Čo vybrať?

Moderátor: Moderátoři

mozecek

Re: Čo vybrať?

Příspěvek od mozecek »

Bigster nemusi byt zla volba, ale chce ho videt - jestli se dacia zlepsila. Nez jsem vzal i30 premyslel jsem o dacii joger (na fotkach vse super, i exterier usel), ale stacily mi 3 minuty na prohlednuti interieru, kde jsem videl spoustu neprakticnosti a nekvalit a hned padil pryc. Jestli dacia neskocila pres hory a doly od joggeru tak srovnani s tucsonem ci karoqem bude uplny vysmech .. ale nevidel sem a mohl se stat zazrak :)
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Reklama

Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

nebude to konkurenciou pre Kodiaqa ani Santu.
Je vsak v peknej vybave za 750kkc a to je sakra ragument

kedysi sme riesili Stonic vs posledna generacia Sandero Stepway..Dobre, ale.. nakoniec som radsej priplatil 10% extra a vzal stonica. Tu je vsak cenovy rozdiel snad ako minimum 30% a tam uz je dobre proste troxhu premyslat
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Mi.Ha.
**

Příspěvek od Mi.Ha. »

mozecek píše: 22 úno 2025, 19:36 Bigster nemusi byt zla volba, ale chce ho videt - jestli se dacia zlepsila. Nez jsem vzal i30 premyslel jsem o dacii joger (na fotkach vse super, i exterier usel), ale stacily mi 3 minuty na prohlednuti interieru, kde jsem videl spoustu neprakticnosti a nekvalit a hned padil pryc. Jestli dacia neskocila pres hory a doly od joggeru tak srovnani s tucsonem ci karoqem bude uplny vysmech .. ale nevidel sem a mohl se stat zazrak :)
Tak jsi spíše zaujatý.
januar1
*

Příspěvek od januar1 »

Co tak kupit elektromobil? Pri tych 10km denne je to najlepsia volba. Nebude trpiet motor a ani servis.Ja mam v plane kupit Skoda Elroq je to velkostou podobne Karoqu.
dibarbora

Příspěvek od dibarbora »

Na to BEV musíš mať infraštruktúru. Bez trvalo dostupného wallbox-u je to sakra drahý a nepohodlný špás... takže potrebuješ RD prípadne veľmi dobre projektovanú novostavbu bytového domu, kde sa na niečo také myslelo. Pre ostatnú "väčšinu" na "mladších", starších a starých sídliskách čisté sci-fi.
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
mozecek

Příspěvek od mozecek »

Mi.Ha. píše: 22 úno 2025, 20:06
mozecek píše: 22 úno 2025, 19:36 Bigster nemusi byt zla volba, ale chce ho videt..
Tak jsi spíše zaujatý.
Dacia je pro me nezaraditelne auto - spis pracant nez univerzalni auto .. s Loganem jsem najezdil sice jen asi 3tis km po Maroku a doslova me nadchla zivost a naturalnost toho auta a super spotreba v dieslu. Spolehlivost uz tak slavna nebyla - napr z niceho nic zhasinaly svetla, coz bylo v noci o drzku. Ovladani bylo hodne neergonomicke jakoze stahovani okynek u radici paky apod. Jogger byl samozrejme novejsi, ovladani okynek mel myslim uz normalne, a byl tu videt skok vpred celkove, ale porad bida - kvalitou zcela pod urovni 20 let stare Octavia2. Kvalita tapecirungu, reknes si je to skoro MPV a pak ani za priplatek nebyla moznost pruvlaku na lyze v zadnim operadle, nesmyslne vyskove posazene celni okno apod, a nemyslim ze bude mit Herkulo kvalitativni latku tak nizko kdyz miri k 800-900k :) ale treba Bigster prekvapi. Loni se chvastali ze bude souperit s Kodiaqem .. cenou urcite jo, ale neverim ze to bude pravy konkurent. Kdyz kupuju auto za vyssi cenu tak od toho ocekavam ze dostanu i nejakou hodnotu.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
januar1
*

Příspěvek od januar1 »

dibarbora píše: 22 úno 2025, 20:29 Na to BEV musíš mať infraštruktúru. Bez trvalo dostupného wallbox-u je to sakra drahý a nepohodlný špás... takže potrebuješ RD prípadne veľmi dobre projektovanú novostavbu bytového domu, kde sa na niečo také myslelo. Pre ostatnú "väčšinu" na "mladších", starších a starých sídliskách čisté sci-fi.
To ano ale dotycni nepise ce byva v dome alebo v byte. A clovek co ma na nove auto si nenajde peniaze na Wallbox?
dibarbora

Příspěvek od dibarbora »

