i10 zkrat cívky, svíčky a vypálená řídící jednotka

2008 -

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Idesitka
Příspěvky: 2
Registrován: 09 zář 2024, 22:00

i10 zkrat cívky, svíčky a vypálená řídící jednotka

Příspěvek od Idesitka »

Ahoj všem, ráda bych znala Váš názor a zkušenosti na mou současnou situaci, protože se mi to celé nepozdava. Vlastním i10, v provozu od 6/2019, auto bylo v době zjištění závady dva měsíce po konci záruky, nájezd je pouhých 30 tis. km. Pravidelně bylo auto servisované v autorizovaném servisu. Tři týdny auto stálo u garáže kousek od lesa, byli jsme dlouho pryč, po návratu druhý den přestalo jet. Auto chciplo uprostřed křižovatky za jízdy, jako blesk z čistého nebe, nestartovalo, jen točilo. Nechala jsem jej odvézt do autoriz. servisu. Nejdříve mi tvrdili, že byla vyzkratovana civka a svíčka a auto bude opraveno takřka během tří dnů, v té době řídící jednotka na diagnostice fungovala, když jsem si pro auto měla přijít, bylo mi řečeno, že výše uvedené vyměnili a nepomohlo to, takže budou hledat dál. Po týdnu nulové komunikace jsem se rozhodla servis navštívit, kdy mi bylo řečeno, že bude zřejmě závada v řídící jednotce neboť nekomunikuje. Následovalo další mlčení. Po dalším takřka týdnu se ozvali, že vylučovací metodou, kdy kontrolovali všechny kabely, došli k závěru, že se jedná o řídící jednotku, takze jí samozřejmě vymění za originál a půjde uplatnit tzv. Good Will, kde je veliká šance uspět v tomto případě. Takto se mnou komunikovali dvakrát a bylo dohodnuto, že v případě možnosti GW auto opravím u tohoto servisu. O pár dní později telefonát, že auto je opraveno, oprava se vsplhala nad stanovenou částku a výměna jednotky zabrala a Good Will nepůjde uplatnit, protože jsem nebyla na výstupní servisní prohlídce(ověřovala jsem u jiného autoriz. servisu a tam mi řekli, že lze uplatnit i tak, protože autu končí záruka i tak a případně by Good Willem vůbec neoperovali a neslibovali ho). Auto jsem odmítla převzít protože mi servis nebyl schopen ani říci, jak je mozne, že jednotka byla vypalena a co tedy zpusobilo zkrat, kuny v tom prý neordinovaly. Ale jiné informace nemají... :shock: Argumentují, že cívka vypálila řídící jednotku... :?: :!:

Ráda bych se zeptala na Váš názor, zda je toto skutečně možné nebo ze mě jen dělají hloupou? Případně prosím o informaci, zda někdo mate zkušenosti s výstupní garanční prohlídkou v době, kdy už je auto vlastně na konci záruky? Jsem z toho vcelku zoufalá, protože mi celé počínání tohoto servisu připadá více než nevěrohodné a o arogantním přístupu raději nemluvím... Díky:)
Reklama
 

Uživatelský avatar
mozecek
**
Příspěvky: 497
Registrován: 02 bře 2023, 10:47
Bydliště: Olomouc

Re: i10 zkrat cívky, svíčky a vypálená řídící jednotka

Příspěvek od mozecek »

