už 13 dní som majteľom Tucsonu 132kW 48V (v podpise info) a som celkom nešťastný, keď vidím tú spotrebu. Osobne som bol nadšený z celého auta, pozeral som recenzie, kde síce písali a hovorili o "málinko" vyššej spotrebe, lenže toto nie je málinko vyššia spotreba...

](./images/smilies/eusa_wall.gif)

Našiel som tu link a vyselektoval som si moju konfiguráciu a moja spotreba je rádovo o 2 l/100km vyššia: https://www.spritmonitor.de/en/overview ... &gearing=2 (beriem ten posledný, za smerodatný - ten s 48V).
Neviem, čo mám presne robiť... dostal som informáciu, že po zábehu a po x-tisíc kilometroch sa to zníži a ustáli, no ja mám pocit, že iba rastie. aktuálne mi ukazuje priemernú spotrebu 9,8l/100km (áno jazdím viac po meste, ale teraz som bol 700km - prevažne po dialnici s tempomatom a priemerná spotreba bola 9,3l/100km. Zatiaľ som najazdil niečo viac ako 1300km. Jazdím iba ECO mód. Skúšal som NORMAL, ale nejako som nevidel rozdiel, tak som dal späť ECO. (Paradoxne keď som prepol do SPORT módu, tak som zahliadol prvý krát, že z baterky sa nakrátko zjavila šípka smerom k motoru).
Keď prepnem na sledovanie baterky (vadí mi, že tam neukazuje žiadne info, iba obrázok

Keď sa extrémne snažím, tak v meste na D5 viem ísť 8,8l/100km... ale musí byť rovná cesta a žiadne zápchy a auto musí byť "rozgúľané" - čo je v BA asi len cez vianoce

Ďakujem za akúkoľvek info, poprípade potvrdenie, že to tak je normálne... v čo nedúfam