RENAULT Megane E-Tech electric Iconic
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Re: RENAULT Megane E-Tech electric Iconic
Keď je možnosť,treba využiť.Možnosť má každý.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
- Reklama
- Mr. HYUNDAI
U nás to není o dotaci. Prostě jsme k technologickému posunu domu nějak dospěli a vyplynulo to. Nic víc, nic míň...
I to elektrické auto je výsledek vývoje, pro mě vlastně překvapení a jsem i trochu pasažér toho vývoje .
Zpátky k Meganu. To auto mě tak vykolejilo, že jsem schválně psaní o pár dnů odložil, aby emoce opadly. A i když emoce skutečně opadly, mimořádný dojem z Meganu zůstal.
Opravdu to je v této kategorii špička. Kdo budete mít možnost, vyzkoušejte ho i pokud o BEV neuvažujete. Svezení s dobrým autem vždy zvedne náladu .
I to elektrické auto je výsledek vývoje, pro mě vlastně překvapení a jsem i trochu pasažér toho vývoje .
Zpátky k Meganu. To auto mě tak vykolejilo, že jsem schválně psaní o pár dnů odložil, aby emoce opadly. A i když emoce skutečně opadly, mimořádný dojem z Meganu zůstal.
Opravdu to je v této kategorii špička. Kdo budete mít možnost, vyzkoušejte ho i pokud o BEV neuvažujete. Svezení s dobrým autem vždy zvedne náladu .
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
chlapi, ako vy tie autá porovnávate? lebo ja som si sa snažil konfigurovať si autá či už spaľováky alebo BEV, tak som sa vždy vrátil k tomu, že v porovnateľnej výbave a dojazde bol lacnejší ako konkurencia.
Dacia Duster TCe 100 LPG Arizona Orange Journey + country pack 01/2024-
Hyundai i20 1.2 62kw CHIC Phantom black + winter pack 8/2017
ex Škoda Fabia 7/2019 - 1/2024
ex Kia cee´d_SW 02/2015 - 08/2017
@Mr. Hyundai. Asi po 10 letech jsem se v roce 2021 znovu podíval na Hyundai fórum, protože jsem vybíral nové auto a hledal jsem nějaké zkušenosti. Sice Hyundai z výběru nakonec vypadl, elektromobil jsem pro své potřeby - i když mě to mrzelo - vyřadil hned na začátku, (
https://renesteinposterous.wordpress.co ... pravy-z-fb), ale teď jsem se po 11 letech i přilogoval, abych poděkovat za ty minirecenze eAut. Dobře to děláte!
https://renesteinposterous.wordpress.co ... pravy-z-fb), ale teď jsem se po 11 letech i přilogoval, abych poděkovat za ty minirecenze eAut. Dobře to děláte!
- Mr. HYUNDAI
To Minko: Jednak netuším jak jsou obecně ceny nastavené na Slovensku. A taky je to o prioritách, jsem nechutně rozmazlený co se výbavy týče a díky příplatkům a paketům to leze nahoru u všech značek.
Nahoď nějaký příklad Tvých konfigurací, jak Ti to vlastně u čeho vyšlo.
To RSTEIN: Díky za pochvalu, a to nejen Tobě, ale samozřejmě i všem ostatním. Pokud vás to baví číst, pak čas tomu věnovaný má smysl a ještě pár aut se tu ode mě objeví . Ale brzy to zřejmě skončí, zdroje vysychají a proces výběru aut do naší domácnosti spěje k závěru. A lhát prodejcům nehodlám, zkoušíme opravdu jen auta, která přicházejí v úvahu .
Nahoď nějaký příklad Tvých konfigurací, jak Ti to vlastně u čeho vyšlo.
To RSTEIN: Díky za pochvalu, a to nejen Tobě, ale samozřejmě i všem ostatním. Pokud vás to baví číst, pak čas tomu věnovaný má smysl a ještě pár aut se tu ode mě objeví . Ale brzy to zřejmě skončí, zdroje vysychají a proces výběru aut do naší domácnosti spěje k závěru. A lhát prodejcům nehodlám, zkoušíme opravdu jen auta, která přicházejí v úvahu .
na porovnanie:
Najprv som si dal Ioniq 5:
https://www.hyundai.sk/konfigurator/7-1 ... or_id=1772
prakticky s nulovou doplnovou výbavou má všetko, čo považujem za "must have" aj niečo naviac.