Daciu Duster/Bigster by som absolútne neporovnával s konkurenciou typu VW-group, H/K group... z jednoduchých dôvodov
- materiály, platforma a rôzne praktické riešenia na palube
- motory... tá ponuka je neporovnateľná... VW group má k dispozícii stále serióznu paletu 4 valcových motorov, ktorá rozhodne nepripomína "smrteľný kŕč" spaľovacích motorov, ktoré nám predvádza aliancia Renault/Nissan prípadne Stellantis. H/K síce na tom až tak super nie je.. ale stále je to o "parník" lepšie ako tie podvyživené trojvalce (bez alternatívy), ktoré zaspali v dobe extrémneho downsizingu ponúkané napr. aj v Dacii. Tam vidím len jediný bonus a to fabrickú LPG zástavbu.. ale aj to je ponuka pre špecifickú klientelu.
Naposledy upravil(a) dibarbora dne 23 úno 2025, 11:28, celkem upraveno 1 x.
dibarbora

Příspěvek od dibarbora »

januar1 píše: 23 úno 2025, 11:16 To ano ale dotycni nepise ce byva v dome alebo v byte. A clovek co ma na nove auto si nenajde peniaze na Wallbox?
Práve preto som to napísal ako vec na ktorú treba myslieť, lebo to nenapísal....
Čo sa týka wallboxu... to nie je len o 1000+€ za krabicu s káblom kdesi na stene. Na to musíš mať aj elektroinštaláciu naprojektovanú... vôbec sa nebudem čudovať, že relatívne nedávno (hlavne developermi) postavené domy budú naprojektované tak na hranu, že bez dodatočných a drahých zásahov do elektroinštalácie tam wallbox jednoducho bezpečne nezapojíš. Rsp. ak aj áno, tak bude na výber, varím, kúrim, klimatizujem, sprchujem sa alebo nabíjam auto....
slabostka

Příspěvek od slabostka »

Parnik neparnik ak clovek pouzije na kupu auta svoje tazko zarobene peniaze tak pozera Co potrebuje a Kolko to bude stat. Casy prveho logana su prec. Na presuny z A do B pre cloveka ktory sa nehra na hogofogo je to plne dostacujuca znacka, ma vsetko co potrebujes v aute mat, servis je dostupny a nie drahy. Lpg je bonus. Brasko si kupil Sandero a je to normalne sikovne auto ktore odjazdi 300 000km a za babku.Sranda ze kedysi ked som bral getza podobne reci som tiez cital. Vtedy bol hyundai sunt. S Daciou neprerobi. Ked byva v dome a vie nabijat siel by som kludne do jazdeneho ev.
Getz 1.4, 04-2006
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021
Prius plug in 2024
slabostka

Příspěvek od slabostka »

dibarbora píše: 23 úno 2025, 11:27
januar1 píše: 23 úno 2025, 11:16 To ano ale dotycni nepise ce byva v dome alebo v byte. A clovek co ma na nove auto si nenajde peniaze na Wallbox?
Práve preto som to napísal ako vec na ktorú treba myslieť, lebo to nenapísal....
Čo sa týka wallboxu... to nie je len o 1000+€ za krabicu s káblom kdesi na stene. Na to musíš mať aj elektroinštaláciu naprojektovanú... vôbec sa nebudem čudovať, že relatívne nedávno (hlavne developermi) postavené domy budú naprojektované tak na hranu, že bez dodatočných a drahých zásahov do elektroinštalácie tam wallbox jednoducho bezpečne nezapojíš. Rsp. ak aj áno, tak bude na výber, varím, kúrim, klimatizujem, sprchujem sa alebo nabíjam auto....
- ja som to nedavno riesil kvoli kupe plug inu. Mal som staru kovovu skrinku tak som to nechal prerobit. Elektrikar mi vsetko vybavil, prehodil, nainstaloval dalsiu skrinku so zasuvkami na stenu murika, navysili sa istice a zaplatil som 600E za vsetko, z domu som nevysiel 😁 wallboxy dnes kupis podla kw za maly peniaz. Ja ani nepotrebujem auto nabijam len z 230V
Getz 1.4, 04-2006
Toyota Auris HSD 2012
Prius plug in 2024
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

ja som toho Bigstera navrhol z dovodu, pretoze mi prijde ze ak clovek ma relativne dost specifickych narokov, mozno bude schopny / ochotny zlavit z toho image Dacie

A preto som pisal aj to, ze vzhladom k cenovej podobnosti sme vzali Stonica, ktori napriek vyssej cene (ale nie az tak vyssej) bol kvalitativne vyrazne lepsi v interieri. Takze v tomto pripade si proste clovek moze dat cenovku Bigstera a niecoho obdobneho (nemyslim velkeho), myslim stvorkolku atd, atd a holt proste zvazit menej premiovejsiu ale za mna asi rozumnu alternativu