Se znicenou RJ je to samozrejme podivne a byl bych ted velmi opatrny v tom co reknes a hlavne co reknou oni. Rozhodne doporucuji jakykoli dalsi kontakt dopredu promyslet a byt pripraven na mozne varianty odpovedi a uz mit nachystano co dal. Dostavil bych se osobne, nejlip s automechanikem a vse nahraval na zaznamnik zvuku v telefonu. A zaroven si to pred nimi pekne zapisoval bod po bodu. Pokud nejake dukazy jsou, tak jsou v jejich rukach a mas mozna posledni sanci si je zajistit. Samozrejme idealni by bylo kdyby jsi mela vyjadreni na zakazkovem listu, ze diagnostikou byl zjisten takovy stav a oprava se proto tyka svicek a civky a cena je odhadem tolik. JInak bude fajn si ten pribeh jak jsi ho popsala s nimi cely projit a snazit se nechat mluvit co nejvic jejich technika. Jestli to zvojtili tak se do toho sami zamotaji .. je samozrejme mozne ze pri nejake manipulaci ke zkratu a vypaleni doslo, ale to se jim primo priznat nechce. A auto ze servisu nemuze byt v horsim stavu nez tam prislo. Zvlast to tedy vest ve smeru co kontrolovali, proc a kdy co jeste fungovalo - jestli tedy prvne rekli ze je problem na civce a svickach, tak urcite probehla diagnostika, a to by si vadne RJ urcite vsimli. Nezminila jsi o kolik tu castku prekrocili - nevim jestli je to dano presne ale nejake drobne navyseni 10% se da asi jeste akceptovat, pokud to bylo vice tak to bez domluvy nejde. Taky je asi podstatne co je sepsano na pocatku, a po te co jste probirali moznost GW. At se stalo cokoli a pravda ke kdekoli vse ted bude spis otazka co je kde napsano a co lze dokazat, ptze oba budete hajit sve pokud se neshodnete tak skoncite u pravniku a soudnich znalcu a tam uz bude rozhodovat predevsim co jste si pisemne sjednali. V cernych ovcich takovych dilu bylo nekolik a mozna nakonec v tom poradu take skoncis. Urcite si je online na webu ceske televize proklikej. To nemyslim ve zlem, nakonec pokud veskera jednani selzou tak i argument ze to skonci v TV muze pomoci.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Idesitka
Příspěvky: 2
Registrován: 09 zář 2024, 22:00

Re: i10 zkrat cívky, svíčky a vypálená řídící jednotka

Příspěvek od Idesitka »

Dobré dopoledne, na nové ceně jsme se dohodli pod podmínkou možnosti uplatnění GW, i tuto ceně následně překročili, sice to nebylo již tolik markantní, ale přeci i tak cenu navýšili. Spíše mě trápí a je mi záhadou, že mi technik není schopen říct mechanismus závady, neukážou mi rozbité díly a ze strany servisu neprobíhala žádná komunikace. Prakticky to totiž působí úplně celé pofiderně v tom smyslu, že někdo udělal chybu a svedlo se to na to, že už to bylo. Jsem připravená celou věc oznámit na zástupce Hyundai Česká republika a případně, když se nedohodneme i na ČOI....
mozecek píše: 10 zář 2024, 01:49 Se znicenou RJ je to samozrejme podivne a byl bych ted velmi opatrny v tom co reknes a hlavne co reknou oni. Rozhodne doporucuji jakykoli dalsi kontakt dopredu promyslet a byt pripraven na mozne varianty odpovedi a uz mit nachystano co dal. Dostavil bych se osobne, nejlip s automechanikem a vse nahraval na zaznamnik zvuku v telefonu. A zaroven si to pred nimi pekne zapisoval bod po bodu. Pokud nejake dukazy jsou, tak jsou v jejich rukach a mas mozna posledni sanci si je zajistit. Samozrejme idealni by bylo kdyby jsi mela vyjadreni na zakazkovem listu, ze diagnostikou byl zjisten takovy stav a oprava se proto tyka svicek a civky a cena je odhadem tolik. JInak bude fajn si ten pribeh jak jsi ho popsala s nimi cely projit a snazit se nechat mluvit co nejvic jejich technika. Jestli to zvojtili tak se do toho sami zamotaji .. je samozrejme mozne ze pri nejake manipulaci ke zkratu a vypaleni doslo, ale to se jim primo priznat nechce. A auto ze servisu nemuze byt v horsim stavu nez tam prislo. Zvlast to tedy vest ve smeru co kontrolovali, proc a kdy co jeste fungovalo - jestli tedy prvne rekli ze je problem na civce a svickach, tak urcite probehla diagnostika, a to by si vadne RJ urcite vsimli. Nezminila jsi o kolik tu castku prekrocili - nevim jestli je to dano presne ale nejake drobne navyseni 10% se da asi jeste akceptovat, pokud to bylo vice tak to bez domluvy nejde. Taky je asi podstatne co je sepsano na pocatku, a po te co jste probirali moznost GW. At se stalo cokoli a pravda ke kdekoli vse ted bude spis otazka co je kde napsano a co lze dokazat, ptze oba budete hajit sve pokud se neshodnete tak skoncite u pravniku a soudnich znalcu a tam uz bude rozhodovat predevsim co jste si pisemne sjednali. V cernych ovcich takovych dilu bylo nekolik a mozna nakonec v tom poradu take skoncis. Urcite si je online na webu ceske televize proklikej. To nemyslim ve zlem, nakonec pokud veskera jednani selzou tak i argument ze to skonci v TV muze pomoci.
Uživatelský avatar
mozecek
**
Příspěvky: 497
Registrován: 02 bře 2023, 10:47
Bydliště: Olomouc

