzdiť na zdviháku a potočiť kolesom....
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
Tak všechno rozebráno, znovu vyčištěno, dneska cesta 25 kilometrů, kolo začalo pískat jenom trochu po 20ti kilometrech, píská jenom jedno u řidiče, začne pískat jemně i bez brzdění, pak při brzdění, ale je to znatelně lepší. Na heveru zkoušeno po vyčištění zabrzdit, pustit, kolo se po pusteni brzdy hned v pohodě točí. Je možné že je v háji teda třmen? Že se po zahřátí nevrací úplně, nebo pomalu a tím dochází k přehřívání a pískání? Jinak brzdí hodně dobře a to i po zahřátí. Díky moc
Píšeš vše vyčištěno a rozebráno, co vše máš na mysli? Rozebral jsi všechno, vodící čepy a vyčistil jsi starou vazelínu? Dal novou, popřípadě vyměnil komplet prachovky a čepy? Rozebíral jsi i pístek a měnil těsnění atd..?
Hjú i40 sedan 2016, 2.0 121kW Premium Sleek Silver
Hjú Tucson 2.0CVVT 4WD LPG 2007
Hjú Tucson 2.0CVVT 4WD LPG 2007
Zdar. Na zadní nápravě Hyundai ix20 mám namontovány repasované brzdy. Po cca 20km, někdy více, při jízdě po dálnici 130kou začne pískání pravého zadního kola. Po zastavení u benzinky jsem zjistil horký plechový disk, že se na něm nedal udržet ani prst. Chtěl bych se zeptat, jak jste se nakonec pískání zbavili. Vitas.
Tak ještě jednou vše komplet rozebrat, uvolnit, promazat destičky v brzdiči mosaznou pastou, kvůli pohyblivosti. Pístky se po zabrzdění správně nevrací, proto se destičky neuvolní, třou se o kotouč, ten se zahřívá a brzdy pískají.
Stejný problém jsem měl na Accentovi. Až jsem vše opravdu poctivě vyčistil, pístky vytlačil, jemně obrousil, promazal, všechny problémy zmizely.
Ale strávil jsem s tím tři odpoledne ...
Stejný problém jsem měl na Accentovi. Až jsem vše opravdu poctivě vyčistil, pístky vytlačil, jemně obrousil, promazal, všechny problémy zmizely.
Ale strávil jsem s tím tři odpoledne ...