Bigster ma v HEV variante 4 valcovy 1,2l motor. Alebo bezhybridny TCe (trojvalec) so zastavbou na LPG. To stiahne prevadzkove naklady slusne dole, je ale fakt ze ak ten TCe clovek nalozi bagazou a ludmi asi to teda bude trpiet. Nona ale aj VW group davala v jednomcase trojvalce do podobne velkych modelov

Na com by som nesetril u Bigstera je dodatocne kvalitne osetrenie dutin a podvozku hned po zakupeni
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Minko

Příspěvek od Minko »

Ked si predstavim ze taky R. CHvala mal svojho casu Duster prvej generacie doma (neviem ci este ma) a dnes ma Sandero stepway, clovek co ma prelezenu snad kazdu znacku, asi len tak zo srandy by si to auto nevybral. Dacia naprefuje ako tu bolo poznamenane, niekedy okolo rokov 2000-2005 sa pozeralo cez prsty na Kia/ :hyu: a kde su dnes... kedze jazdim Dusterom druhej generacie pofaceliftovy (tusim posledny lebo ak sa nemylim druha generacia dostala 2 facelifty) mozem povedat ze za tie prachy mi pomer cena hodnota v tom case nedokazal dat nikto. Nehovorim ze nema muchy. A co sa tyka litroveho trojvalca, prevetral som ho viac ako dost (cesta za rodicmi cez cele Slovensko /6h v aute/ casto vyzera tak ze 3 osoby a naklad stylom vnutorne spatne zrkadlo nic prave predne s tazkou biedou krkolomne. Na benzine je ten trojvalcek fakt udychany ale na plyne dokaze velmi pekne zivo hybat autom. A zas ruku na srdce, kto robi takto nalozenych jazd do roka viac nez je prstov na ruke? Malokto. A na ten zvysok je ten motor az az.
Dacia Duster TCe 100 LPG Arizona Orange Journey + country pack 01/2024-
Hyundai i20 1.2 62kw CHIC Phantom black + winter pack 8/2017
ex Škoda Fabia 7/2019 - 1/2024
ex Kia cee´d_SW 02/2015 - 08/2017
slabostka

Příspěvek od slabostka »

Mexican píše: 23 úno 2025, 12:48 ja som toho Bigstera navrhol z dovodu, pretoze mi prijde ze ak clovek ma relativne dost specifickych narokov, mozno bude schopny / ochotny zlavit z toho image Dacie

A preto som pisal aj to, ze vzhladom k cenovej podobnosti sme vzali Stonica, ktori napriek vyssej cene (ale nie az tak vyssej) bol kvalitativne vyrazne lepsi v interieri. Takze v tomto pripade si proste clovek moze dat cenovku Bigstera a niecoho obdobneho (nemyslim velkeho), myslim stvorkolku atd, atd a holt proste zvazit menej premiovejsiu ale za mna asi rozumnu alternativu

Bigster ma v HEV variante 4 valcovy 1,2l motor. Alebo bezhybridny TCe (trojvalec) so zastavbou na LPG. To stiahne prevadzkove naklady slusne dole, je ale fakt ze ak ten TCe clovek nalozi bagazou a ludmi asi to teda bude trpiet. Nona ale aj VW group davala v jednomcase trojvalce do podobne velkych modelov

Na com by som nesetril u Bigstera je dodatocne kvalitne osetrenie dutin a podvozku hned po zakupeni
- tu by som sa vyhol verziam s robotizovanou prevodovkou ci co.to tam davaju a aj hybridu. Ak dacia tak overeny motor a manual . Ze je slabsi - no je ale kupec dacie caka nieco ine. Nizku cenu nizke naklady.
Getz 1.4, 04-2006
Toyota Auris HSD 2012
Prius plug in 2024
herkulo28
**

Příspěvek od herkulo28 »

celkom sa to tu rozprúdilo. Autá idú do sraxiek a som zvedavý čo idú ľudia kupovať o pár rokov. Či celé Sk bude prerábať el. inštaláciu v domoch lebo žiadne auto bez dlhých trás nevydrží?
Hyundai Tucson 1,7 CRDi 7DCT PREMIUM 104kW/141k Thunder Grey
Hyundai i30CW COMFORT 1,6 CRDi VGT,85/116,6 st. manuál
Ford c-max 2.0 TDCi 100kW
Škoda Fabia combi 1.4 MPi
Fiat Tipo 1.9 TD (FIAT: Fehler In Allen Teilen = Chyba v každom diely)
Odpovědět

Zpět na „Tucson III - Pokec“