Re: i10 zkrat cívky, svíčky a vypálená řídící jednotka

Příspěvek od mozecek »

Zkusit muzes vse, ale jak rikam prvne posbirat co nejvic podkladu at mas na cem stavet a cim pacit. A to drive nez se zaznamy nejak zahadne opravi, papiry a dily ztrati, atd. Nasledne brecet u hyundai mi prijde ponekud zbytecne, kdyz uz si nechali schvalit tu RJ coz jim asi zamitli. Navic jestli si zavola dealer s vyrobcem tak u toho nikdy nebudes a nebude ani nikdo jiny. U COI podas podnet a nikdo nerika ze ti s tim pomohou a pokud to budou resit tak zase na pozadi se servisem. To uz je mnohem efektivnejsi zminit ze si to nenechas libit, ze to pujde k soudnimu znalci a do cernych ovci, tak jestli potrebuji udelat reklamu a maji naladu na soudni tahanice ze s tim nemas vubec zadny problem. Mechanismus zavady technik rikat nemusi - mozna ani presne nevi co se mohlo stat. Bylo by to samozrejme lepsi zjistit i pro nej - ptze ted neco vymeni a ty se za tyden vratis se stejnou zavadou kdyz odstranili jen nasledek a ne pricinu. Jenze auta jsou dnes slozity a tak neni jiste ze se na to prijde, zvlast kdyz je ted KO ridici jednotka kde by se daly vycist chyby. A to je presne to misto jak jsi i sama uvedla ze v dobe zapoceti servisu asi sla a behem oprav nejak odesla. To se sice mohlo stat i pri nejlepsi peci, ale prakticky je to vzdy problem servisu. Podstatne je rict ze mas velmi dobreho pravnika v rodine (nejdete si nejakeho v telefonnim seznamu at reknete rovnou jmeno coz vzbudi vetsi verohodnost). Pravnik jako takovej je draha legrace s cenovkou od 2-3tis/hod a to je jasne i protistrane.. tedy by mohli vsadit na to ze takove vydaje nebudes chtit vydat, ale kdyz ho "mas" v rodine tak vydaje razem nejsou problem a tedy mohou ocekat urputny boj a jestli budes mit dobre podklady a dobreho pravnika bude jim jasne ze maji problem. Samozrejme by u toho mel byt nejaky vedouci prodejny - technikovi bude u zadele jestli prijde telka nebo dostanou predzalobni vyzvu. Zrovna ted bylo cosi podobneho s toyotou, kterou znackovy servis opravoval nekolik mesicu a nakonec se dohoda podarila s toyotou jako takovou, jenze opet se veci hnuly az u toho byla kamera.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Hugo11
**
Příspěvky: 235
Registrován: 09 srp 2022, 21:36

Re: i10 zkrat cívky, svíčky a vypálená řídící jednotka

Příspěvek od Hugo11 »

O cca jake sume je rec?
Odpovědět

Zpět na „i10“