Teraz som si nakonfiguroval e-Megane:
a musel som vybrať kopec doplnkovej výbavy aby som dorovnal a samozrejme ten drahší model s 60 kW baterkou ( má 58 kW v základe)
https://www.renault.sk/elektricke-vozid ... A9plfr9n6Y
avšak je síce o 590 € lacnejší no bez systému tepelného čerpadla, ktorý má v základe a za ktorý si renault pýta príplatok 1000 €, čím sa hneď stáva o 410 € drahší ako
Najprv som si dal Ioniq 5:
https://www.hyundai.sk/konfigurator/7-1 ... or_id=1772
prakticky s nulovou doplnovou výbavou má všetko, čo považujem za "must have" aj niečo naviac.
Teraz som si nakonfiguroval e-Megane:
a musel som vybrať kopec doplnkovej výbavy aby som dorovnal a samozrejme ten drahší model s 60 kW baterkou ( má 58 kW v základe)
https://www.renault.sk/elektricke-vozid ... A9plfr9n6Y
avšak je síce o 590 € lacnejší no bez systému tepelného čerpadla, ktorý má v základe a za ktorý si renault pýta príplatok 1000 €, čím sa hneď stáva o 410 € drahší ako
- Mr. HYUNDAI
A jsme u toho - konfigurace v ČR je jiná .
IONIQ5 ve Stylu s metlou 1.449.890,--, Megane kromě kůže v plné palbě s dvoubarevným lakem vč. tepelného čerpadla 1.270.000,--.
Ale já bych do IONIQu5 nešel - viz můj test. To auto je sice nádherný, ale jeho podvozek není na tom našem tankodromu dost kultivovaný...
IONIQ5 ve Stylu s metlou 1.449.890,--, Megane kromě kůže v plné palbě s dvoubarevným lakem vč. tepelného čerpadla 1.270.000,--.
Ale já bych do IONIQu5 nešel - viz můj test. To auto je sice nádherný, ale jeho podvozek není na tom našem tankodromu dost kultivovaný...
samozrejme tieto pripomienky beriem s obmedzeným rozpočtom som ale vždy začínal od ceny a vzhľadu (v štýle nechcem niečo čo vyzerá ako Multipla )
ja mám pocit, že na Slovensku si "etablované európske značky" dosť cenníkovo ulietavajú. Napr. ak si nakonfigurujem i30 combi v cene okolo 18.000 €, a skúsim to isté nakonfigurovať v Octavii, budem rád ak sa udržím okolo ceny 20.xxx €. Detto aj iné automobilky.
Keď som kupoval svoju i20, za 12.000 € s DPH, pri snahe o nakonfigurovanie podobne vybavenej (hatchback) Fábie som lietal okolo 15.000 €, čož u to už môžem uvažovať o i30 a som vo vyššej triede áut.
Preto sa čudujem vždy, keď niekto povie ako lacno kúpil auto (nie ) a ja mu dokážem u to isté nakonfigurovať zvyčajne lacnejšie.
Reakcia po prekvapení väčšinou končí že kórejskú pomstu nechcem.
Pritom takú Škodu okolo roku 2017 kedy som kupoval i20 dizajnom ďaleko ďaleko predčil- v súčasnej generácii sa už aj Škoda konečne posunula a nešetrí na všetkom za každú cenu tak, až to kričí že tu sme na vás šetrili
ja mám pocit, že na Slovensku si "etablované európske značky" dosť cenníkovo ulietavajú. Napr. ak si nakonfigurujem i30 combi v cene okolo 18.000 €, a skúsim to isté nakonfigurovať v Octavii, budem rád ak sa udržím okolo ceny 20.xxx €. Detto aj iné automobilky.
Keď som kupoval svoju i20, za 12.000 € s DPH, pri snahe o nakonfigurovanie podobne vybavenej (hatchback) Fábie som lietal okolo 15.000 €, čož u to už môžem uvažovať o i30 a som vo vyššej triede áut.
