Proto se doporučuje zapnutí venkovního okruhu.Klima do sebe vlastně nasává nedýchatelý vzduch a potom z ní vychází zápach.Já ten jezdím jen z venkovním okruhem a žádný zápach necítím....samozřejmě po dezinfikovaní ....před tím jsem jezdil i s vniřním a smrdělo to jako prascaTomikp píše:Viz ostatní. Pod kopcem to vypínám. jen by mě zajímalo jaký je rozdíl když je puštěná klima s vnitřní cirkulací a s venkovní, to se jako chladí jenom vzduch co už je v kabině? Jak dlouho se takhle dá jet než ten vzduch začne být nedýchatelný?
KLima - jak vám snižuje výkon motoru?
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi
- Reklama
Myslím že se smradem v kabině nemá vnitřní x vnější cirkulace co dělat.Tommas33 píše:Proto se doporučuje zapnutí venkovního okruhu.Klima do sebe vlastně nasává nedýchatelý vzduch a potom z ní vychází zápach.Já ten jezdím jen z venkovním okruhem a žádný zápach necítím....samozřejmě po dezinfikovaní ....před tím jsem jezdil i s vniřním a smrdělo to jako prascaTomikp píše:Viz ostatní. Pod kopcem to vypínám. jen by mě zajímalo jaký je rozdíl když je puštěná klima s vnitřní cirkulací a s venkovní, to se jako chladí jenom vzduch co už je v kabině? Jak dlouho se takhle dá jet než ten vzduch začne být nedýchatelný?
Prostě obecně se zanáší filtr, usazuje se bordel na ventilační soustavě.
Hyundai Accent GLS, 1,5i, 12/1999, 5dv.,
PRODÁNO 05/2012
PRODÁNO 05/2012
Já naopak používám vnitřní cirkulaci s puštěnou klímou dost často. Je pravdou, že v zimě se při vnitř. cirkulaci potí okna ale to řeším puštěním kímy i při max. topení a klíma ten vzduch vysouší. Jinak si myslím, že kabina není hermeticky uzavřená, takže zadušení nehrozí.Naopak častým pouštěním klímy se při jejím vypínání odmrazuje a rozpuštěný led omývá lamely chlazení a čistí od bordelu. Za jízdy klímu často vypínám, při rozjezdu na křižovatkách atd., prostě, když potřebuji záběr. Takže se to vždycky rozpustí a omyje to zas..né lamely. Vlastní klíma má také čidlo, které zabraňuje přemražení a samo krátkodobě vypíná kompresor. Takže to, není natvrdo.Jo, a opravdu zaplá klíma snižuje výkon, takže při opatrném rozjetí na křižovatce hrozí scípnutí motoru už se i stalo.
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
-
- *
pánové mám dotaz? při zapnuté klimatizaci mě auto při jízdě škube, to vypadá jak Bruno psal, že se čidlo klimy vypne kompresor a mě hned zase zapne. dělá to jen při zapnuté klimatizaci, to vypadá jako by to čidlo bylo v háji. co vy nato? a po případě kde to čidlo najdu?
hyundai sonata 2.0i 16V 102kw r.v.96
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
čidlo není v háji mně to dělá taky prostě jak zapne kompresor cukne to ztrátou výkonu a při vypnutí naopak.Já kolikrát při předjíždění zapomenu a jak klimu vypnu cukne to a jede zase jak má.
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi
Re: KLima - jak vám snižuje výkon motoru?
S tým výkonom to je pravda. Mám Sonatu r.v. 2004. Klíma bola moja prvá navšteva servisu. Nieje to moje prvé auto s klimou tak ma to hneď zarazilo. Technik my povedal, že Sonata ma velký kompresor na dvojlitrový motor. V motore 2,7 to nieje citiť.
Je to jediná vec ktorá my vadí pri jazde, keď auto pošklbava pri každom zapnuti kompresora. Inak je to bezproblemové auto. V januari sme kupili Atos PRIMA s klimou a som prekvapeny že to stým motorom nič nerobí.
Samozrejme nieje to taký mrazák, ale chladí.
Je to jediná vec ktorá my vadí pri jazde, keď auto pošklbava pri každom zapnuti kompresora. Inak je to bezproblemové auto. V januari sme kupili Atos PRIMA s klimou a som prekvapeny že to stým motorom nič nerobí.
Samozrejme nieje to taký mrazák, ale chladí.