Moderátoři: Martun, Moderátoři
Lubomír píše:Kolísanie otáčok rovnaký problém.
1,4, 3000 km
REX
myslim, ze na tom cosi bude.. Aj v manuale hovoria, ze motor treba nechat bezat tak minutu aby sa vytvoril spravny tlak v sustave. Ja tu minutu "by vocko" dodrziavam, prvych 500 m mam trasu na 2ku, max do 2000 otaciek... motor za zahreje v teplote okolo nula za asi 3 kmpalčo píše:Myslím, že mám pokazený počítač, alebo internet. Nejako nám to zamrzlo (asi vieme prečo). Dúfajme, že sa to nebude opakovať, však Necasek. No ale k veci. Dnes som čítal noviny (neviem, či nerobím reklamu, bolo to SME), a tam písali os tudených štartoch. Jednalo sa síce o Renault s naftovým motorom. A bol tam aj článoček k turbodieslom, že po naštartovaní (v zime) a následnom zaťažení, môže dôjsť k poškodeniu turba, až k "odpísaniu" motora. Dokonca, že motor by sa mal zahriať na mieste 1 až 2 minúty. Dokonca píšu, že až na 70 stupňov, aby sa odstránila záťaž od dĺžkovej rozťažnosti materiálov(to mysleli-kvôli času-asi teoreticky). Ja mám síce benzín, ale s tým "cukaním" so studeným motorom vieme svoje.
to mas tak, ano nemusis to robit.. ale zivotnost motora ti pojde rapidne dolu, pojde hore spotreba.. a tu si radsej vyberiem tu minutu, co ma na 3 hodinovej ceste vobec nezabijePavel46 píše:Domnívám se, že moderní auto by po nastartování mělo jet bez problémů a nedusit se. Mám to napsané jako závadu na garančku a budu trvat na opravě. Stát minutu nebo déle na místě a čekat až se to omoudří mi připadá jako pěkná hloupost. To jsem snad dělal naposledy na Š100
Přeji hezký den
Chviličku by se mělo počkat,to je pravda.Ale v každém případě by to nemělo dusit,zvlášť při novém motoru.Já mám motor dost starý a hned po nastartování necuká a po přidání plynu jde hezky do otáček bez dušení.Mexican píše:to mas tak, ano nemusis to robit.. ale zivotnost motora ti pojde rapidne dolu, pojde hore spotreba.. a tu si radsej vyberiem tu minutu, co ma na 3 hodinovej ceste vobec nezabijePavel46 píše:Domnívám se, že moderní auto by po nastartování mělo jet bez problémů a nedusit se. Mám to napsané jako závadu na garančku a budu trvat na opravě. Stát minutu nebo déle na místě a čekat až se to omoudří mi připadá jako pěkná hloupost. To jsem snad dělal naposledy na Š100
Přeji hezký den
Chlapci, na mojom novom Cliu mám rovnaký problém. Auto sa pár minút po naštartovaní dusí, pri jazde poskakuje ako koza. Bol som aj na diagnostike, samozrejme tá nepreukázala žiadnu závadu tak som tam bol za blbca... . Čakať pár minút kým sa zohreje na jazdu dlhú 2km ...palčo píše: No a ako som už aj ja písal, a ako píše aj peter1205, nové autá by to naozaj nemali robiť. Ja to tiež budem reklamovať.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |