Ne myslel paku hydraulickeho napinaku ktery ti dopina hlavni rozvodovy remen.Jasper píše:Ivane, trochu jsem to nepobral ta kolíbka s vymačkaným čepem a v něm futýrka, tím myslíš co? Asi se zeptám uplně blbě, myslíš tím ozubené kolo na klikovce?
Zadrhávání motoru do 2tis.
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Sonata 2.0 2002
- Reklama
No jistěééé ,jinak sem si dneska uělal čásek a už to mám pohromadě a i zkušební jízdu za sebou,prostě paráda já už jezdíím,hurá!!!Hujer píše:Ne myslel paku hydraulickeho napinaku ktery ti dopina hlavni rozvodovy remen.Jasper píše:Ivane, trochu jsem to nepobral ta kolíbka s vymačkaným čepem a v něm futýrka, tím myslíš co? Asi se zeptám uplně blbě, myslíš tím ozubené kolo na klikovce?
Jinak rozvoďák běží perfektně rovně,žádný s jíždění do stran ,prostě perfekt,i zvuk motoru se změnil,ale furt si myslím ,že to ještě není ono ,možná se mi to jen zdá,no,ale to uvidíme a uslyšíme na srazu a doufám,že přijedou kolegové Sonátisti,abych mohl slyšet jejich motory!!
Ps: Fotky dodám až zítra.
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Kolíbka
Tak jsem si konečně připravil ty fotečky
Ono to na první pohled není vidět,ale futra byly vymačkaná do oválu a čep byl prošoupaný v jednom místě
Na dalším obázku jsem tak trochu tu závadu na aranžoval aby bylo vidět,co ta kolíbka udělala po napnutí rozvodového řemene!!
(Všimněte si hlavně té velké mezery na čepu,tak to se kolíbka přehnula k směrem prsou motoru!! )
Odrbaný roz.řemen!! Dole si všimněte (ta blýskavá čára pod tím kolečkem!) Tak to je od roz.řemene,který se doslova zarýval do do prsou!!
Novej matroš!!
Čep s kolíbkou.
A takto to vypadá komplet na motoru včetně roz.řemene!!
Tak snad už mám pokoj od týhle kravinky,takže až budete měnit rozvody Nezapomeňte mrknout také na kolíbku Nebo dopadnete jako Já
Ps: Finta spočívá v tom,že kolíbka nesmí míti vůly do stran
Kolíbku vždy přezkoušejte pohybem k motoru a od motoru ,jakmile je tam vůle nedávejte to vůbec dohromady,protože si časem z ničíte ten spodní plech na klice(ten co mám od Cipíska) a rozdrbe oba dva roz.řemeny
Ono to na první pohled není vidět,ale futra byly vymačkaná do oválu a čep byl prošoupaný v jednom místě
Na dalším obázku jsem tak trochu tu závadu na aranžoval aby bylo vidět,co ta kolíbka udělala po napnutí rozvodového řemene!!
(Všimněte si hlavně té velké mezery na čepu,tak to se kolíbka přehnula k směrem prsou motoru!! )
Odrbaný roz.řemen!! Dole si všimněte (ta blýskavá čára pod tím kolečkem!) Tak to je od roz.řemene,který se doslova zarýval do do prsou!!
Novej matroš!!
Čep s kolíbkou.
A takto to vypadá komplet na motoru včetně roz.řemene!!
Tak snad už mám pokoj od týhle kravinky,takže až budete měnit rozvody Nezapomeňte mrknout také na kolíbku Nebo dopadnete jako Já
Ps: Finta spočívá v tom,že kolíbka nesmí míti vůly do stran
Kolíbku vždy přezkoušejte pohybem k motoru a od motoru ,jakmile je tam vůle nedávejte to vůbec dohromady,protože si časem z ničíte ten spodní plech na klice(ten co mám od Cipíska) a rozdrbe oba dva roz.řemeny
To víš,že poslechnu pořád ještě nejsem spokojenej ,ale nejhorší na tom je,že jsem jí ještě pořádně zdravou neslyšel běžet,nerozeznám zdravý zvuk od pazvuku a to mi nevíc štve!!Tomino82 píše:na sraz prijedu se sonatou 98, tak si jí můžeš poslechnout, jak hezky vrčí
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Ono se ti to Iváku asi zdá Sonatka je tročku hlučnější jak třeba Accent...taky mně to trápilo,že to není šepot lučních květů jak u Accentíka.
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi
Re: Zadrhávání motoru do 2tis.
Ahoj Sonatáci,
Nevíte prosím někdo jakou funkci má ten malej rozvodák k vyrovnávací hřídeli respektive vyrovnávací hřídel?
Neni to něco co vede do převodovky a tam poháhá k lepšímu řazení rychlostních stupnů myslím aby se to všechno tak nějak lip načasovalo a do sebe zapadlo...kdyby to bylo ono tak bych ho mohl mít prasklej pořád nevím čím to je ale při řazení ve vižších otáčkách 4-5-6tis. cítím jak mě to vždycky trošku kopne do ruky Bojím se aby s takovou neodnesly třeba synchrony nebo něco už sem natom ale takhle stihl nalitat 12000tis. asi by se s tim už něco mohlo udělat teda pokud to vůbec pujde a budu vědět co s tim dohromady na tom tedka mám 112000tis to si myslím že by převodovka ještě mohla nějak rozumně fungovat nebo co myslíte?
Děkuji předem za jakoukoli odpověd stejně ty rozvody budu muset vyměnit je to srdce motoru!
Nevíte prosím někdo jakou funkci má ten malej rozvodák k vyrovnávací hřídeli respektive vyrovnávací hřídel?
Neni to něco co vede do převodovky a tam poháhá k lepšímu řazení rychlostních stupnů myslím aby se to všechno tak nějak lip načasovalo a do sebe zapadlo...kdyby to bylo ono tak bych ho mohl mít prasklej pořád nevím čím to je ale při řazení ve vižších otáčkách 4-5-6tis. cítím jak mě to vždycky trošku kopne do ruky Bojím se aby s takovou neodnesly třeba synchrony nebo něco už sem natom ale takhle stihl nalitat 12000tis. asi by se s tim už něco mohlo udělat teda pokud to vůbec pujde a budu vědět co s tim dohromady na tom tedka mám 112000tis to si myslím že by převodovka ještě mohla nějak rozumně fungovat nebo co myslíte?
Děkuji předem za jakoukoli odpověd stejně ty rozvody budu muset vyměnit je to srdce motoru!
Sonata 2.0i DOHC r.96 102KW
Ten mali remen pohani vyvazovaci hridel.Doporucuji ve 120000km vymenit rozvody i stim remenem.Praska a dost casto se pak potka motor!
Accent 1.5 GT
Sonata 2.0 2002
Sonata 2.0 2002
Diky moc koupim komplet sadu a necham to kamošem mechošem vyměnit...jen bych potřeboval ještě asi poradit jestli když mam motor C4GP jestli tam bude pasovat tady ta kterou maji třeba v auto kelly?
sada rozvodového řemenu SKF - SK VKMA95652
od roku výroby: [02/96]
Vačkový hřídel: DOHC
Poloha/sklon: 1
sada rozvodového řemenu SKF - SK VKMA95652
od roku výroby: [02/96]
Vačkový hřídel: DOHC
Poloha/sklon: 1
Sonata 2.0i DOHC r.96 102KW