Preto sa čudujem vždy, keď niekto povie ako lacno kúpil auto (nie ) a ja mu dokážem u to isté nakonfigurovať zvyčajne lacnejšie.
Reakcia po prekvapení väčšinou končí že kórejskú pomstu nechcem.
Pritom takú Škodu okolo roku 2017 kedy som kupoval i20 dizajnom ďaleko ďaleko predčil- v súčasnej generácii sa už aj Škoda konečne posunula a nešetrí na všetkom za každú cenu tak, až to kričí že tu sme na vás šetrili
- Mr. HYUNDAI
Jenže jsme zase u těch priorit .
Třeba podmínka vyhřívaného volantu vyřadila snad polovinu BEV dostupných na trhu. Za poměrně značný ústupek od holek považuji oželení prosklené střechy a elektrického víka kufru. Já třeba už pro ženu vyloženě chci 360 bird view (viz historka z garáže z předminulého týdne...).
Úplně srovnatelné výbavy neposkládáš, vždy bude něco chybět a něco jiného bude navíc. A pak je to o prioritách co v autě být musí a co nemusí. A to máme každý jinak. U nás to vyšlo takhle .
Třeba podmínka vyhřívaného volantu vyřadila snad polovinu BEV dostupných na trhu. Za poměrně značný ústupek od holek považuji oželení prosklené střechy a elektrického víka kufru. Já třeba už pro ženu vyloženě chci 360 bird view (viz historka z garáže z předminulého týdne...).
Úplně srovnatelné výbavy neposkládáš, vždy bude něco chybět a něco jiného bude navíc. A pak je to o prioritách co v autě být musí a co nemusí. A to máme každý jinak. U nás to vyšlo takhle .
Hezky se pomalu posunujete s cenou nahoru. Myslím, že někde kolem 1,3 milionu už začíná Tesla Model 3.
- Mr. HYUNDAI
Řeč je o autech, ne o skvělé baterce zabalené ve vraku .
Ololol
Hyundai i30 1.5 T-GDI iMT Family Smart 2022, 117kW/253Nm, Engine Red - od 12.4.2022
Toyota Corolla 1.8 VVTL-i MT T-Sport 2003, 141kW/180Nm, Red
Toyota Corolla 1.8 VVTL-i MT T-Sport 2003, 141kW/180Nm, Red
KIA XCeed 1,5T-GDi 118kW 7°DCT - GT line
Dlouhodobá spotřeba od 8/9/2023 - 6,65 l/100km-dle tankování. Dle PP 6,1l/100km
Aktuálně 59700 km
Olej: Ravenol EFS 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
Dlouhodobá spotřeba od 8/9/2023 - 6,65 l/100km-dle tankování. Dle PP 6,1l/100km
Aktuálně 59700 km
Olej: Ravenol EFS 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
To ale myslíš ten Renault, že? Francouzi umí možná udělat hezký auta, ale provozovat to a servisovat, to je za trest.
- Mr. HYUNDAI
Ne, zcela vážně mluvím o TEchnicky SLAbých produktech!
Výroba aut v minimální nutné kvalitě má svá pravidla, která se očůrat nedají.
Sorry, ale od auta čekám, že se z něj neloupe barva, pasují jednotlivé díly a drží pohromadě. O tom, že výrobce prostřednictvím servisů je schopen opravovat závady nemluvě. Nic z uvedeného sekta TEchnicky SLAbých nesplňuje!
A špičková baterka s dobrým SW tragický HW nezachrání .
Francouzských aut se nebojím. Kvalitativně je to pořád standard oboru .
Výroba aut v minimální nutné kvalitě má svá pravidla, která se očůrat nedají.
Sorry, ale od auta čekám, že se z něj neloupe barva, pasují jednotlivé díly a drží pohromadě. O tom, že výrobce prostřednictvím servisů je schopen opravovat závady nemluvě. Nic z uvedeného sekta TEchnicky SLAbých nesplňuje!
A špičková baterka s dobrým SW tragický HW nezachrání .
Francouzských aut se nebojím. Kvalitativně je to pořád standard oboru .